Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Kopparvalvet

1 370 000–5 595 000 kr
Anmäl intresse

Försäljning pågår av de första bostäderna i Kopparlunden! Till höger om Linverket, med entré från Metallverksgatan och Linverksgatan planerar vi för vår första etapp i Kopparlunden; Brf Kopparvalvet - 63 underhållsfria bostadsrätter i historiska kvarter vid kanten av Cityringen

Fakta

Pris 1 370 000– 5 595 000 kr
Rum 1–5 rum och kök
Boarea 34–125 kvm
Våningar 7–8
Lägenheter 63
Status Försäljning pågår
Visningar

Välkommen på visning

Välkommen till visning och genomgång av Brf Kopparvalvet på mäklarens kontor. 
Kontakta våra mäklare Björn eller Robin för privat visning eller anmäl ditt intresse i formuläret nedan så blir du kontaktad. 

Planering pågår
Höst 2022
Säljstart
26 oktober 2023
Byggstart
Inredningsval
Upplåtelse
Inflyttningsklart
2026

Bostadsrätter i Västerås

Kopparlunden – där historia och framtid möts

I anslutning till Linverkets sydvästra gavel i norra delen av Kopparlunden erbjuds nu ett livsstilsboende för såväl dagens som framtidens Västeråsare. 63 genuint klimatsmarta bostäder med många gemensamma resurser för ökad livskvalitet såsom bilpool, två gemensamma takterrasser, gemensamhetslokal med pentry och badrum, trevliga innergårdar med grillplats, odlingslådor och pergola.

Början på någonting stort

Brf Kopparvalvet är den första etappen i kvarteret och här erbjuder vi klimatsmarta bostadsrätter mellan ett till fem rum och kök med balkong eller härlig uteplats. Föreningens två punkthus kommer vara sju och åtta våningar hög med en tillhörande lägre del mot det nya Metalltorget. Åttavåningshus - Gatuhuset (B) kommer ligga ut mot Metallverksgatan och Sjuvåningshuset - Gårdshuset (A) kommer ligga innanför gatuhuset mot Linverksgatan. Bottenplanen i respektive hus kommer ha lokaler och på taket i respektive hus blir det takterrasser med bedårande utsikt över hela Västerås.

För mer information, se säljmaterial och bostadsväljaren nedan.

Ett område under förvandling

Kopparlunden är på väg att förvandlas. De klassiska verkstadslokalerna får sällskap av nya bostäder, butiker, restauranger och arbetsplatser som gör området levande och tryggt. Många av områdets hårda ytor kommer bli till grönskande parker och inbjudande mötesplatser.

Kopparlunden med sin 1800-tals industricharm har en central plats i Västerås industrihistoria. I dag finns närmare 200 företag etablerade här, många inom IT- och konsultverksamhet och här finns även bland annat Culturen - områdets stora Kulturhus, restauranger, hotell, bageri, några mindre butiker, grossistföretag, gym och läkarmottagning.

Du har gångavstånd till shopping, restauranger och resecentrum. Nya gång- och cykelbanor och närhet till kollektivtrafik gör det enkelt att ta sig hit på ett miljövänligt sätt. Kopparlunden kommer bli Västerås nya stadsdel vid kanten av Cityringen.

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Solceller
  • Bil- och elcykelpool (gemensam för hela området)
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Solceller
  • Bil- och elcykelpool (gemensam för hela området)
Om vårt hållbarhetsarbete
Bostadsväljaren

Se huset och välj bostad

Här kan du titta på huset och hitta din favoritlägenhet.

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Om Kopparlunden

Kopparlunden har en central plats i Västerås industrihistoria och här kommer en modern, öppen och levande stadsdel att växa fram. Utvecklingen i Kopparlunden kommer att bidra till att Västerås får en mer levande innerstad och målet är att området ska bli attraktivt och spännande för dagens och framtidens västeråsare liksom besökare.

Här har bland annat Nordiska Metallaktiebolaget och ASEA haft stora industrilokaler. Många av byggnaderna i området är typiska representanter för sin tids industriarkitektur. I Sverige finns få andra exempel på en så välbevarad och storskalig industribebyggelse, tillkommen under industrialismens genombrottsperiod i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.

Industricharm och stadsliv

När staden utvecklats och vuxit har Kopparlunden blivit ett centralt beläget område. Omvandlingen av det slutna industriområdet till en stadsdel, som fick namnet Kopparlunden, började i mitten av 1990-talet då den centrala delen av området öppnades för annan verksamhet. I närmsta kvarteren hittar man redan idag Culturen - områdets stora Kulturhus som uppskattas av många i staden samt bageri, gym, gymnasieskolor, padelhall, restauranger och vårdcentral.

Kommunikationer

Med närhet till såväl citykärnan, Västerås resecentrum och E18 erbjuder Kopparlunden ett ultimat pendlingsläge. Härifrån har du nära till det mesta. Det är lätt att älska charmen i historiska miljöer. Och det är lätt att älska det som är nytt och hållbart. Kopparlunden är både och.

Anmäl intresse till Brf Kopparvalvet

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Björn Wallberg

Björn Wallberg

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post
Robin Tångring

Robin Tångring

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post
Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur
Inredning

Kopparvalvet inredningsportal

Här kan du testa att göra tillval och sätta en personlig prägel på din bostad. Prova dig fram till vilket kök och badrum du vill ha. Klicka in i vår inredningsportal och se vad som passar i ditt nya hem.

Välj inredning

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp