Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Planerat

Marconi Allé

Mycket nöje!
Antal bostäder: 160
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Marconi Allé

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Nya hyresrätter och bostadsrätter Marconi, Göteborg

Det är mycket positivt på gång i Flatås och kring Marconigatan. Här skapar vi Marconi Allé som kommer bestå av två bostadsrättsföreningar med Riksbyggenprofil, en bostadsrättsförening i vårt seniorkoncept Bonum samt hyresrätter. Sammanlagt handlar det om cirka 250 nya hyres- och bostadsrätter i olika storlekar – för alla åldrar och faser i livet. På den här sidan kommer du kunna se hur området växer fram, vilka etapper som är klara och vilka som är på gång. I takt med att deras projektsidor öppnas kan du läsa mer om just de bostäderna som du är intresserad av.

En del av BoStad2021

Göteborg står inför stora utmaningar med en växande bostadsbrist i horisonten. I samband med Göteborgs 400-årsjubileum deltar Riksbyggen i ett projekt som innebär en bostadssatsning utöver den vanliga produktionen. Vi är glada och stolta över att vara en del i projektet som heter BoStad2021 med målet att göra Göteborg till en ännu bättre stad. 

– Dynamiken i kvarteren kommer skapa gemenskap, tillhörighet och göra det enkelt att leva aktivt och hållbart här. Vi sätter alltid människan i centrum och bygger utifrån rådande behov och önskemål som kommer in från våra målgrupper. Precis det vi drivs av och eftersträvar i alla våra projekt, säger Mikael Ahlén som är Marknadsområdeschef på Riksbyggen. 

Läs mer

Mycket nöje!

Marconi Allé har ett av södra Göteborgs bästa och mest intressanta lägen. Här skapar vi rum för alla våra målgrupper och deras olika faser i livet. Det innebär ett dynamiskt samspel mellan såväl gammal och ung, som kvarterens gårdsmiljöer och urbana lägenheter. Med fritidsaktiviteter och utflyktsmöjligheter i alla väderstreck är bostadsområdet som gjort för en aktiv och social livsstil. 

Här har du nära till Frölunda Torg och såväl shopping i världsklass som flera mysiga restauranger och caféer. Frölunda Kulturhus bibliotek och deras 25-metersbassäng. Ruddalens skridskobana, bandyplan, gym och avkopplande motionsspår. Änggårdsbergens naturområde och oändliga terräng för jogging eller promenader. Slottsskogens inbjudande ytor för picknicks, kubbspel, grillkvällar, minigolf, lekar, aktiviteter eller besök till djurparken. Centrums pulserande storstadspuls å ena sidan. Åbytravet, Åbys äventyrsbad, Sisjöns och Sandsjöbackas strövområden samt hela Askimsviken å den andra.

För att bana väg för alla dessa möjligheter planerar vi in funktionella utrymmen och smarta detaljer i Marconi Allés kvarter och bostäder. Gårdarna är som gjorda för lekar, avkoppling och sociala möten. Runt knuten har du också tillgång till en fantastisk aktivitetspark, matbutik, pizzeria, nytt fritids, ny skola och Flatåsskolan F-6. Liksom butikslokaler i bottenplan, en lättillgänglig och smidig kollektivtrafik, den omgjorda och lugna stadsgatan Marconigatan samt i framtiden Dag Hammarskjöldsleden som trevlig stadsboulevard och cykelled.

Se vilka etapper som är på gång

Etapp 1, Brf Marconi Gränd
En mindre Riksbyggenförening med cirka 50 lägenheter om två till fyra rum och kök. Perfekt för aktiva par som planerar skaffa barn och som vill bo nära jobb och nöjen.

Säljstart: Preliminärt 2018/2019
Inflyttning: Preliminärt 2020/2021

Än så länge finns det ingen projekthemsida för Brf Marconi Gränd. När vi kommit längre i planeringen kommer det finnas en direktlänk här. Läs mer om intresseanmälan och Riksbyggen Förtur nedan!

Etapp 2, HR Marconi Glänta
Marconi Glänta kommer bestå av cirka 80 hyresrätter.

Fördelning: Via Boplats preliminärt 2019/2020
Inflyttning: Preliminärt 2020/2021

Det finns ingen projekthemsida för HR Marconi Glänta än. När vi kommit längre i planeringen kommer det finnas en direktlänk här. Läs mer om Boplats!

Etapp 3, Brf Marconi Gård
Vår förening för Bonum Seniorboende innefattar cirka 50 lägenheter på två till fyra rum och kök. Skapad för seniorer som är 55+ och som vill leva ett aktivt och bekvämt liv.

Läs mer om Bonums Brf Marconi Gård och vårt bostadsområde Marconi Allé.

