Engagerade ungdomar från IS Göta och Fridaskolan i samarbete med Riksbyggen i kv Spårvagnshallarna under H22 City Expo 2022-06-09, kl 15:00

Engagerade ungdomar från IS Göta och Fridaskolan i samarbete med Riksbyggen i kv Spårvagnshallarna under H22 City Expo

I kvarteret Spårvagnshallarna sjuder det av liv under stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg. Ungdomar från tennisklubben IS Göta Tennis och från Fridaskolan deltar aktivt i Riksbyggens aktiviteter vid Spårvagnshallarna, både som guider, domare i tennismatcher men också genom en utställning om utvecklingen av bostadsområdet.

Riksbyggen kommer totalt att bygga cirka 700 nya bostäder i vid Spårvagnshallarna i Miatorp. Några är redan färdiga, som de två 17-våningshusen med utsikt över sundet och de tekniksmarta radhusen i Brf Ribbhusen.

– Vi har ett fantastiskt fint samarbete med ungdomarna som ställer upp som volontärer under H22-mässan. De gör ett jättebra jobb och de är med och bidrar till utvecklingen av området, säger Eva Hansson, projektledare för Riksbyggens deltagande under H22-mässan.
– Att få se så fantastiska ungdomar som verkligen engagerar sig gör mig varm om hjärtat, säger Eva Hansson.

I helgen blir det teater i Bussgaraget
I revyn ”Buss på Dig” i det gamla och nyrenoverade Bussgaraget på Miatorp väcker Bergateatern upp sin revytradition igen. I en tid av innovationer och framtidsanda dyker även detta upp i Bergateaterns nummer på scenen. Allt från appar som styr våra hem till klimatsmarta lösningar, biodlingar och återbruk.

Bergateatern är en ideell teaterförening som stiftades 1990. De har specialkomponerat en Revy för just denna plats som varit en central del för bussarna i Helsingborg och som nu genom Riksbyggen, bygger innovativa radhus och jobbar mycket med våra globala hållbarhets mål.

– Jag är så glad och stolt att de kämpat för att skriva en teater för just vårt område som vi nu bygger upp. Ska bli så spännande att få se deras revynummer, säger Eva Hansson vidare.

Läs mer om föreställningen som är gratis

Se hela Riksbyggens program under H22 City Expo

Miatorp, kvarteret Spårvagnshallarna

I kvarteret Spårvagnshallarna skapar Riksbyggen ett stadskvarter med fokus på innovation inom mobilitet. Spårvagnshallarna är en stadsdel under utveckling som sommaren 2022 är mitt i sin etablering. Följ resan när Riksbyggen tar ett bussgarage in i framtiden och konverterar det till ett modernt mobilitetshus. I utvecklingen av Spårvagnshallarna planerar Riksbyggen variationsrik bebyggelse med drygt 700 nya bostäder där hyresrätter blandas med bostadsrätter och flerbostadshus varvas med småskaliga radhuskvarter. Här öppnar vi varje helg mellan klockan 10.00 – 17.00.

  • Expoutställning i mobilitetshus plan 2. Information kring utvecklingen av den nya stadsdelen samt platsens historik
  • Guidade visningar av radhus, mobilitetshus och lägenhet i Sundsutsikten
  • Bibomässa med guidade turer i bigården
  • Tävling- Återbruk- inredning i radhus som blir installation i ett vardagsrum
  • Aktiviteter och föreläsningar varvas om vartannat på scenen med massor av inspiration för hela familjen
  • Olika barnaktiviteter utomhus
  • Morgondagens smarta hem, Brikks, visas i radhus
  • “The mobility challenge” framtidens mobilitetsapp, rösta på bidrag under mässa, vinnare koras v.26. Samarbete med Consid. Ställs ut i radhuset
  • Läs mer om vad som händer i Spårvagnshallarna.

Om H22 City Expo, 30 maj – 3 juli 2022
Genom H22 City Expo bjuder Helsingborg in världen att utforska framtidens lösningar mot en smartare och mer hållbar stad. En innovationsshow för alla åldrar! Kom hit och utforska den senaste tekniken, självkörande bilar, robotar och AI-lösningar. Lyssna på musikaliska lekplatser, besök framtidens smarta hem och fascineras av de små underverken under havsytan. Upplev en stad med alla sinnen och öppna upp för nya smaker, möten, musik och äventyr.

Läs mer om H22 City Expo

#h22cityexpo

Mer information:
Theodor Alexandris, Marknadsområdeschef, AO Bostad, Riksbyggen, tel: 072-711 72 34
Eva Hansson, projektledare, Riksbyggen, 0730-81 34 28
eva.hansson@riksbyggen.se

Bilder