Riksbyggen säljstartar 80 bostäder i naturnära Haninge 2023-05-24, kl 16:43

Riksbyggen säljstartar 80 bostäder i naturnära Haninge

Den 31 maj öppnar Riksbyggen upp för försäljning av de 80 lägenheter som ingår i Brf Visionen som ligger på Haningeterrassen. Tio procent av lägenheterna kommer att vara så kallade Hyrköp. Brf Visionen är Riksbyggens tredje etapp på Haningeterrassen och uppföljaren till Brf Blicken och Brf Framsidan.

Haningeterrassen, en av Riksbyggens största bostadssatsningar i Stockholmsområdet, byggs ovanpå den nya bussterminalen. Riksbyggen har tidigare byggt Brf Blicken och Brf Framsidan på Haningeterrassen och den 31 maj går säljstarten av Brf Visionen av stapeln. Brf Visionen består av 80 lägenheter mellan 1 - 4 rum och kök. Lägenheterna, som är fördelade på två hus, har alla balkong eller uteplats, utom en lägenhet som har fransk balkong. I bottenplan på husen planeras för kommersiella lokaler. Riksbyggen har cirka 500 lägenheter kvar att bygga på Haningeterrassen innan området står helt klart.

- Intresset har varit enormt stort. Vi tror att det är tack vare det attraktiva läget med närhet till natur såsom sjön Rudan, skärgården och intilliggande friluftsområden som attraherar. Detta i kombination med snabba kommunikationer till city samt närheten till service, skolor och lokalt centrum, säger Veronica Persson Merlenius, sälj- och marknadsansvarig för på Riksbyggen Affärsområde Bostad Stockholm och Gotland.

Riksbyggens första projektet i Haninge med Hyrköp
Av de 80 lägenheterna kommer åtta vara så kallade Hyrköp som vänder sig till personer mellan 18 - 35 år. Hyrköp innebär möjlighet att hyra en lägenhet med möjlighet att köpa den inom fyra år.

- Detta är Riksbyggens första projekt i Haninge där vi erbjuder Hyrköp. Att kunna erbjuda möjligheter för unga att komma in på bostadsmarknaden är en självklarhet för Riksbyggen som samhällsutvecklare. Det är något som uppskattas av såväl de unga som hos kommunen, säger Liselott Nilsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Affärsområde Bostad Stockholm och Gotland.

Mer om Hyrköp hittar du här

Mer om Brf Visionen

För mer information:
Veronica Persson Merlenius, sälj- och marknadsansvarig för på Riksbyggen Affärsområde Bostad Stockholm och Gotland. veronica.persson@riksbyggen.se, 08 - 553 635 32

Liselott Nilsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Stockholm Gotland liselott.nilsson@riksbyggen.se, 08 - 508 912 99.

Bilder