Kommande
Kommande

Brf Kopparvalvet

Anmäl intresse

Vårt nya kvarter Kopparlunden växer fram vid sidan av Linverket, alldeles intill nya torget som planeras vid Metallverksgatan. Först ut är Brf Kopparvalvet med 63 välplanerade bostadsrätter med hållbarhetstänk från 2020-talet. Kopparlunden med sin 1800-tals industricharm blir Västerås nya stadsdel precis vid kanten av Cityringen. Nära stad och med bra kommunikationer. Välkommen till en ny verklighet bland kullersten och folkliv.

Fakta

Lägenheter 63
Status Kommande
Planering pågår
Höst 2022
Säljstart
Augusti 2023
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart
Prel. kv 2 2025

Bostadsrätter i Kopparlunden, Västerås

Där historia möter nytt, precis intill Linverket i Västerås planerar vi för vår första bostadsrättsförening, Brf Kopparvalvet. Vid infarten till Kopparlundens norra område planerar vi för två punkthus plus en lägre lågdel.

Brf Kopparvalvet med sina 63 bostadsrätter kommer bli vår första byggnation inom vår fastighet Verkstaden 20. Två punkthus med solceller på taken som vi kallar gatuhuset och gårdshuset. Utöver lekytor och samvaro på innergården kommer takplanet i gårdshuset förses med en gemensam takterrass med vy mot central Västerås och intill gatuhuset, ovan lågdelen vid Hus C kommer ytterligare en gemensam takterrass finnas.

Här kommer vi erbjuda en luftig och fridfull utemiljö med god utsikt över Västerås stad i flera väderstreck, solbänkar, grillplats, odlingslådor, pergola med mera som ger förutsättningar för nya möten och social samvaro. Gatuhuset, vårt åttavåningshus (Hus B) kommer ligga ut mot Metallverksgatan och gårdshuset, vårt sjuvåningshus (Hus A) kommer ligga innanför gatuhuset. Vid entréplan i bägge husen blir det lokaler och i gatuhuset kommer även föreningens gemensamhetslokal att finnas. Bostäderna kommer bli välplanerade in i minsta detalj för att skapa ljusa, hemtrevliga och flexibla hem som håller år ut och år in.

Här kommer vi bygga mer för fler. För unga, barnfamiljer, seniorer, hundälskare, kattmänniskor, soffpotatisar, träningsfreaks – och allt där emellan. En ny verklighet om 2-5 rum och kök, i storlekar mellan 44 till 125 kvm. Ett rum att trivas i. En plats för gemenskap och egentid. En oas i staden. Inte för stort, men ändå med svängrum för allt och alla du tycker om. Så tänker vi när vi utformar vårt nya kvarter Brf Kopparvalvet i Kopparlunden.

Ett attraktivt kvarter i historiens vingslag

Kopparlunden har en central plats i Västerås industrihistoria och den välbevarade industrimiljön är ett riksintresse. Här har Västerås stolta industrihistoria vuxit fram och i vårt utvecklingsarbete av platsen är hållbarhet och respekt för historien A och O.

När vi nu utvecklar området vill vi bevara och lyfta fram kulturarvet samtidigt som vi skapar en levande och hållbar stadsdel med nya bostäder och vi är måna om att ta vara på det förflutna och tittar nu på hur vi kan återanvända det gamla teglet från gammal NetOnNet fastigheten. Utvecklingen i Kopparlunden kommer att bidra till att Västerås får en mer levande innerstad och målet är att området ska bli attraktivt och spännande för dagens och framtidens västeråsare liksom för besökare.

Mer information kommer

Brf Kopparvalvet är fortfarande i planeringsskedet så det finns ingen information om planskisser eller priser att tillgå ännu, utan den informationen kommer publiceras i samband med säljstarten. Vi uppdaterar den här sidan successivt med ny information.

Gör en intresseanmälan redan idag så håller vi dig uppdaterad via mejl om vad som händer och du får såklart även en inbjudan till säljstart när det är dags! Vid säljstarten presenteras visualiseringar av det nya kvarteret, priser och givetvis planlösningar. Alla kan köpa en bostadsrätt av Riksbyggen, men som medlem i Riksbyggen Förtur kan du se och välja nyproducerade bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Dokument och faktablad

Hållbarhetsåtgärder

  • Bilpool
  • Cykelverkstad och cykelpool
  • Gröna och varierande innegårdar 
Om vårt hållbarhetsarbete

Dokument och faktablad

Hållbarhetsåtgärder

  • Bilpool
  • Cykelverkstad och cykelpool
  • Gröna och varierande innegårdar 
Om vårt hållbarhetsarbete

Anmäl intresse till Brf Kopparvalvet

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera objekt. Du får löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika objekt i ett senare skede. På mittriksbyggen.se ser du vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Kontakt

Björn Wallberg
Björn Wallberg
Fastighetsmäklare 070-482 72 73
Robin Tångring
Robin Tångring
Fastighetsmäklare 070-732 88 87
Robert Olsson
Robert Olsson
Fastighetsmäklare 076-788 44 58
Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp