Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Sjöparken

995 000–3 800 000 kr
Anmäl intresse

I Brf Sjöparken bor du centralt med närhet till parkområde, friluftsaktiviteter och service. Det blir ljusa och fina bostadsrätter med hög standard och inglasade balkonger. Här erbjuds även gemensamhetslokal med bastu. Brf Sjöparken utvecklas med hållbarhet i fokus och bland annat placeras solpaneler på taken – bra för både miljö och ekonomi. Planerat tillträde i början av 2025.

Fakta

Pris 995 000– 3 800 000 kr
Rum 1–4 rum och kök
Boarea 29–94 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

  • uppvärmning
  • fastighetsförvaltning
  • städning av gemensamma ytor
  • skötsel av gården
  • underhåll av huset på lång och kort sikt
  • betalning av föreningens räntor och amorteringar
  • avsättning till framtida underhåll
  • expert som stöd i styrelsearbetet
  • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

3 023–6 694 kr/mån
Våningar 5–6
Lägenheter 61
Status Försäljning pågår
Planering pågår
Säljstart
Maj 2023
Byggstart
Sommar 2023
Inredningsval
Sommar 2023
Visningsbostad
2024
Inflyttningsklart
2025

Bostadsrätter i Gällivare

I samband med pågående samhällsomvandling presenterar vi Brf Sjöparken — vår andra etapp av nyproducerade lägenheter i det nya Gällivare. Det handlar om fastigheterna Höken 6, 8 och 9 som i norr och öster angränsar till Schaktmästaregatan.

Om lägenheterna

Brf Sjöparken kommer att erbjuda välplanerade bostadsrätter fördelade på två bostadshus om cirka 6-7 våningar där varje kvadrat kommer till användning och där hiss är en självklarhet. Tack vare husens generösa höjd kommer det erbjudas insynsskyddade lägen med fina vyer. På taken installeras solceller för att tillvarata solens energi, vilket är bra både för miljö och föreningens ekonomi.

Bostäderna kommer att utrustas med inglasade balkonger och kvalitativ inredning där grundstandarden är god. Och för den som önskar sätta sin egen prägel kommer fina tillvalsmöjligheter att erbjudas.

De två husen ramar på ett trevligt sätt in den grönskande innergården där det finns ytor för lek och umgänge. Vi försöker optimera ljusinsläppen i lägenheterna och ta hänsyn till insyn samt solläge på balkongerna och kommer därför placera samtliga balkonger mot innergården i söder respektive väster. Självklart planeras även för en gemensamhetslokal med bastu. Vi har nämligen lyssnat av marknaden och vet att många Gällivarebor värdesätter ett varmt bastubad väldigt högt.

Parkeringsmöjlighet kommer att ges i carportar intill husen.

Detaljerna som gör ditt hem

Att trivas i sin bostad handlar inte bara om en enda sak. Det handlar om små detaljer som tillsammans gör ditt hem. I vårt planerade bostadsrättsprojekt Brf Sjöparken kommer vi lägga stor vikt vid inredningen och ha omtanke i varje liten detalj.

Lägenheterna kommer att ha en hög standard, det blir klassiskt och stilrent för att utgöra en bra bas och passa till de flesta inredningsstilar.
Köken kommer att utrustas med kvalitativa snickerier och med bekvämligheter som induktionshäll och diskmaskin. 
De helkaklade badrummen förses bland annat med tvättutrustning, spegelskåp och vikbara duschväggar. 

Med friluftsliv och aktiviteter runt knuten

I Brf Sjöparken finns goda möjligheter för ett aktivt och välmående liv. Här bor du omgiven av caféer, restauranger, evenemang och aktiviteter samtidigt som du har närhet till natursköna områden där du kan kraftsamla och puls omvandlas till paus.

Direkt nordost om området ligger en is- och evenemangsarena samt ett nytt parkområde med aktiviteter, lek, och rekreation för alla åldrar. Platsen kallas Sjöparken och här finns bland annat en skatepark, utegym, grillkåta, aktivitetspark, multisportplan/isbana och pulkbacke.

På kort promenadavstånd ligger även mysiga fik och restauranger och bara några hundra meter från tomten ligger vackra Vassara älv.

Badhuset Sjöparksbadet innehåller en 25-meters bassäng med trampoliner, vattenrutschkana och undervisningsbassäng. I badhuset finns även träningslokal för mattsporter av olika slag.

Alldeles i närheten av området ligger även Sjöparksskolan (årskurs 7-9), Malmens friskola (årskurs 4–9) samt förskolorna Trummans förskola (fyra avdelningar) och Älvens förskola (nio avdelningar). Cirka 700 meter sydost om området ligger Gällivare sjukhus.

Kommunikationer

Det finns goda kommunikationskopplingar till huvudstråk som leder till arbetsplatser inom kommunen. Närmaste busshållplats ligger knappt hundra meter söder om området vid Lasarettsgatan. Denna hållplats trafikeras ungefär en gång i timmen under måndag-fredag och uppskattningsvis varannan timme under helgdagar. Närheten till hållplats för kollektivtrafik underlättar för dig som boende att göra hållbara transportval.

Bostadsväljaren

Se huset och välj bostad

Här kan du titta på huset, se vilka lägenheter som finns, var i huset de ligger och hitta din favoritlägenhet.

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Gällivare och samhällsomvandlingen

När Malmberget flyttas och två samhällen ska bli ett är målet tydligt när det nya Gällivare ska växa fram. Här ska det skapas en arktisk småstad i världsklass dit människor vill flytta och där människor vill stanna.

Gällivare är känd för sin vackra natur, gnistrande vintrar, fina fiskevatten och ljusa sommarnätter. Under vinterhalvåret kan man vid klart väder se norrsken som dansar på himlen som ett magiskt skådespel.

Tre kilometer från Gällivare centrum ligger Dundret, ett strålande val för alpin skidåkning. Här finns även goda möjligheter för längdskidåkning och den som vill testa tävlingsspåren hittar dem på Hellnerstadion, i direkt anslutning till skidliftarna. Är man sugen på lättare spår finns cirka sex mil fina motionsspår runt om i Gällivare, alla i anslutning till spåren på Dundret. I Gällivare finns goda förutsättningar för ett aktivt liv.

Anmäl intresse till Brf Sjöparken

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Sanna  Pohjanen

Sanna Pohjanen

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp