Slutsålt
Slutsålt

Brf Slottshamnen

1 995 000–14 000 000 kr

Nu är samtliga lägenheter i Brf Slottshamnen sålda. Vi bygger 49 attraktiva bostadsrätter på ett gyllene läge i hjärtat av Malmö. Här möts stad och hav, parkerna och stranden, det nya och det historiska Malmö.

Bostadsfakta

Pris 1 995 000– 14 000 000 kr
Rum 1–4 rum och kök
Boarea 42–131 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • kallvatten
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

2 787–7 213 kr/mån
Våningar 8
Lägenheter 49
Status Slutsålt

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta Jan-Peter för mer information.

Så här går ett lägenhetsköp till

Välkommen till en kunglig verklighet

Se huset från ovan

Kika in i Brf Slottshamnen!

Bostadsrätter centralt i Malmö

Precis där Citadellsvägen smeker kanalen framför Malmöhus Slott ska vi bygga Brf Slottshamnen med 49 attraktiva bostadsrätter om två till fyra rum och kök. Här möts stad och hav, parkerna och stranden, det nya och det historiska Malmö. Här ska vi bygga ett nytt kvarter med bostäder med guldkant. 500 år har gått sedan Nordens äldsta renässansslott byggdes på andra sidan kanalen. Nu är det dags för områdets pånyttfödelse då vi ska omvandla ett gammalt industrikvarter till moderna bostäder för nutidens Malmöbor. Välkommen till Brf Slottshamnen.

När du flyttar in i Brf Slottshamnen är allt i lägenheten nytt och fräscht. Vacker parkett ligger på golvet, ett modernt kök med alla bekvämligheter är klart att använda. Inget spring till tvättstugan behövs då du har en avdelning för tvätt med effektiva maskiner i lägenheten. Badrummet är helkaklat, fräscht och enkelt att hålla rent. I arbetet med att skapa den bästa bostaden ingår så klart bra förvaringsmöjligheter med garderober eller klädkammare. Men räcker inte förvaringen i lägenheten så har du förråd i källaren.

Brf Slottshamnen är den första etappen i ett kvarter med totalt cirka 180 bostäder. Där Skeppsbyggaregatan möter Citadellsvägen planerar vi att bygga nytt stadskvarter vars norra del också rymmer en kontorsbyggnad. Platsen är en gömd skatt och ett tomrum i stadens arkitektur som har väntat på att få leva upp och visa sig i full glans.

Härliga utblickar mot slott och kanal

Bostäderna i Brf Slottshamnen bjuder på härliga utblickar mot söder eller öster, mot kanalen, staden och de lummiga parkerna kring Malmöhus slott. Alla lägenheter får balkong, takterrass eller uteplats som ett efterlängtat extrarum. Ljusa, lätta stålräcken ger plats för utsikten, vattnets reflektioner och kajpromenaden och gatans skådespel. Många av lägenheterna är genomgående och planerade för att utnyttja dygnets ljusa timmar till fullo. De har sovrum som vetter in mot den lugna gården och de mer sociala ytorna och sällskapsdelarna tar plats utåt mot vattnet och kanalen. Du fångar de vackra utblickarna från kök och vardagsrum medan lugnet in mot gården vaggar dig till söms.

Penthouse på översta våningen

Högst upp i Brf Slottshamnen gömmer sig kvarterets kronjuveler i form av magnifika penthouselägenheter med fantastiska takterrasser. Här finns en unik möjlighet att hitta din drömbostad i tre spektakulära bostäder om fyra rum och kök med med storslagen utsikt över staden och parkerna. Husets största bostad är en penthousevåning om 130 kvadrat med takterrass i tre väderstreck och stora, representativa sällskapsytor.

Riksbyggens inredningsportal

Här kan du testa att göra tillval och sätta en personlig prägel lägenheten så den passar just dig. Välj bland färg på köksluckor och andra tillval. Klicka in i vår 3D-väljare och prova vad som passar i ditt nya hem.

Till inredningsportalen

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetslöftet ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som till exempel arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Riksbyggens Trygghetslöfte

Hållbarhetsåtgärder för Brf Slottshamnen

 • Solceller
 • Sedumtak
 • Bil- och cykelpool

Läs om vårt hållbarhetsarbete.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  December 2020
 • Byggstart

  Vår 2021
 • Upplåtelse

  Sommar 2023
 • Inflyttningsklart

  Vinter 2023/2024

Se huset och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
 • Se huset från olika vinklar
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Kajliv i hjärtat av Malmö

Du sitter vid ditt köksbord med en kaffe en lördag. Ska du ta en promenad vid havet, brunch i stan, se konserten i Malmö Live, köpa nyfångad fisk vid hoddorna eller ta ett gympass vid Kockum fritid? Streama en serie eller bara gå ut och sätta dig vid kajpromenaden en stund? Oavsett vad du väljer just idag så är det bara några steg dit. Brf Slottshamnen kommer att ligga i ett område med en mångfacetterad, stark karaktär. Historisk arkitektur blandas med nybyggt och innerstan länkas här ihop med Västra Hamnen. Du får en enorm tillgång till massa olika upplevelser och aktiviteter. En sen frukost i Slottsträdgården, delikatessköp i Malmö saluhall, kulturen från museerna, joggingrundan längs Ribersborgsstranden. Allt finns inom en armlängds avstånd.

Kommunikationer

I Brf Slottshamnen är det enkelt att klara vardagen utan bil. Från Neptunigatan avgår buss i olika riktningar och bara cirka 650 meter från din bostad ligger Anna Lindhs plats med Citytunnelstation där du kan ta dig vidare ut i resten av världen. Läget är som gjort för att vara utgångspunkt för långa promenader eller cykelturer längs kustlinjen.

Historia

De senare årtiondenas omvandling av Västra Hamnen och det gamla varvsområdet kring Kockums verkstäder har inneburit att Malmö centrum flyttat närmare Öresund och att stadens invånare kunnat återknyta kontakten med havet. Platsen för Brf Slottshamnen var länge hav eller sankmark kring bastionerna som omgav Malmöhus Slott, Sveriges äldsta bevarade renässansslott. Slottet byggdes i början på 1500-talet. I modern tid har området fyllts ut och använts främst till olika industriverksamheter. På 1960-talet satt här till exempel 130 guldsmeder i en guldsmedsverkstad.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till