Planerat
Planerat

Brf Slottshamnen

Vi bygger 49 attraktiva bostadsrätter på ett gyllene läge i hjärtat av Malmö.

Bostadsfakta

Lägenheter 49
Status Planerat

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta Henrik för mer information.

Kontakt

Kika in i Brf Slottshamnen!

Bostadsrätter i Malmö

Precis där Citadellsvägen smeker kanalen framför Malmöhus Slott ska vi bygga Brf Slottshamnen med 49 attraktiva bostadsrätter om 2 till 4 rum och kök. Här möts stad och hav, parkerna och stranden, det nya och det historiska Malmö. Här ska vi bygga ett nytt kvarter med bostäder med guldkant. 500 år har gått sedan Nordens äldsta renässansslott byggdes på andra sidan kanalen. Nu är det dags för områdets pånyttfödelse då vi ska omvandla ett gammalt industrikvarter till moderna bostäder för nutidens Malmöbor. Välkommen till Brf Slottshamnen.

När du flyttar in i Brf Slottshamnen är allt i lägenheten nytt och fräscht. Vacker parkett ligger på golvet, ett modernt kök med alla bekvämligheter är klart att använda. Inget spring till tvättstugan behövs då du har en avdelning för tvätt med effektiva maskiner i lägenheten. Badrummet är helkaklat, fräscht och enkelt att hålla rent. I arbetet med att skapa den bästa bostaden ingår så klart bra förvaringsmöjligheter med garderober eller klädkammare. Men räcker inte förvaringen i lägenheten så har du förråd i källaren.

Brf Slottshamnen är den första etappen i ett kvarter med totalt cirka 180 bostäder. Där Skeppsbyggaregatan möter Citadellsvägen planerar vi att bygga nytt stadskvarter vars norra del också rymmer en kontorsbyggnad. Platsen är en gömd skatt och ett tomrum i stadens arkitektur som har väntat på att få leva upp och visa sig i full glans.

Härliga utblickar mot slott och kanal

Bostäderna i Brf Slottshamnen bjuder på härliga utblickar mot söder eller öster, mot kanalen, staden och de lummiga parkerna kring Malmöhus slott. Alla lägenheter får balkong, takterrass eller uteplats som ett efterlängtat extrarum. Ljusa, lätta stålräcken ger plats för utsikten, vattnets reflektioner och kajpromenaden och gatans skådespel. Många av lägenheterna är genomgående och planerade för att utnyttja dygnets ljusa timmar till fullo. De har sovrum som vetter in mot den lugna gården och de mer sociala ytorna och sällskapsdelarna tar plats utåt mot vattnet och kanalen. Du fångar de vackra utblickarna från kök och vardagsrum medan lugnet in mot gården vaggar dig till söms.

Penthouse på översta våningen

Högst upp i Brf Slottshamnen gömmer sig kvarterets kronjuveler i form av magnifika penthouselägenheter med fantastiska takterrasser. Här finns en unik möjlighet att hitta din drömbostad i tre spektakulära bostäder om fyra rum och kök med med storslagen utsikt över staden och parkerna. Husets största bostad är en penthousevåning om 130 kvadrat med takterrass i tre väderstreck och stora, representativa sällskapsytor.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggens inredningsportal

Här kan du testa att göra tillval och sätta en personlig prägel lägenheten så den passar just dig. Välj bland färg på köksluckor och andra tillval. Klicka in i vår 3D-väljare och prova vad som passar i ditt nya hem.

Till inredningsportalen

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

 • Planerad

   
 • Säljstart Förtur

  Höst 2020
 • Säljstart

  Höst 2020
 • Byggstart

  Vår 2021
 • Inflyttning

   

Kajliv i hjärtat av Malmö

Du sitter vid ditt köksbord med en kaffe en lördag. Ska du ta en promenad vid havet, brunch i stan, se konserten i Malmö Live, köpa nyfångad fisk vid hoddorna eller ta ett gympass vid Kockum fritid? Streama en serie eller bara gå ut och sätta dig vid kajpromenaden en stund? Oavsett vad du väljer just idag så är det bara några steg dit. Brf Slottshamnen kommer att ligga i ett område med en mångfacetterad, stark karaktär. Historisk arkitektur blandas med nybyggt och innerstan länkas här ihop med Västra Hamnen. Du får en enorm tillgång till massa olika upplevelser och aktiviteter. En sen frukost i Slottsträdgården, delikatessköp i Malmö saluhall, kulturen från museerna, joggingrundan längs Ribersborgsstranden. Allt finns inom en armlängds avstånd.

Kommunikationer

I Brf Slottshamnen är det enkelt att klara vardagen utan bil. Från Neptunigatan avgår buss i olika riktningar och bara cirka 650 meter från din bostad ligger Anna Lindhs plats med Citytunnelstation där du kan ta dig vidare ut i resten av världen. Läget är som gjort för att vara utgångspunkt för långa promenader eller cykelturer längs kustlinjen.

Historia

De senare årtiondenas omvandling av Västra Hamnen och det gamla varvsområdet kring Kockums verkstäder har inneburit att Malmö centrum flyttat närmare Öresund och att stadens invånare kunnat återknyta kontakten med havet. Platsen för Brf Slottshamnen var länge hav eller sankmark kring bastionerna som omgav Malmöhus Slott, Sveriges äldsta bevarade renässansslott. Slottet byggdes i början på 1500-talet. I modern tid har området fyllts ut och använts främst till olika industriverksamheter. På 1960-talet satt här till exempel 130 guldsmeder i en guldsmedsverkstad.

Anmäl intresse till Brf Slottshamnen

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.