Riksbyggen öppnar upp uthyrning av inflyttningsklara hyresrätter i Fredriksberg i Västerås 2024-02-12, kl 07:00

Riksbyggen öppnar upp uthyrning av inflyttningsklara hyresrätter i Fredriksberg i Västerås

Tillsammans med Västerås stad och Hemsö har Riksbyggen utvecklat kvarteret Tornsvalan i Råbyskogen i Fredriksberg. Nu öppnar Riksbyggen upp för uthyrning av 50 inflyttningsklara hyresrätter.

I det nya området mitt i Råbyskogen i Fredriksberg i Västerås har Riksbyggen tidigare byggt 120 hyresrätter i kvarteret Kornknarren, som är ett nominerat bidrag till Arkitekturpriset 2024 i Västmanland. Nu öppnar Riksbyggen upp för uthyrning av 50 inflyttningsklara moderna bostäder från 2 till 4,5 rum och kök mellan 47 till 114 kvadratmeter i kvarteret Tornsvalan. Lägenheterna i kvarteret Tornsvalan är fördelade på två bostadshus om åtta respektive sex våningar.

- Det känns härligt att äntligen få kunna öppna upp uthyrningen av ännu fler fina bostäder i ett grönskande område och bidra till fler bostäder i Västerås stad. Här finns boenden som passar för flera skeenden i livet, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef på Bostad Bergslagen/Östergötland.

I anslutning till kvarteret Tornsvalans ena hus ligger Fredriksbergs förskola med en gård med genomtänkt utemiljö. Just nu pågår den sista byggnationen i området, det nya äldreboendet Stenkumla.

- I stort sett alla lägenheter har balkong eller uteplats och som boende i 8-våningshuset har man tillgång till utsiktsplats i bästa solläge. Längst upp i huset finns en lägenhet som utöver balkong även en privat terrass på nära 30 kvadratmeter, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

8-våningshuset erbjuder också ett stort trädäck under tallkronorna med sittplatser och grill och skogsleken. Vid 6-våningshuset finns en lummig miljö med grönska i olika nivåer under alla årstider med sittplatser, pergola och en stor lekyta. Kvarteret Tornsvalan har byggts enligt Miljöbyggnad Silver.

Mer om Kv. Tornsvalan

För mer information:
Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen/Östergötland, 070–375 02 32 mikael.petterssonsjolund@riksbyggen.se
Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bergslagen/Östergötland, 019-19 24 08 catarina.tenor@riksbyggen.se

Bilder