Nyproducerade bostadsrätter i Bro-Trädgårdsstad

Välkommen till ett nytt sorts boende. Ett boende där gemensamt ägande och hållbarhet står i fokus. Trädgårdsstad. Bara ordet klingar vackert och gör en nyfiken. Som den medlemsägda förening Bro-Trädgårdsstad är blir det lättare för medlemmarna att hjälpa varandra. Ett liv i större gemenskap, där gemensamma utmaningar föder gemensamma lösningar. Men hur är det att bo.. i just Bro?

En dag i Bro

Det är sjöglimt lite var man än är i Bro. Mälaren ligger runt hörnet vilket öppnar upp för vattenlekar. Här finns optimistjollar att hyra som man kan ta med barnen ut på en seglingstur i. Kajaker för ensamfärden eller tandem om ni är flera, men också öppna kanadensare med plats för utflyktskorgen. Sen är det inte alla som nödvändigtvis måste ha något att göra vid vattnet. Vissa föredrar att sjunka ner i en bekväm solstol med en svalkande glass i ena handen och en god bok i den andra och nöjer sig gott med att använda någon av de många badplatserna till att just bada.

På vintern när vattnet fryser till is åker isdubbar och skridskor fram. Långfärdsvarianten är att föredra, men har du bara klassiska hockeyrör gör det inget. Oavsett skridsko är det så befriande att med vinden i ryggen tas med av naturens krafter över solglittrande is.

Framåt våren finns inte mindre än fyra golfbanor för dig som uppskattar att låta klubban svinga. Ett tips till dig som inte spelar golf är att klubbrestaurangerna ofta är bra och lite bortglömda. Dags för upptäcktsfärd!

Efter maten kan ni ta en sväng ner till Odla Livet. Där odlas det för fullt och för varje dag blir fingrarna grönare. Här tänker vi självförsörjning och fyller lotten med potatis, morötter, olika kålsorter och sallad.

Vackra skogar, svamp och löpträning

Fyrfota vänner följer mer än gärna ut på längre promenader över öppna fält och grönskande skogar där det enda som hörs är just ingenting. Där får dom sniffa runt, springa fritt och kanske träna spårning. Spårning efter dom svenska skogarnas allra heligaste guld, kantarellerna. Har du ingen hund, men vill ändå ha en anledning förutom kantareller att ge er ut i skogen? I Bro finns flertalet elljusspår av varierande längd som på vintern byter skepnad till plogade skidspår.

Barnen trivs här också. Både förskola och skola ligger i området. Dom lite äldre barnen cyklar både till och från skolan. 

Att ta sig till och från Bro

Det finns egentligen ingen anledning att lämna vår stad. Men skulle det ändå behövas så är pendeln faktiskt bokstavligt runt hörnet. På snabba 31 minuter är du på Odenplan mitt i Stockholm och vill ni ta bilen till tullarna så är det bara tre minuter till.

Så här är det att bo här i Bro. I Trädgårdsstaden. Ett välplanerat boende som sätter välmående, gemenskap och kvaliteten på livet först av allt.

Skördefest 2022

I slutet av sommaren och början på hösten gick Bro Trädgårdsstads första Skördefest av stapeln. Där kunde besökare både planera sitt boende i Bro , få matinspiration av Paul Svensson och odlingstips av Odal Livet.

Lyssna på Sveriges Radios reportage
Karta över Bro Trädgårdsstad
Johanna Frelin

"Bro Trädgårdsstad är ett av de modernaste stadsbyggnadsprojekten som växer fram just nu i Sverige och där delningsekonomin är med från början. Det blir ett centrum för utbyte av både verktyg och kunskap, inte minst kring odling som också är en central pusselbit i den nya trädgårdsstaden."

Johanna Frelin, vd på Riksbyggen

Sara Stridh

Vill du veta mer

Kontakta vår sälj- och marknadsansvarig Sara Stridh om du vill veta mer.