Första flyttlasset till Brf Slottshamnen i Malmö 2023-12-11, kl 08:00

Första flyttlasset till Brf Slottshamnen i Malmö

Våren 2021 togs det första spadtaget för Riksbyggens Brf Slottshamnen i centrala Malmö och nyligen gick första flyttlassen för de nya boende. Brf Slottshamnen är den första av tre etapper i där Riksbyggen omvandlar ett gammalt industrikvarter till moderna bostäder för nutidens Malmöbor.

500 år har gått sedan Nordens äldsta renässansslott byggdes på andra sidan kanalen och i ett gammalt industrikvarter bygger Riksbyggen ett nytt kvarter i centrala Malmö. När alla etapperna i det nya kvarteret är klara kommer området att innefatta 182 nya lägenheter i form av Brf Slottshamnen, som utgör den första etappen, samt Brf Skeppskajen och Brf Kanalpromenaden med enbart ett fåtal lägenheter kvar till försäljning.

Nyligen gick de första flyttlassen till Brf Slottshamnen. Leif och Marita Folkesson, som varit medlemmar i Riksbyggen sedan 1994, har efter 36 år flyttat från villan i Norrköping till Brf Slottshamnen i Malmö.

- Våra fem barnbarn med familjer är bosatta i Skåne. Det och i kombination att hus och trädgårdsskötsel var ett avslutats kapitel för oss gjorde att vi bestämde oss för att flytta till Malmö. Brf Slottshamnen erbjuder det vi letade efter – centralt läge med stort kultutbud och utsikt över både slottet, kanalerna, fiskehoddarna och närhet till natur var faktorer som avgjorde att vi flyttade just hit. Att boendet ger oss möjlighet till rekreation vid havet och Ribban bidrog också, säger Leif Folkesson.

Brf Slottshamnen består av 49 lägenheter mellan ett till fyra rum och kök. Högst upp finns magnifika penthouselägenheter med fantastiska takterrasser. Många av lägenheterna kommer att ha två balkonger.

- Intresset för projektet har varit stort redan från start. Det centrala läget och närheten till park och hav utöver de fina lägenheterna i sig är det som lockat. Vi har några lägenheter kvar till försäljning i kommande etapper, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggens affärsområde Bostad i SydVäst.

För mer information:
Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggens affärsområde Bostad SydVäst, 072 - 500 10 71, henrik.persson@riksbyggen.se
Anders Jeppsson, marknadsområdeschef för Riksbyggens affärsområde Bostad SydVäst, 040 – 32 67 54, anders.jeppsson@riksbyggen.se

Bilder