Kommande
Kommande

Hyreslägenheter i Västerås, Tornsvalan

Anmäl intresse

Letar du bostad i Västerås? 50 smakfulla hyresrätter med modern design och hiss intill Råbyskogens vackra natur. Ställ dig i kö redan idag och få fortlöpande information. Hyresförhandling pågår och så snart förhandlingarna är klara kommer vi informera om hyrorna.

Fakta

Rum 2-4 rum och kök
Boarea 47-114 kvm
Antal 50
Hiss Ja
Tvättstuga Nej, alla lägenheter har egna maskiner
Balkong Ja, till flertalet av lägenheterna
Terrass Ja, till 4,5:an i 8-våningshuset
Uteplats Ja, till en 2:a och en 3:a i 8-våningshuset
Uthyrning Hyresförhandling pågår
Byggår 2023
Riksbyggen Hyresförmedling AB ansvarar för uthyrningen av våra lägenheter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

4,5:a på 114 kvm

Titta in i den här fina 4,5:an som ligger högst uppe i huset och har en stor terrass med fantastisk utsikt.

Titta in i lägenheten

4:a på 93 kvm

Kika runt i denna härliga fyrarummare om 93 kvm.

Titta in i lägenheten

3:a på 73 kvm

Titta in i en ljus och fin trea på 73 kvm. Lägenheten har balkong och öppen planlösning mellan det ljusa köket och vardagsrummet.

Titta in i lägenheten

3:a på 84 kvm

Titta in i en ljus och fin trea på 84 kvm. Lägenheten har ligger i markplan och har en egen uteplats. Lägenheten har öppen planlösning mellan det ljusa köket och vardagsrummet.

Titta in i lägenheten

3:a på 64 kvm

Kika in i den här välplanerade trean på 64 kvm.

Titta in i lägenheten

2:a på 48 kvm

Titta runt i den här mysiga tvåan på 48 kvm. Här kan du trivas!

Titta in i lägenheten

2:a på 47 kvm

Gå på en rundvandring i den här fina tvåan som ligger i markplan.

Titta in i lägenheten

Hyreslägenheter intill Råbyskogen i Västerås

Mitt i Råbyskogens mysiga grönska, där Stenkumlaskolan tidigare låg erbjuder vi nyproducerade och smakfulla hyresrätter från två till fyra och ett halvt rum och kök mellan 47 till 114 kvadratmeter. Allt från smarta planerade tvåor, trivsamma treor, familjevänliga fyror till vår unika lägenhet på 4,5 rum och kök med balkong och stor privat terrass på 30 kvm i soligt sydvästläge med fantastisk vy.

Livet mellan husen

Kv. Tornsvalans två punkthus ligger på vänster sida av Stenkumlagatan och omfattar ett 8-våningshus med suterrängkällare/entrévåning med solpaneler på taket för produktion av egen el och ett 6-våningshus med integrerad förskola. Eftersom platsen är så vacker från början har vi lagt mycket tanke bakom kvarterets utformning och allt sker i harmoni med naturen. Den natursköna tomten har en höjdskillnad på upp till fyra meter vilket gör att gården har en vacker utblick över hela området Kornknarren och Råbyskogen.

Vid 8-våningshuset finns en utsiktsplats i bästa solläge, ett stort trädäck under tallarnas kronor med sittplatser och grill och strax intill ligger skogsleken, en plats för spontan och kreativ lek för de små. Vid 6-våningshuset finns en lummig miljö med grönska i olika nivåer under alla årstider med sittplatser, pergola och en stor lekyta.

Lägenhetsinformation

I bostaden möts du av naturliga materialval såsom behagliga trägolv i hela lägenheten, fönsterbänkar i natursten och vitmålade väggar.

Köket är från Vedum med vita luckor som matchas med kromade handtag, matt stenfärgat stående kakel av modell större och en laminatskiva i ljusgrått. Rostfria vitvaror från Electrolux. En stram och modern design som ger ett stilrent och flexibelt intryck.

I badrummen har vi skapat en harmonisk känsla med matta vitgråa stora kakelplattor på väggarna och ljusgrått klinker på golvet. Spegelskåp och kommod med lådor ger bra förvaring. Vikbara duschväggarna ger extra gott om plats när duschen inte används. Kombimaskin eller tvättmaskin och torktumlare under praktisk ljusgrå arbetsbänk i laminat är bra när du ska sköta tvättbestyren eller om du behöver ett skötbord. Vår största trea, alla fyror och vår femma har dessutom dubbla badrum, praktiskt om familjen är stor.

Parkering

För dig som är bilburen finns parkeringsplatser och ett antal elbilsplatser att hyra på den gemensamma parkeringen i planområdets södra och norra del. För dig som inte har en egen bil, men som ibland ser fördelar med att ha tillgång till bil kommer det att finnas en bilpool.

Cykelparkering är beläget på suterrängplanet vid 8-våninghuset samt utvändigt vid bägge husen.

Hållbart boende

Kv. Tornsvalan byggs enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är en svensk miljöcertifiering som ger bra miljöer att leva i, det betyder att vi ansträngt oss extra mycket för att bygga miljövänligt och överträffar de lagar och myndighetskrav som finns kring till exempel ventilation, ljudmiljö och solskydd.

Vad händer inom området?

I området har vi även byggt tre punkthus med 120 hyresrätter i Kv. Kornknarren.

Skogspromenader, picknick eller en löptur i motionsspåren,
här är det nära till friluftskiv av alla slag.

Det nya kvarteret intill Råbyskogen

Kv. Tornsvalan byggs i en ny del av Fredriksberg och här växer ett nytt bostadsområde fram i en naturnära miljö. Tillsammans med Västerås stad och Hemsö utvecklar och förvandlar vi området till ett nytt levande kvarter där vi vill skapa en plats för människor att bo, leva och trivas på.

I det nya området planeras det för sju fristående punkthus med hög ambitionsnivå och påkostade utemiljöer med mycket grönska. All byggnation i det nya området anpassas väl till Råbyskogens unika förutsättningar. Området angränsar direkt till naturmark åt norr och öster och inom 200 meter finns parkytor med öppna gräsytor, fotbollsplaner och naturområde med elljusspår och endast 300 meter bort ligger idrottsanläggningen Råby IP där det även finns ett utegym.