Vi är en trygg aktör

Att köpa en helt ny och fräsch lägenhet som ingen har bott i förut är en speciell känsla. Ofta är det en dröm som går i uppfyllelse, kanske något man letat efter länge och som äntligen faller på plats. När du köper en nyproducerad lägenhet så gör du det till ett fast pris och slipper budgivning. Du har oftast också möjlighet att påverka utformningen av just din lägenhet i form och färg.

Personlig vägledning

Vi på Riksbyggen ger personlig vägledning hela vägen från lägenhetsval till val av inredning enda fram till inflyttning.

Garanti och service

Vi ger fem års garanti på din nya bostad. När du flyttat in finns vi kvar och sköter om föreningen i minst fem år efter inflyttningen. Vår kundservice håller öppet Dag&Natt så att du kan få hjälp när helst du behöver den.
 

Trygg bostadsrättsförening

Vi är ett kooperativt företag som ägs av våra kunder så du kan lita på att vi finns kvar för dig och din förening under lång tid efter inflyttning. Våra bostadsrättsföreningar har en ekonomisk plan som är förankrad i verkligheten via vår fastighetsförvaltning och godkänd av intygsgivare från Boverket.

Riksbyggen garanterar intäkterna

Om inte alla lägenheter i bostadsrättföreningen säljs köper Riksbyggen upp de lägenheterna. Men vad innebär det egentligen för dig? Det betyder att Riksbyggen garanterar intäkterna så föreningen inte behöver ta något ekonomisk risk vid osålda lägenheter. Även om inte alla lägenheter blir sålda i den nya bostadsrättföreningen kommer inte kostnaden för avgiften att läggas på dig som köper en ny lägenhet. Finns det hyreslokaler i en nyproducerad bostadsrättsförening går Riksbyggen in och garanterar hyresintäkten för lokalerna till bostadsrättsföreningen i fem år. Varför är det bra? Annars läggs den kostnaden på er som bor i bostadsrättsföreningen.

Vad innebär Trygghetsfilosofin? 

  • Skydd mot dubbel boendekostnad 
  • Avbokningsskydd och 
  • Tillträdesskydd