Uthyrning pågår
Uthyrning pågår

Hyreslägenheter i Västerås, Fredriksberg

Anmäl intresse

Letar du lägenhet? Vi har fåtal lediga bostäder kvar i Kv. Kornknarren, våra nyproducerade hyresrätter med rofyllt läge vid Råbyskogen. Lediga lägenheter är grönmarkerade i lägenhetsväljaren och syns under hyresledigt. Varmt välkommen med din intresseanmälan.

  • När du anmäler intresse kommer du att slussas vidare till Riksbyggen Hyresförmedling AB som är ett dotterbolag till Riksbyggen. Vår personuppgiftspolicy

Så här ställer du dig i kö
Riksbyggens köregler

Bra att veta

  • I hyran ingår värme, TV med Digitalt Startutbud från Tele2 och kallvatten.
  • Alla allmänna utrymmen och portar har elektroniskt låssystem. Morgontidningen får du i tidningshållaren vid lägenheten och posten i postboxen vid entrén.
  • Du når alla lägenheter och källare med hiss.
  • För parkeringsplats tecknas separat avtal.
  • Samtliga lägenheter med balkong eller uteplats har eluttag och utebelysning.
  • Varje lägenhet har ett tillhörande förråd i källaren.
  • Varmvatten mäts individuellt via IMD (individuell mätning och debitering) och debitering sker utifrån förbrukning.

Du som hyresgäst tecknar eget abonnemang för:

  • Bredband och telefoni och eventuellt utökat TV-utbud hos Tele2
  • Abonnemang för el

Fakta

Avgift 5 300-10 400 kr/mån
Rum 1-4 rum och kök
Boarea 34-86 kvm
Antal 120
Hiss Ja
Tvättstuga Ja, en i respektive bostadshus
Balkong Ja, till flertalet av lägenheterna
Terrass Ja, till en 2:a och en 4;a i respektive bostadshus
Uteplats Ja, till ett fåtal 1:or, 2:or och 3:or
Uthyrning Pågår
Inflyttning 2022
Virtuell rundvandring

Titta in i lägenheterna

Hyreslägenheter i Västerås, Fredriksberg

I rofyllt läge intill Råbyskogen mellan Hammarby, Vetterstorp och Råby, där Stenkumlaskolan tidigare låg har vi byggt Kv. Kornknarren och här erbjuder vi inflyttningsklara och nybyggda lägenheter i hyresrätt.

I det nya området kommer det även byggas vård- och omsorgsboende, förskola och bostadsrätter. Läs gärna mer om vårt kommande bostadsrättsprojekt Brf Tornsvalan.

Riksbyggens Kv. Kornknarren omfattar tre flerbostadshus på 6-, 7- resp. 9-våningar och mellan bostadshusen finns grönytor och komplementbyggnader. Här finns även tillgång till bilpool för att underlätta en vardag utan egenägd bil. Bostäderna nås med bil österifrån från Råbyleden, via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan, Kornknarrestigen och därefter Stenkumlagatan och det finns gång- och cykelvägar som når området från alla väderstreck.

Välkommen hem till dig

Bostäderna i Kv. Kornknarren är välplanerade och domineras av fint ljusinsläpp med närhet till natur och fina skogsstigar, vilket möjliggör såväl en löptur som skogspromenader direkt från tomtgräns. Här erbjuder vi ett modernt och nybyggt boende med balkong, uteplats eller fransk balkong. Interiört är det ljust målade väggar och mattlackad parkett och det vita köket är från Vedum och utrustat med diskmaskin, spis med keramikhäll, spisfläkt och kombinerad kyl/frys. Badrummet är helkaklat och går i den klassiska färgkombinationen vitt och grått.

Husen byggs för att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver med solpaneler på taken för produktion av egen el. I varje bostadshus finns hiss och gemensam tvättstuga. Bilparkering finns att hyra i mån av plats på den gemensamma parkeringen i planområdets södra del och här finns även plaster avsedda för bilpool och rörelsehindrade.

Kv. Kornknarrens tre bostadshus

Hus 2, Stenkumlagatan 8, ett vitt 6-våningshus med fint hörnläge mot gatan och kommersiell lokal i entréplan. Här finns 32 lägenheter, cykelrum, lägenhetsförråd och gemensam tvättstuga i källaren.

