Första spadtaget för Riksbyggens Brf Guldäpplet på Södergården i Uddevalla 2022-04-12, kl 10:00

Första spadtaget för Riksbyggens Brf Guldäpplet på Södergården i Uddevalla

Riksbyggen har tagit det första officiella spadtaget för Brf Guldäpplet, Riksbyggens tredje och sista etapp på Söderskolan i Uddevalla. På plats och tog det första spadtaget var bland andra Ingemar Samuelsson, kommunstyrelsens ordförande och Ove Sandblom, köpare och blivande boende i projektet. 

Brf Guldäpplet består av 33 bostadsrätter och inflyttningen planeras till sommaren 2023.

– Spadtaget var ett historiskt ögonblick och nu den tredje och sista bostadsrättsföreningen på Södergården officiellt startat. Uddevalla växer och det behövs fler bostäder. Riksbyggen vill vara en långsiktig samhällsbyggare och bidra till Uddevallas fortsatta tillväxt med bostäder byggda med fokus på ökad hållbarhet, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

I projektet blir det många hållbarhetssatsningar, bland annat solpaneler, laddstolpar för elbilar och sedumtak.

– Intresset för projektet har varit väldigt stort och i dagsläget finns det bara en ledig lägenhet, en fin trea på 70 kvadratmeter, säger Charlotte Berndtsdotter, säljare på Riksbyggen Bostad.

Brf Guldpennan - ett av Sveriges bästa bostadsprojekt
Med Brf Guldäpplet fullbordar Riksbyggen området Södergården. En av de tidigare etapperna är Brf Guldpennan som nyligen utsetts till ett av Sverige bästa bostadsprojekt, enligt nöjd kundindex, NKI, för bostadsrätter i nyproduktion. Brf Guldpennan placerade sig på 10-i-topplistan bland Sveriges bästa bostadsprojekt.

– Vi kommer att arbeta i samma anda med Brf Guldäpplet och hoppas att projektet ska bli lika uppskattat som Brf Guldpennan, säger Caroline Andersson, projektledare på Riksbyggen.

NKI är bostadsutvecklarnas gemensamma mätinstrument för att ta reda på och följa kunders inställning till företaget, dess produkter och tjänster. NKI-mätningen genomförs av Prognoscentret och sker genom enkätundersökning till samtliga nyinflyttade bostadsrättsinnehavare i nyproducerade bostäder.

Husen byggs med högt ställda miljökrav och kommer att certifieras i enlighet Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad visar på viktiga kvaliteter hos en byggnad när det gäller energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Sammanlagt handlar det om 15 olika områden som bedöms för certifieringen.

Inflyttning beräknas till sommaren 2023.

För mer information:
Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen, 0522-65 44 55
karin.ekstrom@riksbyggen.se

Bilder