Flytta in direkt
Flytta in direkt

Brf Laröds blomma

3 495 000–4 895 000 kr
Anmäl intresse

I Laröd breder bostäderna ut sig likt en blommas blad i samklang med kringliggande natur. För en barnfamilj är Brf Laröds blommas placering ett eldorado med bara 700 m till Laröds idrottsplats. Där finns gymnastikhall, padelbana, picketbollbana, tennisbana och fotbollsplan. I närheten finns även Hittarps Ridklubb med stall, ridhus och ridbana samt härliga omgivningar för uteritter. Klubben bedriver ridskoleverksamhet under terminerna och erbjuder stallplats för privata hästar.

Fakta

Pris 3 495 000– 4 895 000 kr
Rum 4–6 rum och kök
Boarea 89–131 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • förbrukning av kallvatten
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • bostadsrättstillägg
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

6 663–8 519 kr/mån
Våningar 3
Lägenheter 48
Status Försäljning pågår

Bostadsrätter i Laröd, Helsingborg

Arkitekturen är tänkt att inspirera till ett grönare liv på flera sätt. Kvarterets yttre gestalt reser sig med sina långa sluttande gröna tak likt en kulle ur marken och kopplar till det böljande landskapet omkring. Detaljer som terrasser och uppstickande kupor bryter av taklinjerna och ger en intressant silhuett som drar blicken mot himlen. Det mjuka och landskapliga intrycket förstärks av husens träpanel som är ett sympatiskt och förnybart material med lång tradition i odlingslandskapets byggnader.

Vi har byggt tre grupperingar med två byggnader som parvis innehåller enplans radhus, tvåplans radhus i mitten och slutligen lägenheter in mot kvarterets centrala plats i mitten. Lägenheterna i kvarterets mitt har stora odlingsbalkonger utrustade med enkla men väsentliga detaljer som vattenutkastare och golvbrunnar. Här kan lägenhetens och den lilla täppans bekvämlighet förenas med odlingsintresse och utevistelse. 

Sammanlagt har vi byggt 48 bostäder, tre till sex rum och kök mellan cirka 89-131 kvm i kvarteret och det finns några enstaka kvar till försäljning som är inflyttningsklara.

Lokalproducerad el

Riksbyggen, Öresundskraft och den blivande Brf Laröds Blomma har tecknat avtal som innebär att föreningen köper lokalproducerad el från den solcellsanläggning som Öresundskraft uppför i föreningen.

I korthet innebär upplägget att Öresundskraft äger solcellsanläggningen och ansvarar för projektering, byggnation samt drift och underhåll. Bostadsrättsföreningen köper sedan elen till ett fast pris över en längre tidsperiod och får en trygg elförsörjning. Samt bidrar till att öka andelen lokalt producerad förnybar el.

Läs mer om initiativet här.

Vision för orangeriet och gästlägenhet

I mitten av kvarteret finns en gemensamhetslokal vi kallar för orangeriet.  Det blir navet för bostadsrättsföreningens gemensamma aktiviteter. Här kan det finnas rum för möten, evenemang eller varför inte ett café som drivs gemensamt av medlemmarna i bostadsrättsföreningen. Här kan ni tillsammans skapa en mötesplats. Där hemmavarande småbarnsföräldrar kan fika i solen medan barnen leker på det grönskande torget med lekplats. Eller där någon kan ägna sig åt hemarbete vid någon av de mobila arbetshubbarna. Och samtidigt befinna sig i en vardaglig och otvungen, spontan gemenskap.

Gästlägenheten ger ett värdefullt komplement till dig som boende, där släktingar och vänner kan bo på ett smidigt sätt. Här planerar vi även plats för gemensamma verktyg och redskap. Det kompletterar det egna ägandet och bidrar till ett resurssnålare samhälle, samtidigt som kontakt mellan grannar skapas.

Appen - Mitt boende

Som boende i Brf Laröds blomma får du tillgång till appen Mitt boende. Här kan du beställa hushållsnära tjänster samt att du får erbjudande från utvalda parter. Här kan du även kommunicera med dina grannar och dela hyra eller sälja saker.

Hållbarhetsåtgärder

 • Sedumtak
 • Solceller
 • Bil- och cykelpool
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

 • Sedumtak
 • Solceller
 • Bil- och cykelpool
Om vårt hållbarhetsarbete

Bra träningsmöjligheter nära Brf Laröds blomma

Helsingborgs Racketklubb är en registrerad förening med runt 400 medlemmar som erbjuder goda träningsmöjligheter bara sju minuters gångväg från Brf Laröds blomma.

Tänk dig vad skönt att ha så nära till spel. Helsingborgs Racketklubb har utomhusanläggningen Racketoasen i Hittarp bara sju minuters gång väg från Brf Laröds blomma. De erbjuder utomhusspel för både tennis, padel och pickleball.

Förutom utomhus spel i Hittarp bedriver de också padel och squash verksamhet i Helsingborgs Racketklubb i Ramlösa. Squash erbjuder de också i en lokal i Helsingborg City.

Låter det intressant läs mer och bli medlem

Virtuell rundvandring

Gå en digital rundvandring mellan husen och upptäck allt som Brf Laröds blomma har att erbjuda!

Gå på en digital rundvandring

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Laröd – bo nära natur och hav

Laröd är ett populärt ställe att bo på och ett av Helsingborgs mest attraktiva ställen. Vilket är förståeligt med tanke på sitt läge längs kusten, bara cirka sex kilometer från Helsingborg. Laröd har mycket charm och fortfarande finns det kvar ett par gamla gårdar som vittnar om dess historia. Bebyggelsen och villorna är omgivna av mycket natur med lummiga skogar, ängar, åkrar och hästhagar för härliga promenader och löprundor. 

Du bor nära natur och hav. Och dessutom nära Sofiero Slott, med sin vackra slottsträdgård, restaurang och återkommande utställningar och utekonserter.

I Laröd finns gott om fritidsaktiviteter för både gammal och ung. Här finns Driving Range, windsurfing, gym, fotboll, tennis, ridning, brukshundsklubb, lekplatser. Och en helt ny skatepark för både inlines, kickbike och BMX.  

Det finns gott om både privata och kommunala förskolor och skolor upp till nionde klass. Det finns bra kommunikation och du kan ta bussen in till Helsingborg som går fyra gånger i timmen. I Laröd finns bra service som affär, idrottsplats, bibliotek skolor och vårdcentral.

Anmäl intresse till Brf Laröds blomma

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Frågor och svar

Frågor och Svar - Brf Laröds blomma

Vi har samlat de vanligaste frågorna för att du lättare och snabbare ska hitta svaren du söker.

Kontakt

Linda Sandstedt

Linda Sandstedt

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp