Försäljning pågår
Försäljning pågår

Radhusblicken 5

5 395 000–7 425 000 kr
Anmäl intresse

15 charmiga radhus och kedjehus med egen trädgård i Gamla Uppsala. Nära naturen, staden och hela Uppsalas historia. Välkommen till din nya verklighet!

Fakta

Pris 5 395 000– 7 425 000 kr
Rum 4–5 rum och kök
Boarea 119–135 kvm
Biarea 6 kvm
Bostäder 15
Status Försäljning pågår
Planering pågår
Vinter 2021
Säljstart
Vår 2022
Byggstart
Oktober 2022
Inredningsval
Inflyttningsklart
Februari 2024

Radhus med äganderätt i Gamla Uppsala

Vårt nya grönskande kvarter Radhusblicken 5 med sin böljande placering ger ett mjukt och välkomnande intryck på Greta Arwidssons väg. Här blandar vi kedjehus om 135 kvm med carport och radhus om 119 kvm. Samtliga med äganderätt i en skyddad och familjevänlig atmosfär. Bor du här kan du njuta av närhet till skogsområde och öppna fält. Husen har en modern och stilren arkitektur med touch av funkis. Fönstersättningen är avskalad med generöst ljusinsläpp. Fasaderna är klädda med  stående träpanel och kulörerna går i blått och gult med accentfärger i vitt och grått.

Familjevänligt med flexibel planlösning

Att göra planlösningar som passar familjer kräver lite extra omtanke. Här har vi byggt in en rad barnvänliga lösningar som till exempel att ge hallen lite extra plats för en vagn. Vi har även gjort planlösningen flexibel.

Både på entréplan och övervåningen finns möjlighet att göra ett extra sovrum –  även om familjen växer så kan ni bo kvar. Väljer du ett större radhus om 135 kvm har det också ett generöst master bedroom ovanpå en praktisk carport.

Att standarden är hög märker du redan när du kliver innanför ytterdörren på Greta Arwidssons väg. Hallen har klinkers och skjutdörrsgarderob med spegelvägg. Köket är inrett med bekvämligheter som induktionshäll, ugn och mikro i högskåp samt fullutdragslådor med dämpning. Ännu snyggare blir det med rostfria vitvaror, helintegrerad diskmaskin och infällda spotlights i taket. Badrummen är helkaklade med komfortvärme i golvet, så du slipper frysa om fötterna efter duschen. Det större badrummet på nedre plan har tvättmaskin och torktumlare.

Det ljusa vardagsrummet är öppet mot köket där du får plats med ett matbord alldeles vid fönstret. Förutom en uteplats på framsidan och en grönskande trädgård med altan på baksidan har du dessutom en fransk balkong eller balkong en trappa upp. Här kan du välja uteplats efter väder, vind och humör.

Välkommen ut i naturen!

I Radhusblicken 5 har alla hus en egen generös trädgård med trädäckad altan och gräsmatta och för dig med gröna fingrar finns gott om plats för ett eget trädgårdsland.

Tomterna ramas in av lägre buskar mot grannarna men öppnar sig mot de gemensamma gårdarna där barnen kan leka och springa fritt. De hemtrevliga kvarterens gårdar är av lekfull och naturlig karaktär, med viss variation. På den ena finns gungor och en kulle med rutschkana. På den andra, en hinderbana med stubbar. På den tredje ett lekhus, hinderbana och rutschkana. Även till etapp fem planerar vi någonting roligt. Från gårdarna gör vi smitvägar ut mot naturen och vidare mot Linnéstigarna.

Ett hem för hela livet


Så här går köpet till

När du har bestämt dig för att köpa en bostad tecknar du ett Egnahemskontrakt. Utifrån bostadsprojektets inredningsprogram kan du sedan göra dina tillval.

• Vid tecknandet av avtalet betalas 350 000 kr i handpenning för fastigheten (tomten)
• På tillträdesdagen betalas resterande belopp och köpebrev tecknas
• 20% av kostnaden för dina tillval faktureras när samtliga tillval är gjorda. Resterande 80% betalas på tillträdesdagen
• I de fall du som köpare belånar din fastighet tillkommer en kostnad för uttagande av pantbrev, för närvarande 2 % av lånebeloppet
• I samband med tillträdet ansöker du som köpare om lagfart och betalar gällande lagfartskostnad

Beräknad driftskostnad

Driftskostnader avser el, vatten, fjärrvärme och samfällighetsavgift inkl. grundutbud data/tele/TV. Beräknad driftskostnad gäller för en familj på fyra personer, cirka 5 500 kr/mån för kedjehus och cirka 5 000 kr mån för radhus. Utöver detta tillkommer kostnad för försäkring.

