Hyreslägenheter i Västerås

I Fredriksberg, mellan Vetterstorp och Råby, intill lummig Råbyskogen vid gamla Stenkumlaskolan bygger vi på Riksbyggen 120 hyreslägenheter. Här kommer vi erbjuda lägenheter om 1-4 rum och kök från 35 till 86 kvadratmeter. Först inflyttningen kommer ske andra kvartalet 2022.

Kvarteret Kornknarren i Västerås

Du har nu möjlighet att kostnadsfritt skapa dig ett konto och ställa dig i kö till våra planerade lägenheter i Fredriksberg mellan Vetterstorp och Råby.

Anmäl intresse

Riksbyggens köregler

De ny bostäderna byggs i kvarteret Kornknarren, ett område som utvecklas av Riksbyggen i samarbete med Hemsö. Inom ramarna för bostadsprojektet kommer även ombyggnad/förlängning av befintlig lokalgata och gång- och cykelbanor att göras.

Inflyttningen i de 120 hyreslägenheterna kommer att ske i tre etapper med en planerad start i juni 2022 och beräknas avslutas i november samma år.

Bostadsfakta

Rum 1—4 rum och kök
Area 35—86 kvm
Antal 120
Inflyttning 2022

Lägenhetsstorlekarna fördelar sig mellan ett till fyra rum och kök från 35 kvadratmeter till 86 kvadratmeter.

Husen kommer att byggas för att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver med solpaneler på taken för produktion av egen el. I planerna finns även införande av bilpool för att underlätta en vardag utan egenägd bil samt förberedelse för laddplatser av elbilar.

Fredriksberg — gröna områden och närhet till service

Fredriksberg har stora grönområden som ger hela området parkkaraktär. I Råby centrum strax intill finns matvarubutik, öppen förskola, närbutiker, restauranger, frisersalong, körskola, ungdomsgård och bibliotek.

Med buss eller bil åker du in till Västerås centrum på några minuter och med cykel tar det cirka en kvart. I närområdet finns elljusspår, ishockeyrink och fotbollsplaner. Fotbollsklubben IK Franke som fostrat landslagsspelare som Gary Sundgren, Pontus Kåmark och Victor Nilsson Lindelöf har hemvist på Råby IP på Råby.

Området avgränsas av E18, Narvavägen, södra delen av Råbyskogen och Surahammarsvägen. Angränsande stadsdelar är i öster Vetterslund och Vetterstorp, i söder Hammarby och i väster Bäckby.

Följ vad som händer i området.

Riksbyggens bostadsrätter i Västerås

I Västerås finns både hyreslägenheter och bostadsrätter. Ta en titt på våra bostadsrätter och gör en intresseanmälan och få löpande information om vad som händer.