Kommande
Kommande

Kopparlunden – Verkstaden 20

I historiska Kopparlunden planerar vi för ca 900 bostäder i olika hemtrevliga bostadskvarter. Kopparlunden ska utvecklas till en attraktiv stadsdel där det myllrar av liv och bli en förlängning av innerstan med en blandning av kontor, service och bostäder. Här kommer vi erbjuda olika typer av bostäder med nyproduktionens alla bekvämligheter och tryggheter.

Fakta

Lägenheter 900
Status Kommande
Bostad

Brf Kopparvalvet

Precis intill Linverket planerar vi för den första etappen i vårt område Verkstaden 20. Brf Kopparvalvet, två hus på sju och åtta våningar vardera med totalt 63 bostadsrätter.

Anmäl intresse till Brf Kopparvalvet

Framtiden i Kopparlunden

Kopparlunden bär en viktig del av Västerås historia. Se filmen från Västerås stad om Kopparlundens historia - och framtid!

Se filmen

Nyproducerade bostadsrätter och hyresrätter i Kopparlunden

Vår kommande byggnation inom detaljplan Norr ligger vid den yttersta kärnan av Kopparlunden. Den kommer bli stommen i Riksbyggens bostadsproduktion i Västerås under många år framöver. Inom vårt område planerar vi att bygga såväl bostadsrätter som hyresrätter - med olika karaktärer, lägen och inflyttningsdatum. Industricharm från 1800-talet och moderna tankar om hållbarhet från 2020-talet, så ser vi på Kopparlunden.

I vår första etapp planerar vi för Brf Kopparvalvet med preliminär säljstart augusti 2023.

Kullersten och folkliv

Vår vision för Kopparlunden, Västerås nya innerstadsstadsdel precis vid kanten av Cityringen, är att tillföra gröna ytor och plantera växter som blommar hela säsongen och minimera mängden hårdgjord yta. Allt för att skapa grönskande kvarter med innergårdar och mötesplatser för att människor ska träffas och trivas.

Inom området kommer det även anläggas flera parkytor med platser för möten och lek, vattenspeglar, pergolas och vindlande gångar. Här kommer vi bidra till ett mer hållbart Västerås och stadens fortsatta tillväxt genom att tillföra nya bostäder.

Industrihistorisk bebyggelse bevaras

Här finns många industribyggnader med högt kulturhistoriskt värde så bebyggelsen av området kommer ske varsamt och många av de befintliga byggnaderna kommer att bevaras. I våra kvarter ligger Linverket, en tegelbyggnad som kännetecknas av sitt karaktäristiska sågtak och Linverket är en av byggnaderna som skall bevaras och som vi kommer att utveckla.

Kopparlunden andas gammal industriromantik med historiska byggnader i rött tegel, höga fönster och former och här kan du redan nu njuta av en fika eller mat på populära Kopparlundens Bageri, uppleva Culturen, ett stort kulturhus med bland annat Elektra Bio - en mångkulturell mötesplats för film, en teater och restaurang.

I området finns även ett gym med gruppträningspass, gymnasieskolor, padelhall, restauranger, vårdcentral och mycket mer. Kopparlunden har ett bra läge ur kommunikationssynpunkt med närhet till såväl busshållplats, Västerås Resecentrum och E18.

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Bil- och cykelpool, samt cykelverkstad
  • Gröna och varierande innegårdar
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Bil- och cykelpool, samt cykelverkstad
  • Gröna och varierande innegårdar
Om vårt hållbarhetsarbete

Centralt i Västerås

Vår tomt på Verkstaden 20 i detaljplan Norr har närhet till såväl citykärnan och Västerås resecentrum. Området avgränsas av E18, järnvägen, Pilgatan, Östra Ringvägen och Kopparbergsvägen. Området gränsar i nordväst till Karlsdal, i nordost till Emaus, i sydost till Ängsgärdet, i söder till Kungsängen och i väst till Östermalm.

Kontakt

Catarina  Tenor
Catarina Tenor
Sälj- och marknadsansvarig 019-19 24 08
Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp