Uthyrning pågår
Uthyrning pågår

Hyreslägenheter i Västerås, Fredriksberg

Inflyttningsklart, uthyrning pågår. Kv. Kornknarren har 120 hyresrättslägenheter med rofyllt läge och naturen runt knuten. Lediga lägenheter är grönmarkerade i lägenhetsväljaren och syns under hyresledigt. Välkommen med din intresseanmälan.

Se lediga lägenheter och anmäl intresse

Läs Riksbyggens uthyrningsregler

Välkommen på bokad visning 

Anmäl dig till kornknarren@riksbyggen.se

Onsdag 29 juni kl. 15:00-16:00
Onsdag  6 juli kl. 15:00-16:00
Onsdag 13 juli kl. 15:00-16:00

Nyfiken och vill veta mer?

Kontakta David Hosio på telefon 0221 - 722 72 eller  kornknarren@riksbyggen.se

 

Bra att veta

  • I hyran ingår värme, TV med Digitalt Startutbud från Tele2 och kallvatten.
  • Alla allmänna utrymmen och portar har elektroniskt låssystem. Morgontidningen får du i tidningshållaren vid lägenheten och posten i postboxen vid entrén.
  • Du når alla lägenheter och källare med hiss.
  • För parkeringsplats tecknas separat avtal.
  • Samtliga lägenheter med balkong eller uteplats har eluttag och utebelysning.
  • Varje lägenhet har ett tillhörande förråd i källaren.
  • Varmvatten mäts individuellt via IMD (individuell mätning och debitering) och debitering sker utifrån förbrukning.

Du som hyresgäst tecknar eget abonnemang för:

  • Bredband och telefoni och eventuellt utökat TV-utbud hos Tele2
  • Abonnemang för el

Bostadsfakta

Avgift 5 300-10 400 kr/mån
Rum 1-4 rum och kök
Boarea 34-86 kvm
Antal 120
Hiss Ja
Tvättstuga Ja, en i respektive bostadshus
Balkong Ja, till flertalet av lägenheterna
Terrass Ja, till en 2:a och en 4;a i respektive bostadshus
Uteplats Ja, till ett fåtal 1:or, 2:or och 3:or
Uthyrning Pågår
Inflyttning etapp 1 från 3 maj 2022 - Hus 2, 6 våningar, 32 lgh
Inflyttning etapp 2 från 21 juni 2022 - Hus 1, 7 våningar, 38 lgh
Inflyttning etapp 3 från 30 augusti 2021 - Hus 3, 9 våningar, 50 lgh

Titta in i lägenheterna

Hyreslägenheter i Västerås, Fredriksberg

Tillsammans med Västerås stad utvecklar vi Fredriksberg vid Råbyskogen mellan Vetterstorp och Råby. Där Stenkumlaskolan tidigare låg håller vi på och färdigställer Kv. Kornknarren och här erbjuder vi inflyttningsklara lägenheter om ett till två rum och kök. Inflyttning sker i tre etapper från maj 2022*. Bostäderna nås med bil österifrån från Råbyleden, via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan, Kornknarrestigen och därefter Stenkumlagatan och det finns gång- och cykelvägar som når området från alla väderstreck.

Kv. Kornknarren innefattar tre flerbostadshus på 6-, 7- respektive 9-våningar och mellan husen finns grönytor och komplementbyggnader. Husen byggs för att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver med solpaneler på taken för produktion av egen el och här erbjuder vi även bilpool för att underlätta en vardag utan egenägd bil. I varje bostadshus finns hiss och gemensam tvättstuga. Högst upp i respektive bostadshus finns två unika lägenheter, en fyra på 86 kvm med privat takterrass och två balkonger och en tvåa på 50 kvm med privat takterrass och balkong.

Arkitekturen i området har en hög ambitionsnivå och präglas av punkthus med påkostade utemiljöer och mycket grönska. I det nya området kommer det utöver hyresrätter och bostadsrätter även byggas vård- och omsorgsboende samt förskola.

Välkommen hem till dig

Här erbjuder vi ett bekymmersfritt boende i moderna, nyproducerade lägenheter med vacker utsikt mot naturen med balkong, uteplats eller fransk balkong. Standarden är hög och inredningen stilren med ljust målade väggar och mattlackad parkett på golvet. Det vita köket från Vedum bjuder på bra bekvämligheter och gott om förvaring och i köket finns diskmaskin, spis med keramikhäll, spisfläkt och kombinerad kyl/frys. Det helkaklade badrummet går i den klassiska färgkombinationen vitt och grått. I fyrorna finns tvättmaskin och torktumlare i badrummet samt ytterligare en wc.

Flertalet av lägenheterna har öppna planlösningar som erbjuder sociala ytor och olika möbleringsalternativ. Lägenheterna i Kv. Kornknarren är välplanerade och domineras av fint ljusinsläpp och vacker utsikt mot naturen med närhet till skog och fina skogsstigar som möjliggör löpning och skogspromenader direkt från tomtgränsen.

