Odla Livet i Bro

Att bo i Bro handlar om att odla ett gott liv, både bildligt och bokstavligt. Här sätts livskvaliteten i första rummet. Här gror familjelyckan. Här har vi, tillsammans med odlingsutvecklarna Johanna Karlén och Karin Saler, startat initiativet Odla Livet - ett projekt med lika mycket fokus på självförsörjning och odlingskunskap som glädjen av gröna fingrar.

Skördefest i Bro

En odlingslund runt knuten

I vackert söderläge alldeles nedanför de nya kvarteren intill den porlande Brobäcken finns det nu en matträdgård i staden. En matträdgårdsstad gror i Bro. Här odlas det allt från potatis, morötter, olika sallader, kålsorter och betor i massor. Även om inte äppelträden i lunden har hunnit växa till sig – kommer du som boende i Trädgårdsstaden snart kunna skörda äpplen till pajer, kakor och must.

Som boende i Trädgårdsstaden har du självklart fri tillgång till denna grönskande lund – precis hur mycket eller lite du vill. Kanske har du små busfrön som också vill gå i plantskola? Välkommen att odla livet i Bro Trädgårdsstad.

Skördefest 2022

I slutet av sommaren och början på hösten gick Bro Trädgårdsstads första Skördefest av stapeln. Där kunde besökare både planera sitt boende i Bro , få matinspiration av Paul Svensson och odlingstips av Odal Livet.

Lyssna på Sveriges Radios reportage
Karta över bostadsområder i Bro
Sara Stridh

Vill du veta mer

Kontakta vår sälj- och marknadsansvarig Sara Stridh om du vill veta mer.