Hus 1, Stenkumlagatan 6, ett gult 7-våningshus med fint och rofyllt läge intill skogen. Här finns 38 lägenheter, cykelrum, lägenhetsförråd och gemensam tvättstuga i källaren.

Hus 3, Stenkumlagatan 12, ett rött 9-våningshus med högt och fint läge uppåt på Stenkumlagatan. Här finns 50 lägenheter, gemensam tvättstuga vid entréplan och lägenhetsförråd i källarplanet.

Det nya kvarteret intill Råbyskogen

I Fredriksberg växer ett nytt bostadsområde fram i en naturnära miljö. Området angränsar direkt till naturmark åt norr och öster och inom 200 meter finns parkytor med öppna gräsytor, fotbollsplaner och naturområde med elljusspår och endast 300 meter bort ligger idrottsanläggningen Råby IP där det även finns ett utegym.

Tillsammans med Västerås stad och Hemsö utvecklar och förvandlar vi området till ett nytt levande kvarter där vi vill skapa en plats för människor att bo, leva och trivas på. I det nya området planeras det för sju fristående punkthus med hög ambitionsnivå och påkostade utemiljöer med mycket grönska. All byggnation i det nya området anpassas väl till Råbyskogens unika förutsättningar. Här kommer det bli en sammanhållen bebyggelse med individuella byggnader i detaljer såsom färgsättning och materialval.

Bara en kort promenad bort ligger utomhusbadet; Fredriksbergsbadet och härifrån är det nära till Erikslunds köpcentrum och det finns även tillgång till bra kommunikationer till centrala Västerås härifrån.

Fredriksberg — gröna områden och närhet till service

Stadsdelen Fredriksberg är belägen ett par kilometer väster om Västerås city och området ligger fint inbäddat i naturvacker omgivning och motionsspår alldeles intill. De stora grönområdena ger hela området parkkaraktär. Här bor du nära ett rikt utbud av både natur- och rekreationsområden och med promenadavstånd till mataffär, gym och padelhall.

Råbyskogen är en av Västerås stadsdelsskogar med höga värden, både ur naturvärdeshänseende och för rekreation. I den norra delen av skogen finns Råby IP, som bland annat används för fotbollsspel och allmänhetens skridskoåkning. Råby IP är och är hemvist för fotbollsklubben IK Franke. Råby motionsspår är en 2,5 km kuperad bana i Råbyskogen mellan stadsdelarna Hammarby och Råby. Banan utgår från Råby idrottsplats och här finns även ett utegym.

I området finns fornlämningar och kulturhistoriska lämningar. Området kring Råby har varit bebott sedan bronsåldern och kallades tidigare för Kumla (Kumbla) som kommer från ordet gravkummel. Området utgörs huvudsakligen av en hårdgjord glänta i skogen som kantas av barrskog på blockrik mark. Råbyskogen är populär ur rekreationssynpunkt och i skogen finns många upptrampade stigar och ett elljusspår. I området finns det flera förskolor, grundskolor och runt om finns flera olika varianter av lekplatser.

Goda kommunikationer och nära service

I Råby centrum strax intill finns bland annat bland annat livsmedelsbutik, kiosk, pizzeria/restaurang, bibliotek, fritidsgård och sporthall. Det är det cirka tre och en halv kilometer till centrala Västerås. Med buss, bil eller cykel når du Västerås centrum på 10–15 minuter och med bil tar du dig snabbt till Erikslund Shopping Center, som ligger tvärs över E18 och Bäckbymotet. Med över 80 butiker, restauranger, caféer och IKEA.

Fredriksberg avgränsas av E18, Narvavägen, södra delen av Råbyskogen och Surahammarsvägen. Angränsande stadsdelar är i öster Vetterslund och Vetterstorp, i söder Hammarby och i väster Bäckby. Det finns gång- och cykelvägar som når området från alla väderstreck. Området nås idag med bil österifrån från Råbyleden, via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan och därefter Stenkumlagatan.

Riksbyggens bostadsrätter i Västerås

I Västerås finns både hyreslägenheter och bostadsrätter. Ta en titt på våra bostadsrätter och gör en intresseanmälan och få löpande information om vad som händer.