Inflyttning i Riksbyggens Brf Lobelia i Mölndals innerstad 2022-01-12, kl 07:45

Inflyttning i Riksbyggens Brf Lobelia i Mölndals innerstad

Nu startar inflyttningen i 60 nya bostäder i Brf Lobelia, Mölndals innerstad. Brf Lobelia är den första av tre etapper med sammanlagt 183 bostadsrätter i det västra kvarteret i Mölndals innerstad. I grannföreningen Brf Petunia är det inflyttning efter sommaren och i den avslutande etappen Brf Browallia planeras säljstarten till andra kvartalet i år.

– Det är fantastiskt roligt att det nu är dags för inflyttning. Intresset för både Brf Lobelia och Brf Petunia har varit mycket stort och båda etapperna är slutsålda. Hela det västra kvarteret har ett mycket bra läge precis intill Mölndal Galleria, säger Fabian Billing, sälj- och marknadsansvarig Storgöteborg.

I Brf Lobelia finns ettor, tvåor och treor mellan cirka 34 och 83 kvadratmeter.

– Med ett stort antal mindre lägenheter blir det många unga hushåll i Brf Lobelia, berättar Fabian Billing.

I Brf Lobelia finns både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet som alla boende har möjlighet att hyra. För alla köpare ingår även medlemskap i bilpool under fem år.

Sista föreningen Brf Browallia kommer innehålla 55 lägenheter. Lägenhetsstorlekarna blir på 1-4 rum och kök och i föreningen blir det även tre verksamhetslokaler för uthyrning i markplan mot Storgatan. Lägenheterna är välplanerade med smarta planlösningar och minst en balkong, flera har två balkonger i olika väderstreck för optimalt solläge och ljusinsläpp.

– Byggandet av Brf Browallia är redan igång för att snabba på färdigställandet av det västra kvarteret. Vi räknar med inflyttning i Brf Browallia redan under första kvartalet 2023, säger Krister Svensson, projektchef Storgöteborg.

Alla tre etapper byggs med högt ställda hållbarhetskrav och uppförs enligt Miljöbyggnad Silver. Alla boende kommer ha möjlighet att hyra gemensamhetslokal som är gemensam för hela kvarteret. Den kan användas för barnkalas, styrelsemöte eller bokas till övernattande gäster.

Mölndals innerstad har blivit ett område fullt av liv och rörelse med nya Mölndal Galleria och det omgjorda torget som naturliga mötesplatser. Totalt planeras det för 600 nya bostäder och 2000 nya arbetsplatser.

För mer information:
Fabian Billing, sälj- och marknadsansvarig Storgöteborg, Riksbyggen, 031-704 55 93
Fabian.billing@riksbyggen.se

Bilder