Kommande
Kommande

Brf Tornsvalan

Anmäl intresse

I lugnt och rofyllt läge med naturen utanför dörren pågår byggnationen av Brf Tornsvalan. 50 moderna bostadsrätter om 2-4,5 rum och kök intill lummiga Råbyskogen i Fredriksberg. Preliminär säljstart och inflyttning under 2023. Låt något eget bli din nya verklighet!

Fakta

Lägenheter 50
Status Kommande
Planering pågår
September 2021
Byggstart
Sommar 2022
Säljstart
Kv.1 2023
Visningsbostad
Inflyttningsklart

Bostadsrätter intill Råbyskogen i Västerås

Mitt i Råbyskogens mysiga grönska, där Stenkumlaskolan tidigare låg växer en ny och modern bostadspärla fram. Här har vi påbörjat byggnationen av Brf Tornsvalan, 50 bostadsrätter om 2-4,5 rum och kök i storlekarna 47–114 kvm.

Brf Tornsvalan är ett av våra utvalda bostadsprojekt som vi startar med egna medel, vilket innebär att vi påbörjar byggnationen innan säljstart, detta för att du som framtida köpare ska få kortare tid mellan köp och inflyttning. Lagom lång tid för att kunna planera den perfekta flytten, men utan att behöva ha alltför många månader mellan köp och inflyttning, inte så tokigt tänker vi.

Naturnära boende

Eftersom platsen är så vacker från början har vi lagt mycket tanke bakom kvarterets utformning och allt sker i harmoni med naturen. Här kommer vi kunna erbjuda såväl den väldisponerade tvåan som den unika, rymliga 4,5 rum och kök med balkong och privat terrass i soligt sydvästläge med fantastisk utsikt. Däremellan trivsamma treor och fantastiska fyror med dubbla badrum. I Brf Tornsvalan får du en ovanlig typ av naturnära boende i moderna bostäder mitt i den vackra naturen där de flesta av bostäderna antingen har balkong eller egen uteplats.

Föreningen kommer omfatta två punkthus på vänster sida av Stenkumlagatan;
ett 8-våningshus med en suterrängkällare/entrévåning och ett 6-våningshus med integrerad förskola. Bostadshusen beräknas att stå färdigt i november/december 2023 och vi siktar på att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och vi kommer ha solpaneler på taken för produktion av egen el.

Inredning Brf Tornsvalan

I Brf Tornsvalan möts du av ljust vitmålade väggar och behagliga trägolv som breder ut sig i hela lägenheten. Här har vi satsat på klassiska materialval med bra kvalitet från kända leverantörer, en perfekt neutral bas att utgå ifrån. När du köper en ny bostad i Brf Tornsvalan ingår allt i priset. Vi har med noggrannhet och omsorg gjort alla inredningsval redan i projektet. Allt du behöver finns från start. Våra inredare har tagit fram en noga genomtänkt inredningsstil. Stilen hjälper dig att skapa harmoni och balans när du skapar ditt hem i din stil.

Det moderna köket är från Vedum och här samsas vita luckor med ett stenfärgat, matt, stående kakel av modell större, en praktisk laminatskiva i ljusgrått och rostfria vitvaror. Handtagen är kromade. En stram modern design som ger ett stilrent och flexibelt intryck.

Badrummet har ett genomgående rent uttryck, med ljusgrå klinkerplattor på golvet och matt stenfärgat kakel på väggarna. Färger och material är valda för att hålla idag och många år framåt. Kommod med lådor i tidlöst vitt och spegelskåpet från Vedum ger bra förvaring, och vikbara duschväggar ger extra gott om plats när duschen inte används. Kombimaskin eller tvättmaskin och torktumlare under praktisk ljusgrå arbetsbänk i laminat underlättar och skapar en smidigare vardag och ingår i alla badrum. Alla våra fyror har dubbla badrum med dusch och wc. Praktiskt när familjen är stor.

Livet mellan husen

Föreningens natursköna tomt har en höjdskillnad på upp till fyra meter vilket gör att gården kommer få en vacker utblick över hela området Kornknarren och Råbyskogen. Idén för gårdsmiljön är att i så stor utsträckning som möjligt bevara den befintliga naturmarken och utnyttja platsens förutsättningar och skapa en genomtänkt och hållbar gårdsmiljö med en fin utblick mot naturmarken.

Vid 8-våningshuset blir det en utsiktsplats i bästa solläge, ett härligt trädäck under tallarnas kronor med sittplatser och grill och strax intill kommer även skogsleken att ligga, en plats för spontan och kreativ lek för de små. Vid 6-våninghuset bli det en lummig miljö med grönska i olika nivåer under alla årstider, en stor lekyta, sittplatser och en pergola i närheten av lekytan.

