Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Guldäpplet

1 175 000–3 925 000 kr

Försäljningen är i full gång och efter sommaren byggstartartade vi sista etappen på Södergården. Det finns fortfarande fina lägen kvar så välkommen att höra av dig! Lägenheterna i Brf Guldäpplet är gjorda för dig som vill bo lätt och ledigt – nära centrum, kommunikationer och härlig natur. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Pris 1 175 000– 3 925 000 kr
Rum 1–5 rum och kök
Area 35–112 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • värme
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

 • Fiber enligt bostadsrättsföreningen vald leverantör (bredband, grundutbud TV, telefoni fast avgift)
 • Förbrukning av kall- och varmvatten (mäts individuellt)
 • Förbrukning av hushållsel (mäts individuellt)

Totala kostnad tillkommande  ligger på mellan 500-1 300 kr/månad beroende på storlek på lägenhet och levnadsvanor.

Vad används avgiften till

2 463–5 793 kr/mån
Våningar 4
Lägenheter 33
Status Försäljning pågår

Välkommen på visning!

Torsdag 20 januari

Välkommen på privat bokad visning. Tidsbokning krävs.

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetslöftet ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som till exempel arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter i nya Södergården

Det nya bostadsområdet i Uddevalla kommer fungera som en självklar mötesplats med lägenheter som står mitt i händelsernas centrum, med restauranger och shopping runt hörnet. Här gör dessutom närheten till havet att en avkopplande strandpromenad eller ett uppfriskande dopp aldrig är långt bort. Brf Guldäpplet är den tredje föreningen i det nya bostadsområdet Södergården.

Försäljning pågår, först till kvarn

Försäljningen är i full gång på den öppna marknaden. Hör av dig angående den specifika lägenhet som du önskar, innan någon annan hinner före. Du kan följa försäljningen antingen via prislistan på hemsidan eller i funktionen Bostadsväljaren. Vi uppdaterar löpande med de lägenheter som blir reserverade och sålda.

I vår säljbroschyr hittar du all fakta och planlösningar. Låt dig inspireras och hitta din favoritlägenhet.

Gällande inredningen i Brf Guldäpplet så har vi tagit fram olika designlinjer för kök och badrum, dels ett grundutförande men du kan även se vilka möjliga tillval som finns i vårt inredningsmagasin. Vi har även byggt upp en 3D visningslägenhet för kök och badrum där du kan leka med de olika inredningslinjerna för att se hur det blir redan nu och hitta din stil. Priser på tillval kommer presenteras i samband med inredningsstarten som påbörjas några månader efter byggstart.

Bokade visningar i visningslägenheten

Riksbyggen har redan byggt två etapper på Södergården och vi har en visningslägenhet i grannföreningen. Du får gärna komma på privat visning till vår visningslägenhet som ligger på Studievägen 9, Uddevalla. Det är som sagt inte samma planlösning som för Brf Guldäpplet, men du kan få en känsla av hur Brf Guldäpplets lägenheter kommer att se ut.
Vid vårt möte kan du ta del utav den fysiska husmodellen, resonera kring ditt val av lägenhet, ställa frågor och passa på att blicka ut mot platsen där Brf Guldäpplet ska byggas. Visningstiderna finner du i rutan ”Visningar”, där du kan se samtliga tillfällen. Tidsbokning krävs för visning. Vi bokar ett sällskap per 30 min. Ring eller mejla ansvarig säljare för att boka din visning, detta för din säkerhet och så vi kan säkerställa att avstånd hålls.

Ett till fem ljusa rum och kök

Bostäderna är yteffektiva och optimerade utifrån vardagen, medan de gemensamma ytorna, gården och gemensamhetslokalen, kan utnyttjas vid speciella tillfällen när större sällskap samlas. Lägenheterna har olika planlösningar och i några av de om tre eller fem rum och kök finns även en möjlighet att välja bort en vägg så möjligheterna är många beroende på vilken verklighet du lever i.

Balkong eller balkonger

Om du köper en lägenhet här får du minst en rymlig och inglasad balkong och de allra flesta balkonger är i ett västerläge. I lägenheterna på tre rum och uppåt finns till och med två balkonger. Den inglasade mot gården har kvällssol och den öppna utåt gatan har förmiddagssol.

Bostadsrätter nära staden och naturen

Det nya bostadsområdet Södergården ligger bara några minuter från centrala Uddevalla. Det gör att du som boende här har nära till det som får just dig att koppla av. Här får du mixen av mysigt belägna restauranger och shopping såväl som strandpromenader och naturupplevelser.

Från bad till naturreservat  

Det självklara utflyktsmålet Strandpromenaden är Uddevallas stolthet. Med det spektakulära trädäcket som sträcker sig runt de branta bergväggarna längs havslinjen. Perfekt för dig som gillar att jogga eller picknicka med kärleken eller favoritboken. Många promenerar den här vägen till Gustavsberg, som är en av Sveriges första badorter. Utöver det finns det naturligt friluftsliv, bland annat populära motionsspår i naturreservatet Emaus i Kapelle. Vill du hellre motionera inomhus finns både simhall och gym inom gångavstånd från Södergården.

Upplagt för utflykter

Läget ger de boende alla möjligheter att upptäcka Västkustens många pärlor. Exempelvis Bohusläns museum, hamnen och inte minst Uddevallas skärgårdsbåtar. Med skärgårdsbåtarna kan man åka på smakfulla skaldjurskryssningar och hoppa på spontana dagsturer till Smögen, Käringön, Bassholmen och Lysekil.

Från karusell till utegym

Eftersom Södergården kommer att bestå av en dynamisk blandning av intressen och åldrar när området är komplett speglar det också den stora gårdens utformning. Här finns allt från karusell, gungor och volträcke till pergolor, bouleplan och utegym med olika träningsredskap.

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Riksbyggens inredningsportal

Här kan du testa både de kostnadsfria möjligheterna i badrum och kök men även fyra olika tillvalsstilar och hitta stilen som passar just dig.

Till inredningsportalen

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt?

Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till. När du anmäler intresse till bostadsrättsföreningen får du också löpande information om vad som händer mellan avtalsskrivning och inflyttning.

Hållbarhetsåtgärder för Brf Guldäpplet

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller och laddstolpar
 • Sedumtak

Riksbyggen är Sveriges Grönaste Varumärke. Läs om vårt hållbarhetsarbete.

placeholder

 • Planering pågår

  Januari 2020
 • Säljstart

  19 mars 2021
 • Byggstart

  Juni 2021
 • Upplåtelse

  Höst 2022
 • Inflyttningsklart

  Sommar 2023

Se huset och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
 • Se huset från olika vinklar
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Nyproduktion och nära till det mesta

När man bor i Södergården har man det mesta precis utanför dörren. Här ligger biograf, gym och bibliotek. Och bara några hundra meter från Södergården börjar Uddevalla centrum vilket innebär att man har ett ännu större utbud att tillgå. Här ligger mataffärer, shopping, restauranger och caféer. För att inte prata om närheten till bra kommunikationer. I området ligger även skolor för barn i alla åldrar. Parken förskola med sina tio avdelningar och Sommarhemsskolan F-9 ligger knappa kilometern bort.

Anmäl intresse till Brf Guldäpplet

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till