Fri entré till Fredriksbergsbadet 2022

Om du flyttar in i hus 1 eller 2 i Kv. Kornknarren bjuder vi dig som boende på entrékort till nybyggda Fredriksbergsbadet som preliminärt kommer öppna 12 juni 2022.

Nya Fredriksbergsbadet kommer erbjuda två bassänger: en simbassäng och en mindre småbarnsbassäng med vattenlek för barn. Det nya badet kommer vara handikappanpassat. I badet blir det två byggnader under ett gemensamt tak där den ena byggnaden omfattar bland annat omklädningsrum med omklädning för herr och dam samt ett genusneutralt omklädningsrum och i den andra byggnaden blir det bland annat kiosk. I kiosken kommer det även vara möjligt att köpa glass och kaffe att ta med ut i parken även från utsidan.

Inflyttning i tre etapper

Hus 2, Stenkumlagatan 8, inflyttning från 3 maj 2022

6-våningshus med 32 lägenheter och hörnläge mot gatan och en kommersiell lokal om 59 kvm i entréplan. Här finns 10 lägenheter om 1 rum och kök mellan 34–36 kvm, 21 lägenheter om 2 rum och kök mellan 41–60 kvm och en 4: a om 86 kvm. I källarplanet finns cykelrum, lägenhetsförråd och gemensam tvättstuga.

Hus 1, Stenkumlagatan 6, inflyttning från 21 juni 2022

7-våningshus med 38 lägenheter och fint läge intill skogen. Här finns 11 lägenheter om 1 rum och kök mellan 34–36 kvm, 25 lägenheter om 2 rum och kök mellan 41–60 kvm, en 3 rum och kök på 76 kvm och en 4: a på 86 kvm. I källarplanet finns cykelrum, lägenhetsförråd och gemensam tvättstuga.

Hus 3, Stenkumlagatan 12, inflyttning från 30 augusti 2022

Rött 9-våningshus uppåt gatan med 50 lägenheter. Här finns 16 lägenheter om 1 rum och kök mellan 34–36 kvm, 33 lägenheter om 2 rum och kök mellan 41–60 kvm och en 4: a på 86 kvm. Gemensamma tvättstuga på entréplan och lägenhetsförråd i källarplan.

Kvarteret Kornknarren

Kvarteret Kornknarren är ett nytt område som vi på Riksbyggen är med och utvecklar och omvandlar till ett nytt levande kvarter där vi vill skapa en plats för människor att bo, leva och trivas på. I området kommer även ombyggnad/förlängning av befintlig lokalgata och gång- och cykelbanor göras. Bilparkering att hyra finns i mån av plats på den gemensamma parkeringen i planområdets södra del. Tre platser är avsedda för bilpool och tre platser är anpassade för rörelsehindrade.

Området angränsar direkt till naturmark åt norr och öster och inom 200 meter finns parkytor med öppna gräsytor och fotbollsplaner och naturområde med elljusspår och endast 300 meter bort ligger idrottsanläggningen Råby IP där det även finns utegym och i närheten finns även tennisplan. Härifrån är det nära till många arbetsplatser, Erikslunds köpcentrum och bra kommunikationer till Västerås city. Välkommen till en naturnära verklighet!

Söker du lokal för kommersiell verksamhet?

På entréplan i hus 2 på Stenkumlagatan 8 finns en kommersiell hyreslokal på 59 kvm. Lokalen är lämpad som butik eller kontor och hyrs ut via BLOKK Fastighetspartner.

Fredriksberg — gröna områden och närhet till service

Fredriksberg har stora grönområden som ger hela området parkkaraktär. Här bor du nära ett rikt utbud av både natur- och rekreationsområden och med promenadavstånd till mataffär, gym, padelhall och med motionsspår inpå knuten. Råby motionsspår är en 2,5 km kuperad bana i Råbyskogen mellan stadsdelarna Hammarby och Råby. Banan utgår från Råby idrottsplats och här finns även ett utegym. Fotbollsklubben IK Franke har sin hemvist på Råby IP.  

Från Kvarteret Kornknarren är det cirka fyra kilometer till centrala Västerås. Med buss, bil eller cykel når du Västerås centrum på cirka 10-15 minuter och med bil tar du dig snabbt till Erikslund Shopping Center med över 80 butiker, restauranger, caféer och IKEA. I Bäckby och Råby centrum strax intill finns butiker, allaktivitetshus, bibliotek och restauranger.

Området avgränsas av E18, Narvavägen, södra delen av Råbyskogen och Surahammarsvägen. Angränsande stadsdelar är i öster Vetterslund och Vetterstorp, i söder Hammarby och i väster Bäckby.

Följ vad som händer i området på kommunens hemsida.