Anpassade rutiner vid visningar och kundmöten

Riksbyggen väljer att följa myndigheternas rekommendationer för att förhindra vidare smittspridning av coronaviruset (och covid-19). Samtidigt arbetar vi med att bygga vidare på våra projekt och att leverera i enlighet med de avtal vi tecknat.

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för både dig som kund och våra medarbetare genom att vidta ett antal försiktighetsåtgärder:

  • Våra medarbetare är helt symtomfria när de träffar kunder exempelvis vid visningar och i andra kundmöten.
    - Våra medarbetare håller avstånd till andra människor och undviker handskakningar när de är ute hos kund eller har lägenhetsvisningar.
    - Vi är noggranna med handhygienen och renhållning av ytor och håller avstånd.  
  • Vi undviker möten med personer som tillhör en riskgrupp (är över 70 år och/eller har en underliggande sjukdom) om de inte är absolut nödvändiga t ex i samband med akuta felanmälningar. I dessa fall är vi extra noggranna med att hålla avstånd och att minimera ytor som vi är i kontakt med.
  • Vi genomför kundmöten enskilt eller i mindre grupper, istället för möten med större grupper.
  • Vi erbjuder privata visningar i våra lägenheter för dig och ditt sällskap.
  • Om du är kund och har Coronaliknande symtom, även lindriga, eller tillhör en riskgrupp (är över 70 år och/eller har en underliggande sjukdom)ber vi dig berätta det när du gör en felanmälan eller bokar ett möte med oss. Om ärendet inte är akut kommer vi då att planera in åtgärden längre fram. Akuta fel hanteras omgående enligt samma rutin som tidigare.
  • Om du som kund har du ett inplanerat besök från någon av våra medarbetare och är du sjuk eller tillhör en riskgrupp (är över 70 år och/eller har en underliggande sjukdom), hör av dig till oss så bokar vi in ett nytt datum.

Vi erbjuder även möjlighet till digitala möten genom t ex Skype eller Facetime. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg i din kontakt med oss och samtidigt hitta en lösning som fungerar bra för dig.

Som vanligt kan du göra en intresseanmälan här på vår webbplats eller genom att kontakta oss direkt. Kontaktuppgifter till våra säljare och mäklare finner du på respektive projektsida. Se Köpa Bostad

Om du köper förvaltningstjänster av oss och har funderingar så kontakta i första hand din kundansvarig.

Mer information om covid-19 - coronavirus

På 1177 Vårdguiden hittar du fördjupad information om covid-19 och coronaviruset.

Covid-19 and the coronavirus – other languages

On 1177 Vårdguiden, you can find links to information in multiple languages about covid-19 and the coronavirus.

Sidan uppdaterad 2020-05-25