Upplev Riksbyggens kommande bostäder på Getberget på plats med mobilen 2022-08-29, kl 07:45

Upplev Riksbyggens kommande bostäder på Getberget på plats med mobilen

Riksbyggen planerar för 75 bostäder i Brf Utsikten, högt upp på Getberget i Skellefteå. Redan nu, långt innan bygget startat, kan husen upplevas på plats genom sk Augumented Reality-teknik (AR). Ta med mobilen, scanna QR-koden på skylten vid den obebyggda tomten och se hur husen reser sig upp. Sälj- och byggstart för Brf Utsikten sker under hösten 2022.

– Riksbyggen är först med att använda AR-teknik i Skellefteå på det här sättet, kanske är vi till och med först ut i landet med just denna typ av teknik. Det blir ett roligt och bra sätt för alla intressenter att uppleva de kommande husen i Brf Utsikten där vi har en väldigt stor efterfrågan, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggens Bostad Norr.

Riksbyggen har tagit hjälp av det lokala Skellefteåföretaget Tarvalley för att utveckla den nya lösningen.

– Det känns väldigt roligt att vi tillsammans med en av Sveriges största bostadsutvecklare får använda AR-teknik för att få fler att kunna uppleva de framtida husen på plats, säger Anna Drejing-Carroll som är Operations Manager på Tarvalley.

Under hösten planerar Riksbyggen både sälj- och byggstart av Brf Utsikten.

– Nu fortsätter Riksbyggen sitt framgångsrika bostadsbyggande i Skellefteå. Det finns en stor efterfrågan på fler bostäder och Riksbyggen vill bidra till kommunens tillväxt genom att tillföra fler bostäder, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr

Brf Utsikten får ljusa och moderna lägenheter bekvämt nära strövområden, idrottsanläggningar, badhus och skola.

– Framför allt kommer det att bli en fantastisk utsikt från de härliga inglasade balkongerna, säger Jenny Elveljung.

AR-teknik - förstärkt verklighet är ett begrepp inom informationsteknik. I detta fall innebär det att du genom skärmen på din mobil kan se ett eller flera lager av "upplevd verklighet" i befintlig verklighet.

Vill du veta mer? Kontakta:
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på AO Bostad Norr, 090-159 603
Jenny.elveljung@riksbyggen.seLars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507
lars.lundgren@riksbyggen.se

Bilder