Etapp 4, Brf Marconi Torg
En större Riksbyggenförening med cirka 100 lägenheter på två till fyra rum och kök. Precis som för den första etappen perfekt för aktiva par som har eller planerar skaffa barn.

Säljstart: Preliminärt 2019
Inflyttning: Preliminärt 2021

Det finns ingen projekthemsida för Brf Marconi Torg än. När vi kommit längre i planeringen kommer det finnas en direktlänk här. Läs mer om intresseanmälan och Riksbyggen Förtur nedan!

Få förtur till Riksbyggens bostäder

Vill du öka din möjlighet att välja din drömbostad? Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

Skicka en intresseanmälan för Marconi Allé

Anmäl dig via knappen för intresseanmälan nedan – även om du inte kan anmäla dig till "din" etapp ännu. Det innebär att du registreras och kan tillgodose dig datumet du anmälde dig på – oavsett vilken etapp du sedan är spekulant på. Intresseanmälan är inte bindande men innebär att du får all information du behöver och inte riskerar missar något.

 

Bilder

Antal bostäder: 160
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Marconi Allé

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

Marconi Allé

 • Icon Planerad 2018 Dot
 • Icon Säljstart Dot
 • Icon Byggstart Dot
 • Icon Inflyttning Dot
 • Icon Inredningsval Dot
 • Icon Säljstart Förtur Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot

Projektfakta

Byggnadsbeskrivning

 • Toggle

  Förtur

  Riksbyggen Förtur

  Vill du öka din möjlighet att välja din drömbostad? Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

Mer om Marconi Allé

 • Toggle

  Tankar från arkitekten

  Marconi Allé – ett samtal med Joanna Henje och Karl Palmberg från Liljewall arkitekter

  Liljewall arkitekter har följt projektet från den första skissen och tillsammans med Riksbyggen och Göteborgs stad har de utvecklat planerna för området. Vi träffade de ansvariga arkitekterna Joanna Henje och Karl Palmberg från Liljewall för ett samtal om Marconi Allé och varför man ska välja att bosätta sig just där.

  Varför ska det byggas vid Marconigatan?

  Göteborgs stad vill förtäta i redan befintliga miljöer där det finns kollektivtrafik och annan infrastruktur. När Flatås byggdes var bilen i centrum och man byggde storskaliga områden med en likartad arkitektur och relativt låg exploatering. Idag råder det andra stadsbyggnadsideal än när till exempel Flatås byggdes och staden vill nu förtäta i dessa ganska glesa bostadsområden. En mer stadsmässig bebyggelse medför en större närhet mellan de boende, fler grannar och att servicen förbättras. Man vill också komplettera 1960-talets enhetliga arkitektur med fler varierade boendemiljöer.

  Var ska det byggas?

  Längs Marconigatan är det idag asfaltsytor med parkerade bilar där man har bedömt att det är möjligt att bygga bostäder. Riksbyggen har fått en markanvisning för 2/3 av området och Ikano för 1/3. Vintern 2016 började vårt arbete med en ny detaljplan. Planen har utarbetats i nära samarbete med Göteborgs stad och är nu antagen i Byggnadsnämnden.
  Från att ha sett ungefär likadant ut sedan 1960-talet sker nu stora förändringar i stadsdelen. I Järnbrott, Flatås och Frölunda planeras - och byggs det redan – många bostäder och längre fram kommer Södra Änggården att länka samman Flatås med Sisjön. På sikt planeras för att Dag Hammarskjöldsleden blir en stadsgata i stället för som nu en motorled. Flatås blir en stadsdel mer för människor och mindre för bilar!

  Det byggs många bostäder i Göteborg, vad är det som gör Marconi Allé unikt?

  Vi vill tillsammans med Riksbyggen skapa unika miljöer med stora kvaliteter för de boende. Det är inte bara bostaden som behöver vara bra för upplevelsen av en fullödig boendemiljö utan även den yttre miljön. Vi vill skapa hus i en mänsklig skala, levande gatumiljöer och grönskande gårdar. Och vi vill göra det lättare att röra sig inom Flatås genom nya stråk och platser som tillför variation och stadskvaliteter i den lite enformiga omgivningen. Man ska kunna vistas i Marconi Allé och stanna till en stund vid någon av platserna. Till Marconi Allé är alla välkomna och det kommer att finnas lokaler för caféer med uteplatser och annan service. Bilarna placeras i garage och parkeringshus för bekvämlighet och trygghet. Linnéstaden, Änggårdsbergen, Frölunda och Sisjön finns inom cykelavstånd och vi underlättar för de som vill cykla genom fina cykelrum, cykelverkstad och elcykelpool. Eller varför inte ta cykeln ut till havet för ett bad på några minuter? Men det finns också bilpool för den som ibland behöver bil men inte vill äga sin egen.

Antal bostäder: 160
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Marconi Allé

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Martin Lundblad Säljare