Pressinbjudan: Byggstart för Riksbyggens första etapp i Bro Trädgårdsstad 2022-09-05, kl 07:00

Pressinbjudan: Byggstart för Riksbyggens första etapp i Bro Trädgårdsstad

Torsdagen den 8 september är det dags att sätta spaden i marken för Brf Odlingslunden, Riksbyggens första kvarter i Bro Trädgårdsstad. På plats för att ta det första spadtaget är Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro kommun, Johanna Frelin, vd på Riksbyggen och Malin Johansson, distriktschef Skanska. Riksbyggen planerar för sammanlagt cirka 650 nya bostäder i Bro Trädgårdsstad.

– Bro Trädgårdsstad är ett av Riksbyggens största bostadssatsningar i Stockholmsområdet. Det ska bli så roligt att officiellt kunna starta bygget av den första etappen, Brf Odlingslunden, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Brf Odlingslunden i Uppland-Bro kommer att ha flexibla ettor till fyror med naturen precis runt hörnet. Föreningen kommer att få 55 lägenheter med säljstart den 25 september.

Läs mer om Brf Odlingslunden

– Samtidigt som många drar i handbromsen fortsätter Riksbyggen att hålla en hög produktionstakt av nya bostäder. Riksbyggen är ett kooperativt företag med stark kassa och det ger oss möjligheten att arbeta långsiktigt för att lösa utmaningarna på bostadsmarknaden, säger Johanna Frelin.

Bro Trädgårdsstad är ett av de mest moderna stadsbyggnadsprojekten som växer fram just nu. Förutom de stora odlingsmöjligheterna skapar Riksbyggen också en mötesplats för gemenskap för att bidra till ökad social hållbarhet. Sammanlagt handlar det för Riksbyggens del om cirka 650 nya bostäder i den första, av tre detaljplaner, fram till år 2030.

Läs mer om Bro Trädgårdsstad

Media är varmt välkomna att delta vid det första spadtaget!

Dag och tid: Torsdag den 8 september kl 10.00
Plats:
Samling vid Bro Station (för gemensam promenad). Upplands-Bro

För mer information, vänligen kontakta:
Karin Dimander Lannergård, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen Bostad Uppsala
Karin.dimanderlannergard@riksbyggen.se, 018-18 97 14
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen
Hakan.andersson@riksbyggen.se, 072 239 00 66

Bilder