Inredning

Du som är med i ett tidigt skede av försäljningen har möjlighet att sätta din personliga prägel på ditt framtida hem genom tillval utifrån vårt inredningsprogram. Vilka möjligheter att välja inredning du har varierar. Inredningsprogrammet för vilka tillval som är möjliga finns med i avtalshandlingar vid köpet. Det är inte möjligt att göra andra val än de som finns presenterade i inredningsprogrammet. Avtalet gällande dina tillval är ett separat avtal mellan dig och Riksbyggen och betalas vid inflyttning.

Besiktning och ansvar för fel

När ditt hus är färdigbyggt sker en slutbesiktning. Slutbesiktningen
görs både för att kontrollera att entreprenaden har utförts i enlighet med avtalet mellan dig och Riksbyggen men även för att kontrollera att entreprenaden har utförts i enlighet med avtalet mellan Riks-byggen och den entreprenör som Riksbyggen har anlitat.

Om besiktningsmannen noterat några fel så ska Riksbyggen se till så att dessa fel avhjälps omgående. Du behöver inte göra någon särskild reklamation för dessa fel. Om det däremot framträder några fel efter besiktningen ska du reklamera dessa till Riksbyggen så att Riksbyggen kan utreda och avhjälpa felen.

Riksbyggen ansvarar enligt Konsumenttjänstlagen och det särskilda avtal som har tecknats mellan er och Riksbyggen för dolda fel i tio år. Vad som är ett dolt fel är inte alltid lätt att veta. Fel som visar sig under de första två åren förutsätts vara dolda fel som Riksbyggen ansvarar för om det inte framgår att det är ett problem som har upp- kommit på grund av brukandet av huset, en olyckshändelse eller liknande som du som köpare ansvarar för.

För att Riksbyggen ska kunna utreda och avhjälpa fel behöver du som köpare, i enlighet med tecknat avtal, hjälpa till genom att ge Riksbyggen tillträde.

Tillträde och inflyttning

På dagen för tillträde ska slutbetalningarna för bostaden inklusive dina tillval vara gjorda. När betalningen är erlagd får du nycklarna till ditt nya hem. Vid tillträdet överlämnas en Drift- och underhållspärm som innehåller skötselanvisningar. För att förbereda dig på inflyttningen skickar vi i god tid innan ut information via nyhetsbrev eller ordnar informationsträffar.

Planerat tillträde för husen är årsskiftet december 2023. 

Dokument och faktablad

Hållbarhetsåtgärder

  • Vi förbereder för solceller
  • Sedumtak på miljöhuset
  • Energieffektiva fönster och fönsterdörrar
Om vårt hållbarhetsarbete

Dokument och faktablad

Hållbarhetsåtgärder

  • Vi förbereder för solceller
  • Sedumtak på miljöhuset
  • Energieffektiva fönster och fönsterdörrar
Om vårt hållbarhetsarbete

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Pris
Status

Allt du behöver på nära håll

Som boende i Fornby som är den nya delen av Gamla Uppsala har du naturen inpå knuten med fina strövområden och öppna fält. Fornminnestäta Gamla Uppsala ligger en bit bort och bjuder på spännande historia och picknickvänliga kullar. Vill du  göra en utflykt med hela familjen rekommenderas Gränby 4H-gård några kilometer bort.

I närområdet finns även förskolor, skolor och mataffär samt Heidenstams torg med restaurang, kiosk, frisörer, postombud och gym. Vill du ännu större utbud ligger Uppsalas andra stadskärna Gränbystaden, på cykelavstånd. Här finns Gränby Centrum med butiker, restauranger och biograf. I Gränbystaden planeras även nya Uppsala Event Center, en av Europas modernaste arenor för sport och andra evenemang.

Det finns smidiga påfarter till området för bilpendlare men det finns också bra kollektivtrafik och välbyggda cykelbanor, för dig som vill trampar in till stan.

Anmäl intresse till Radhusblicken 5

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Kontakt

Mårten Holm
Mårten Holm
Reg. Fastighetsmäklare 0723–83 24 35
Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur

Trygghet när du köper äganderätt

Vårt Trygghetslöfte för äganderätt ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostad med äganderätt.

Trygghetslofte NY.jpg

Riksbyggens Trygghetslöfte för äganderätt