Riksbyggen påbörjar inflyttning i sista etappen av Mölndals innerstad 2023-02-15, kl 07:00

Riksbyggen påbörjar inflyttning i sista etappen av Mölndals innerstad

Nu är alla Riksbyggens nya bostäder i Mölndals innerstad färdigställda och inflyttning av den tredje och sista etappen påbörjat. Brf Browallia är den sista etappen för Riksbyggen i Mölndals innerstad som består av över 300 lägenheter i sex bostadsrättsföreningar.

- Det känns fantastiskt roligt att kunna välkomna köparna i Brf Browallia till sina nya lägenheter. Brf Browallia är den sista delen i Riksbyggens satsning på att utveckla Mölndals innerstad med nya och hållbara bostäder, säger Maria Kjellgren, sälj- och marknadsansvarig Bostad Väst i Göteborg.

Mölndals innerstad har blivit ett område fullt av liv och rörelse med nya Mölndal Galleria och det omgjorda torget som naturliga mötesplatser. Totalt har här planerats för 600 nya bostäder och 2000 nya arbetsplatser. Brf Browallia är den sista av Riksbygges tre etapper med sammanlagt 183 bostadsrätter i det västra kvarteret i Mölndals innerstad. I januari 2021 flyttade första boendena i etappen, Brf Lobelia, in i sina nya lägenheter och i september förra året påbörjades inflyttning av Brf Petunia. I dagarna flyttar de första nya boende in i Brf Browallia som består 55 lägenheter om 1-4 rum och kök.

Alla tre etapperna har byggts med högt ställda hållbarhetskrav och uppförts enligt Miljöbyggnad Silver.

- Hållbarhet, nytänkande och trygghet är grunden i Riksbyggens bostadsproduktion och nu ser vi fram emot att ta emot nya boende i en vacker och livfull del av staden, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad.

Trygghet att köpa ny bostadsrätt av Riksbyggen
Trygghetslöftet ger köparen ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som till exempel arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av den nuvarande bostaden dröjer.

Läs mer om Trygghetslöftet

För mer information kontakta:

Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad tobias.dysenius@riksbyggen.se eller 070 - 551 06 61 samt

Maria Kjellgren, sälj- och marknadsansvarig Bostad Väst i Göteborg maria.kjellgren@riksbyggen.se eller 072 - 504 92 04

Bilder