Trygghetslöftet räddade familjens flytt

Efter en tids letande hittade Yousef och Ashwaq äntligen sin drömbostad nära jobb och skola. Men när de inte fick sin gamla lägenhet såld höll deras planerade flytt på att gå upp i rök. Tack vare Riksbyggens Trygghetslöfte gick flytten ändå i lås.

Det ekonomiska läget är i ständig förändring och ibland går inte bostadsaffären som man tänkt sig. För Yousef Gholamshahzari och Ashwaq Rubaie som skrev kontrakt för en nyproducerad lägenhet 1,5 år innan inflyttning såg allt bra ut till att det var dags att sälja sin gamla lägenhet. 

– Annonsen låg i åtta månader på Hemnet och vi hade inte en enda människa på visningen. Jag vill inte att någon upplever den här känslan, det var väldigt jobbigt och stressigt, berättar Yousef. 

För Riksbyggen står tryggheten i centrum 

För att minska dina ekonomiska risktaganden kopplat till bostadsaffären har Riksbyggen tagit fram ett trygghetslöfte till sina kunder. Det innebär bland annat att du kan ha rätt till att flytta fram tillträde och få lättnader för dubbla boendekostnader om något oväntat händer. 

– Det kan finnas ett antal saker att fundera på kopplat till tryggheten i din flytt. Med vårt trygghetslöfte hoppas vi att det här sammantaget ska ge en tydlig och trygg bild över att kunna göra ett bostadsköp hos oss, berättar Tobias Dysenius, Försäljningschef på Riksbyggen. 

Yousef och Ashwaq som skulle in i sin nya lägenhet i mars kunde skjuta på sitt tillträde till juni. Med Trygghetslöftet så undvek de även dubbla avgifter under tiden. Dagen före flyttlasset skulle gå så lyckades de också få sin gamla bostad såld. 

– Utan den här tryggheten så skulle vi inte kunnat flytta hit helt enkelt, vi hade inte ens möjlighet. Jag tycker det är den bästa som finns, säger Yousef. 

Cathrine slapp dubbla boendekostnader tack vare trygghetslöftet

Catherine Johansson fick tack vare Trygghetslöftet flytta fram sitt tillträde i tre månader för att få mer tid att sälja sitt nuvarande boende: "Jag är så otroligt tacksam över att Trygghetslöftet finns, och för all hjälp jag har fått från Riksbyggen. Jag är ensam och jag hade aldrig klarat av dubbla boendekostnader. "

Läs om hur Trygghetslöftet hjälpte Catherine