Parkering

Det kommer finnas ca 36 parkeringsplatser att hyra på den gemensamma parkeringen i planområdets södra och norra del och det kommer även finnas tillgång till bilpool. Cykelparkering inomhus kommer finnas på suterrängplanet och utvändig cykelparkering kommer finnas i anslutning till entréerna vid båda bostadshusen.

Mer information kommer

Priser kommer publiceras i samband med säljstarten 2023 och vi uppdaterar hela tiden den här sidan med ny information.

Gör en intresseanmälan redan idag så håller vi dig uppdaterad via mejl om vad som händer i bostadsprojektet och när det är dags får du såklart även en inbjudan till säljstart! Vid säljstarten presenteras visualiseringar av det nya kvarteret, priser och givetvis planlösningar. Alla kan köpa en bostadsrätt av Riksbyggen, men som medlem i Riksbyggen Förtur kan du se och välja nyproducerade bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Det nya kvarteret intill Råbyskogen

I Fredriksberg växer ett nytt bostadsområde fram i en naturnära miljö. Området angränsar direkt till naturmark åt norr och öster och inom 200 meter finns parkytor med öppna gräsytor, fotbollsplaner och naturområde med elljusspår och endast 300 meter bort ligger idrottsanläggningen Råby IP där det även finns ett utegym.

Tillsammans med Västerås stad och Hemsö utvecklar och förvandlar vi området till ett nytt levande kvarter där vi vill skapa en plats för människor att bo, leva och trivas på. I det nya området planeras det för sju fristående punkthus med hög ambitionsnivå och påkostade utemiljöer med mycket grönska. All byggnation i det nya området anpassas väl till Råbyskogens unika förutsättningar. Här kommer det bli en sammanhållen bebyggelse med individuella byggnader i detaljer såsom färgsättning och materialval.

Vad händer inom området?

Vi har färdigställt tre punkthus i området med 120 nyproducerade hyresrätter i Kv. Kornknarren.

Skogspromenader, picknick eller en löptur i motionsspåren, här är det nära till ute-njut av alla slag. Välkommen till en ny verklighet där skogen och lugnet härskar.

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Solceller och bilpool
  • Kuperad gård i skogsmiljö
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Solceller och bilpool
  • Kuperad gård i skogsmiljö
Om vårt hållbarhetsarbete

Fredriksberg - gröna områden och närhet till service

Stadsdelen Fredriksberg är belägen ett par kilometer väster om Västerås city och området ligger fint inbäddat i naturvacker omgivning och motionsspår alldeles intill. De stora grönområdena ger hela området parkkaraktär. Här bor du nära ett rikt utbud av både natur- och rekreationsområden och med promenadavstånd till mataffär, gym och padelhall.

Råbyskogen är en av Västerås stadsdelsskogar med höga värden, både ur naturvärdeshänseende och för rekreation. I den norra delen av skogen finns Råby IP, som bland annat används för fotbollsspel och allmänhetens skridskoåkning. Råby IP är och är hemvist för fotbollsklubben IK Franke. Råby motionsspår är en 2,5 km kuperad bana i Råbyskogen mellan stadsdelarna Hammarby och Råby. Banan utgår från Råby idrottsplats och här finns även ett utegym.

I området finns fornlämningar och kulturhistoriska lämningar. Området kring Råby har varit bebott sedan bronsåldern och kallades tidigare för Kumla (Kumbla) som kommer från ordet gravkummel. Området utgörs huvudsakligen av en hårdgjord glänta i skogen som kantas av barrskog på blockrik mark. Råbyskogen är populär ur rekreationssynpunkt och i skogen finns många upptrampade stigar och ett elljusspår. I området finns det flera förskolor, grundskolor och runt om finns flera olika varianter av lekplatser.

Goda kommunikationer och nära service

I Råby centrum strax intill finns bland annat bland annat livsmedelsbutik, kiosk, pizzeria/restaurang, bibliotek, fritidsgård och sporthall. Det är det cirka tre och en halv kilometer till centrala Västerås. Med buss, bil eller cykel når du Västerås centrum på 10–15 minuter och med bil tar du dig snabbt till Erikslund Shopping Center, som ligger tvärs över E18 och Bäckbymotet. Med över 80 butiker, restauranger, caféer och IKEA.

Fredriksberg avgränsas av E18, Narvavägen, södra delen av Råbyskogen och Surahammarsvägen. Angränsande stadsdelar är i öster Vetterslund och Vetterstorp, i söder Hammarby och i väster Bäckby. Det finns gång- och cykelvägar som når området från alla väderstreck. Området nås idag med bil österifrån från Råbyleden, via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan och därefter Stenkumlagatan.

Anmäl intresse till Brf Tornsvalan

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Kontakt

Robert Olsson
Robert Olsson
Fastighetsmäklare 076-788 44 58
Björn Wallberg
Björn Wallberg
Fastighetsmäklare 070-482 72 73
Robin Tångring
Robin Tångring
Fastighetsmäklare 070-732 88 87
Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp