Inflyttning i Riksbyggens Brf Fjällblicken i Kiruna och nytt projekt på gång 2022-03-31, kl 07:00

Inflyttning i Riksbyggens Brf Fjällblicken i Kiruna och nytt projekt på gång

I dagarna pågår inflyttningen i de 47 lägenheterna i Brf Fjällblicken i Kiruna, Riksbyggens andra etapp i området Luossavaara i Kiruna. Samtidigt pågår planeringen för Riksbyggens nästkommande projekt i Kiruna, Brf Glasbjörken med cirka 65 lägenheter. Brf Glasbjörken kommer att ligga i det nya Kiruna centrum.

– Riksbyggen fortsätter sitt långsiktiga arbete med att vara med och bygga det nya Kiruna. Det behövs fler bostäder i Kiruna och Brf Glasbjörken får ett mycket bra läge i Kirunas nya centrum som nu växer fram, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr.

Riksbyggen och LKAB har tidigare tecknat ett avtal om att bygga 250 nya lägenheter i Malmfälten under en tioårsperiod. Genom färdigställande av Brf Fjällvyn och Brf Fjällblicken har Riksbyggen byggt cirka 100 lägenheter i Kiruna. Husen har byggts i trä med stort fokus på hållbarhet.

– Det är väldigt roligt att vi nu kan rulla ut röda mattan för de boende i Brf Fjällblicken. Det är ett fantastiskt projekt där de boende har utsikt över fjällvärlden. Nu har vi börjat ta emot intresseanmälningar för Brf Glasbjörken, ett boende nära naturen och med närhet till service som restauranger, shopping och skola, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på AO Bostad Norr.

Säljstarten för Brf Glasbjörken är beräknad att ske under vår/vinter 2023. Lägenheterna blir i storlekarna 1-4 rum och kök.

– Det blir ljusa och moderna lägenheter med härliga inglasade balkonger som förlänger utomhussäsongen, berättar Jenny Elveljung.

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507
lars.lundgren@riksbyggen.se
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på AO Bostad Norr, 090-159 603
Jenny.elveljung@riksbyggen.se

Bilder