Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Brf Entrén i Vallentuna 2022-06-08, kl 07:45

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Brf Entrén i Vallentuna

Den 13 juni är det officiell byggstart för Brf Entrén med 39 lägenheter om 2–5 rum och kök i Åby Ängar, Vallentuna. Det första spadtaget tas av Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande (M), Johanna Frelin, vd Riksbyggen och en av lägenhetsköparna i Brf Entrén.

– Det är väldigt roligt att vi nu kan starta byggandet av Brf Entrén och tillföra Vallentuna fler bostäder. Riksbyggen vill som långsiktigt samhällsbyggare vara med och bidra till Vallentunas tillväxt med bostäder byggda med fokus på hållbarhet, säger Johanna Frelin, vd, Riksbyggen.

– Vallentuna är en attraktiv kommun att bo i. Nyligen tog vi spadtaget för friluftsstadsdelen Kristineberg och nu tas spadtaget för det senaste tillskottet i stationsnära läge. Vallentuna växer och här vill vi bygga bostäder för alla olika skeden i livet, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna.

På Häggatan växer Brf Entrén fram. Husen blir låga och fasaden kläs med träpanel och klätterväxter.

– Det ger bostäderna sin alldeles speciella personlighet. På den ljusa innergården finns möjlighet till odling och samvaro med vänner och grannar. Läget är också perfekt med närheten till centrum, Roslagsbanan, matbutiker, sportaktiviteter, förskola och skola berättar Amela Hadziosmanovic, säljare på Riksbyggen.

Det blir solceller på taken och gårdarna utformas för att underlätta odling av egna grönsaker. Till exempel kommer det att finnas pallkragar för odling och regntunnor som samlar upp regnvatten.

Läs mer om Brf Entrén 

Inflyttning beräknas ske hösten/vintern 2023.

Media är varmt välkomna att delta under spadtaget!

Dag och tid: 13 juni kl 11.00-13.00
Plats:
Häggatan 8, Vallentuna

För mer information:
Amela Hadziosmanovic, säljare Riksbyggen, 018-32 90 24
amela.x.hadziosmanovic@riksbyggen.se
Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen, 08-553 63 502
stefan.hogman@riksbyggen.se

Bilder