I Västerhaninge har vi 116 lägenheter på Ribby Allé. Det finns höga hus med ettor och tvåor och tvåplanshus med tvåor och treor. Lägenheterna har diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare.

Bostadsfakta

Rum 1—3 rum och kök
Lägenhetsstorlekar 33—57 kvm
Antal lägenheter 116
Byggår 2015 och 2019

Om bostaden

Husen är byggda av trä och har ett modernt formspråk med en tidlös färgsättning i vitt, grått och falurött.

I fyravåningshusen har lägenheterna hall, kök och badrum placerade mot loftgången och sovrum och allrum åt andra hållet. Alla lägenheter har stora fönster och fransk balkong.
Badrummen är har både torktumlare och tvättmaskin. Till varje lägenhet hör ett förråd i  en separat förrådsbyggnad.

Tvåvåningshusen finns i tre typer. I hustyp 1A och 1B  finns lägenheter om två rum och kök. De är ljusa med fönster i tre väderstreck och alla vistelserum inklusive kök har fönster åt två håll. Utöver den egna entréplatsen har varje lägenhet en åtta kvm stor privat uteplats eller balkong. Kök och badrum har bland annat diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsutrymme finns inne i lägenheterna i ett förråd som ligger i anslutning till entrén.

Hustyp 1B har lägenheter om tre rum och kök och 74 kvm. Varje lägenhet har två privata uteplatser/balkonger, en på entrésidan som är 9 kvm stor och en på baksidan som är 8 kvm. Vardagsrum är centralt placerat med utgång till båda uteplatserna. Gavellägenheterna har gott om utblickar i tre väderstreck och även de fyra lägenheterna i husets mitt har fönster åt tre håll då köket har utblickar i två riktningar, dels mot den privata balkongen/uteplatsen, dels mot omgivningarna. Kök och badrum är välutrustade med bland annat separata kyl- och frysskåp, diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsutrymme finns inne i lägenheterna i klädkammare/förråd som ligger i anslutning till entrén samt i klädkammare mellan de två sovrummen.

Parkering

Det finns 91 parkeringsplatser.

Parkering

Det finns 91 parkeringsplatser.

Nära natur och centrum

Hyresrätterna i Ribby Ängar ligger i en ny attraktiv stadsdel i Västerhaninge med promenadavstånd till centrum, pendeltågsstation, skola och vårdcentral. Ribby Ängar är ett naturnära och modernt område med småstadskaraktär. Området tillgodoser behoven för invånare i alla åldrar. Angränsande ängar och åkermark med spridda skogsklädda öar fångas upp i en småskalig byggnation samlad i husgrupper omgivna av grönytor för lek och rekreation. Gångstråk inbjuder till cykelturer och promenader i och utanför området.