Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Brf Sjöparken i Gällivare 2023-08-23, kl 08:00

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Brf Sjöparken i Gällivare

Så sent som i maj öppnade Riksbyggen upp för säljstart för 61 bostäder i Brf Sjöparken i centrala Gällivare. Den 6 september är det dags att ta det symboliska första spadtaget. De som först sätter spaden i marken är Birgitta Larsson, kommunalråd Gällivare kommun, Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen och David Sundström, affärschef på Lindbäcks.

– Det finns en stor efterfrågan på fler bostadsrätter i Gällivare. Därför känns det riktigt bra att vi nu officiellt startar byggandet av Brf Sjöparken som bidrar till kommunens tillväxt genom fler bostäder, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr.

Brf Sjöparken säljstartade i maj och ingår i ett samarbete med LKAB för att bidra med fler nya bostäder i rådande bostadsbrist och möjliggöra att dessa blir klara så snart som möjligt. Inflyttningen i Brf Sjöparken planeras redan till årsskiftet 2024/2025.

Första bostadsrättshusen med solceller i Gällivare
Brf Sjöparken består av 61 moderna lägenheter, med inglasade balkonger, från 1-4 rum och kök om 29-97 kvadratmeter fördelade på två bostadshus. De blir de första nyproducerade bostadsrättshusen i Gällivare med solceller på taken.

– Hållbarhet är viktigt för oss och solcellerna är bra för både miljön och föreningens ekonomi. De inglasade balkongerna och bilplatser har också varit viktigt för köparna, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Norr.

Mer om Brf Sjöparken

Media och allmänheten är varmt välkomna att delta under spadtaget!
Dag och tid: onsdag 6 september kl 12-13.
Plats: Schaktmästargatan 1, Gällivare

För mer information kontakta:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507 lars.lundgren@riksbyggen.se
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på AO Bostad Norr, 090-159 603, jenny.elveljung@riksbyggen.se

Bilder