Pressinbjudan: Andra etappen av nyproducerade hyresrätter klara för inflyttning i Fredriksberg, Västerås 2022-06-20, kl 07:00

Pressinbjudan: Andra etappen av nyproducerade hyresrätter klara för inflyttning i Fredriksberg, Västerås

Den 21 juni påbörjas inflyttningen i den andra etappen av Riksbyggens nybyggda hyresrätter i Fredriksberg. Där Stenkumlasksolan tidigare låg håller Riksbyggen på och färdigställer 120 hyreslägenheter med inflyttning i tre etapper, från maj till september 2022. Projektet omfattar tre huskroppar som byggts med högt ställda hållbarhetskrav med bland annat solpaneler på taket.

– De nya lägenheterna har ett ypperligt läge med motionsspår precis utanför dörren och nya Fredriksbergbadet bara en kort promenad bort. Bostäderna i Kv. Kornknarren har en bra grundstandard, rofyllt läge och vacker utsikt mot naturen, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Läs ner om Kvarteret Kornknarren

Kvarteret Kornknarren är ett område som Riksbyggen är med och utvecklar och omvandlar till ett nytt levande kvarter tillsammans med Västerås stad. Området nås idag med bil österifrån från Råbyleden, via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan, upp till Kornknarrestigen och därefter Stenkumlagatan och det finns gång- och cykelvägar som når området från alla väderstreck.

– Härifrån är det nära till många arbetsplatser, Erikslunds köpcentrum och det finns bra kommunikationer till Västerås city. De tre bostadshusen byggs för att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver med solpaneler på taken för produktion av egen el. Vi erbjuder även bilpool för att underlätta en vardag utan egenägd bil, berättar Catarina Tenor.

Området angränsar direkt till naturmark åt norr och öster och inom 200 meter finns parkytor med öppna gräsytor och fotbollsplaner och naturområde med elljusspår och endast 300 meter bort ligger idrottsanläggningen Råby IP där det även finns utegym och i närheten finns även tennisplan.

Se lediga lägenheter i lägenhetsväljaren

Inflyttning i tre etapper

Hus 2 med adress Stenkumlagatan 8, inflyttning påbörjas från 3 maj 2022

6-våningshus med 32 lägenheter och fint hörnläge mot gatan. Här finns 10 lägenheter om 1 rum och kök mellan 34–36 kvm, 21 lägenheter om 2 rum och kök mellan 41–60 kvm och en 4: a om 86 kvm. I det här huset finns även en kommersiell lokal om 59 kvm i entréplan och i källarplanet finns cykelrum, lägenhetsförråd och gemensam tvättstuga.

Hus 1 med adress Stenkumlagatan 6, inflyttning påbörjas från 21 juni 2022

7-våningshus med 38 lägenheter och fint läge mot skogen. Här finns 11 lägenheter om 1 rum och kök mellan 34–36 kvm, 25 lägenheter om 2 rum och kök mellan 41–60 kvm, en 3 rum och kök på 76 kvm och en 4: a på 86 kvm. Cykelrum, gemensam tvättstuga och förråd finns i källarplan.

Hus 3 med adress Stenkumlagatan 12, inflyttning påbörjas från 30 augusti 2022

Rött 9-våningshus uppåt gatan med 50 lägenheter. Här finns 16 lägenheter om 1 rum och kök mellan 34–36 kvm, 33 lägenheter om 2 rum och kök mellan 41–60 kvm och en 4: a på 86 kvm. Gemensamma tvättstuga på entréplan och lägenhetsförråd i källarplan.

För mer information:
Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad, 019-19 24 08
catarina.tenor@riksbyggen.se

Bilder