Försäljning pågår
Försäljning pågår

Kv Sandhamn

7 995 000 kr
Anmäl intresse

Ta chansen och hitta ditt drömboende i Kv. Sandhamn med 650 meter till Morgonbryggan i Torekov. Här planerar vi 19 friköpta fastigheter på 135 kvm och takterrass med fantastisk havsvy.

Fakta

Pris 7 995 000 kr
Rum 5 rum och kök
Boarea 135 kvm
Biarea 4 kvm
Bostäder 19
Status Försäljning pågår
Planering pågår
2022
Säljstart
14 april 2023
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart

Kv Sandhamn

Kv Sandhamn ligger centralt beläget i samhället, bara 650 meter från stranden och den berömda Morgonbryggan. Det består av 19 arkitektritade etagehus med äganderätt.

Ta en titt på området

Eget hus nära havet i Torekov

Mitt i underbara Torekov planerar vi 19 moderna arkitektritade etagehus som nyckelfärdiga äganderätter med både takterrass och privat uteplats. En unik möjlighet att äga din egen bostad i den lilla bypärlan vid havet på Skånes nordvästspets. I kvarteret Sandhamn kan du hitta ditt eget smultronställe på vackra Bjärehalvön, med badrocksavstånd till morgonbryggan och semesterkänsla hela året. 

Attraktiva hem med semesterkänsla 

Torekov är det lilla gemytliga fiskeläget längst ut på skånska Bjärehalvön som sommartid förvandlas till ett semesterparadis för tillresande från både Sverige och kontinenten.

På centralt läge i Torekov har Riksbyggen fått den unika möjligheten att utveckla ett nytt kvarter med moderna hus med äganderätt. Vi planerar att bygga 19 stilfulla etagehus om cirka 135 kvadratmeter i 2,5 plan med flexibla planlösningar som passar lika bra för den växande familjen som för paret som vill leva det goda livet vid havet när barnen flyttat ut. I kvarteret Sandhamn ska vi skapa attraktiva hem för dig som eftersöker ett bekvämt och stimulerande boende med generösa umgängesytor, möjlighet till minst fyra sovrum och ett tredje våningsplan med studiokänsla och ombonad takterrass med by och havs vy. Ta en titt i Kv Sandhamns inredningsmagasin där du får hjälp att skapa ett hem som passar just dig. I säljbroschyren kan du läsa mer om husen, husens inredning och om Torekov.

Det är Jais Landén Krantz arkitekter i Helsingborg som initialt ritat de stilfulla 2,5 planshus med entréer från gatan och privata trädgårdstäppor på baksidan. Husen sammankopplas i mindre grupper och får en gestaltning med inspiration från klassiska skånska gathus. Det blir slanka, strama fasader med huvudentréer från gatan och bara en mindre förgårdsyta framför huset.

Badrocksavstånd till Morgonbryggan

Kvarteret Sandhamn ligger centralt beläget i samhället, bara 650 meter från stranden och den berömda Morgonbryggan. Under sommarsäsongen är det promenadavstånd till de gemytliga serveringar som fyller hamnen. Hamnkrogen, Piraten, Moby’s Schack och namnkunniga G.Swenssons krog, Varvet Mat & Vin är några av de populära serveringsställen.

Torekovs historia

Längst ute på Bjärehalvön ligger det lilla fiskeläget Torekov med cirka 1100 åretruntboende invånare.

Under 1800-talet var byn ett centrum för fiske och sjöfart med en stolt flotta av segelskutor som hade sin bas i den väl skyddade hamnen.Torekov är ett samhälle med en lång historia och stolta traditioner. Enligt legenden åsyftar ortnamnet Sankt Tora, ett lokalt helgon som avbildas i Bjäre härads vapen. En bättre gissning är att namnet, som skrevs nästan likadant (Torekow) redan 1489, syftar på den lilla bukt vid vilken orten ligger. Thora tolkas som ’höjd’ och kove som ”liten hydda/inbuktning/vik”. Jämför med engelskans ”cove”. Under 1800-talet blomstrade både fiske och sjöfart i Torekov. Ett ökande välstånd och fler bofasta gjorde att det byggdes både förnäma kaptensgårdar och täta längor med enklare fiskarebostäder.

I slutet av 1800-talet började dåtidens turister hitta till Torekov och Hallands Väderö. Först ut var konstnärer och bohemer som lockades hit av den undersköna naturen och det speciella ljuset. I deras kölvatten följde kungligheter och andra kändisar.

På 1930- och 40-talet var det den akademiska överklassens tur att vallfärda till Torekov för några avkopplande semesterveckor vid havet. Driftiga fiskare skeppade turister till Hallands Väderö för några kronor. Det byggdes fritidshus, anlades tennisbanor och redan på 1920-talet påbörjades golfbanan som idag är Torekovs GK. Söder om byn anlades en stor campingplats, numera First Camp Torekov.

Hållbarhetsåtgärder

  • Förbereder för solceller
  • Energieffektiva fönster
  • Förberedande för laddstoplar
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Förbereder för solceller
  • Energieffektiva fönster
  • Förberedande för laddstoplar
Om vårt hållbarhetsarbete

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Pris
Status

Torekov - bykänsla och havsnära livskvalitet

Torekov har mycket att erbjuda för dig som vill njuta av vacker natur, gemytlig bykänsla och havsnära livskvalitet – året runt. Sommartid blommar hela Bjärehalvön upp och bjuder på ett smörgåsbord dukat med kontinentalt krogliv, ett myllrande folkliv och upplevelser både på land och till havs. Medan Båstad fylls av det nöjeslystna festfolket, tennisturneringar och nyfikna turister behåller Torekov sin mer avslappnade och familjära atmosfär. Hit kommer man mer för avkoppling än för barhäng och mer för att umgås med familj och vänner än att trängas med det vackra folket.

I Torekov kretsar livet mycket kring hav, strand och båtliv. Det är bara dryga två sjömil ut till vackra Hallands Väderö. Seglare, SUP:are, kitesurfare, snorklare och motorbåtsfolk samsas med simmare och vanliga nöjesbadare. 

Anmäl intresse till Kv Sandhamn

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Oskar Persson

Oskar Persson

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post
Lena  Sandmark

Lena Sandmark

Kundrelationsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper äganderätt

Vårt Trygghetslöfte för äganderätt ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostad med äganderätt.

Trygghetslofte NY.jpg

Riksbyggens Trygghetslöfte för äganderätt

Vad är äganderätt?

Här får du svar på vad äganderätt är till skillnad mot bostadsrätt. Den vanligaste formen av äganderätt är småhus.

Rosa hus.jpg

Det här är äganderätt

Bra att veta om äganderätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad äganderätt. Allt från allmän platsmark till värdeintyg.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp

Smäckra hyresrätter i Torekov

HR Kappelhamn kommer att bestå av tre smäckra hus i två våningar med sex lägenheter i varje hus, totalt 18 hyreslägenheter med balkong. Lägenheterna om ett till tre rum och kök är i storlekarna 35 - 66 kvm. Läs mer och anmäl intresse:

Hyresrätter i Torekov -Kappelhamn