Första spadtaget för Riksbyggens Brf Lövöbacken i Holmsund 2022-03-31, kl 18:00

Första spadtaget för Riksbyggens Brf Lövöbacken i Holmsund

Nu är det första spadtaget för Brf Lövöbacken i Holmsund taget! Med och tog det första spadtaget var Hans Lindberg, kommunstyrelsens ordförande, Lars Lundgren, marknadsområdeschef, Riksbyggen, Ann-Marie Zackrisson, blivande boende i projektet och Örjan Kallin, distriktschef, Skanska samt köpare i Brf Lövöbacken.

– Det är jättekul att vi nu kan starta byggandet av Brf Lövöbacken. Det råder ingen tvekan om att behovet av de nya bostäderna är stort, vi startade försäljningen i mitten av oktober och i februari var alla lägenheter sålda, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norr.

Brf Lövöbacken kommer att bestå av 24 lägenheter. I Holmsund är över 30 procent av invånarna över 55 år.

– När många känner att villan börjar bli för arbetsam att ta hand om behövs fler nya bostadsrätter att flytta till, säger Lars Lundgren.

Husen som Riksbyggen nu planerar att uppföra kommer att byggas med höga krav för hållbarhet och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Det kommer att bli ett väldigt fint projekt. Samtliga lägenheter får inglasad balkong i söderläge. Vi arbetar mycket med att skapa en trivsam miljö som uppmuntrar social samvaro i föreningen och det kommer att finnas en gemensamhetslokal för släktträffar, barnkalas eller styrelsemöte, berättar Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Bostad Norr.

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507
lars.lundgren@riksbyggen.se
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på AO Bostad Norr, 090-159 603
Jenny.elveljung@riksbyggen.se

Bilder