Brf Fjällblicken

Ett högklassigt fjällnära boende i Luossavaara med milsvid utsikt över Kebnekaise. Planerad inflyttning våren 2022. Välkommen till din nya verklighet!

 • 47 lägenheter

Brf Fjällblicken

Ett högklassigt fjällnära boende i Luossavaara med milsvid utsikt över Kebnekaise. Planerad inflyttning våren 2022. Välkommen till din nya verklighet!

 • 47 lägenheter
Stora visnings-dagen 2/2

Fakta

 • Rum 1-4 rum och kök
 • Pris 830 000-2 450 000 kr
 • Avgift 2 411-5 538 kr/mån
+ Visa fler bilder (20 st)

Visningar

Sön 2 feb kl 11:00 - 14:00

Välkommen på stora visningsdagen. Då öppnar vi dörrarna i Brf Fjällvyn på Maria Taavenikus Gata 4

Kontakt

Fastighetsmäklare
Catrin Isaksson
Säljansvarig
Anna Marklund

 • Planerad

   
 • Säljstart

  Oktober 2019
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Inflyttning

   

Om bostadsprojektet

Bostadsrätter i Kiruna

I samband med Kirunas stora stadsomvandling presenterar vi vår andra etapp av nyproducerade lägenheter i området Luossavaara i Kiruna. Preliminär inflyttning våren 2022.

Brf Fjällblicken kommer att ha ett unikt, fantastiskt läge på Maria Taavenikus Gata 9 resp. 11. Föreningens två hus placeras alltså på samma gata som grannföreningen Fjällvyn men lite längre fram (mer västerut) på andra sidan om vägen. Samtliga lägenheters balkonger vetter mot sydväst och mot fjällvärlden. Se detaljerad situationsplan längre ner under ”Dokument och fakta”.

Vad händer vid köp av lägenhet?

Försäljning pågår i Brf Fjällblicken och det är nu först till kvarn som gäller.

Vid köp av lägenhet är första steg att skriva under ett förhandsavtal. Detta görs tillsammans med vår samarbetspartner Svensk Fastighetsförmedling på deras kontor i Kiruna. Betalningsprocessen ser ut enligt följande:

 • Efter undertecknande av förhandsavtalet får du en förskottsfaktura motsvarande 2 % av totala köpeskillingen på lägenheten, förfallodag efter cirka 3 veckor.
 • Preliminärt i slutet av 2021 tecknar vi upplåtelseavtal, det andra och sista avtalet. I samband med upplåtelseavtalet betalas återstående del av handpenning, dvs. 8% av totala insatsen.
 • Vid inflyttning betalas sedan slutlikviden, resterande belopp av din insats.
 • Om du väljer att göra tillval betalas 20 % av den totala tillvalskostnaden direkt i samband med tillvalsbeställningen, och resterande del tillsammans med slutlikviden.

Vad gäller tillval så kommer det finnas möjlighet att göra sådana, om du köper i tidigt skede. Vissa val är kostnadsfria, för andra utgår en tillvalskostnad. Tillvalen betalas enligt ovan.

Nybyggda lägenheter i Kiruna 

Här erbjuds ett högklassigt fjällnära boende i Luossavaara med slalombacke, skoterled och elljusspår alldeles utanför dörren. Du har dessutom milsvid utsikt över Kebnekaises fjällvärld. Bostäderna är inte uppförda ännu utan säljs på ritning. Planerad inflyttning under våren 2022. 

Lägenheter för små och stora familjer i Kiruna

Bostadsrättsföreningen Fjällblicken omfattar 47 bostadsrätter på mellan ett till fyra rum och kök fördelade på två hus om vardera åtta våningar. Lägenheterna är välplanerade och standarden är god. I sydvästläge har bostäderna milsvid utsikt mot Kebnekaise och Kiirunavaara och i öster vetter de mot skidbacken i Luossavaara. Merparten av lägenheterna har en väl tilltagen balkong. När du köper nyproduktion av Riksbyggen kan du vara med och påverka ditt boende. Tack vare fina tillvalsmöjligheter kan du sätta din prägel på inredningen och få den bostad du vill komma hem till.

Utanför dörren finns carport med förrådsdel där du kan förvara skidor, däck och annan utrustning. Brf Fjällblicken och Brf Fjällvyn kommer gemensamt ha hand om en gemensamhetslokal med bastu – en härlig plats att landa på efter en heldag i spåret. Vid lokalen finns även en gemensam grillkåta med grillring.

Bostadsrättsföreningen

Föreningen kommer att teckna en kollektiv bostadsrättsförsäkring, du som bostadsrättsinnehavare tecknar och bekostar egen hemförsäkring. I föreningens månadsavgifter ingår värme, varmvatten, kabel-tv, bredband och fast avgift för IP-telefoni. Kostnad som ej ingår är förbrukning av hushållsel (mäts individuellt) samt ev. parkering. 

Vi på Riksbyggen i Kiruna bryr oss om föreningen och sköter därför all fastighetsservice samt ekonomisk och teknisk förvaltning under minst fem år enligt avtal. Du behöver alltså inte skotta snö, klippa gräset eller rensa rabatterna. Vi tar hand om husen och ser till att de mår bra – året om. Kontakta gärna vår säljare för mer information!

Läs mer

Riksbyggen är med att utveckla nya Kiruna

I Kiruna pågår just nu det som kallas för "historiens största stadsomvandling". Stadskärnan ska flyttas ett par kilometer österut och byggas upp igen på ny mark. Kommunens vision är att utveckla en funktionsblandad och tät citykärna med tydlig stadskänsla. Det nya stadstorget ska bli en självklar mötesplats där Kirunabor och besökare kan träffas, umgås, shoppa, fika, leka, inspireras och uppleva – dygnet runt, året om. Som samhällsutvecklare sedan 1940 är vi stolta och glada över att vara med i denna spännande stadsomvandling och erbjuda de som tvingats lämna sina bostäder ett högklassigt alternativ i Brf Fjällblicken och Brf Fjällvyn i Luossavaara.

Se huset och välj bland bostäderna

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Området

I Luossavaara finns allt du behöver runt knuten

Nedanför skidbacken i Luossavaara håller ett nytt bostadsområde med cirka 150 lägenheter på att växa fram. Köper du en bostad här bor du på ett av Kirunas bästa lägen med hela fjällvärlden utanför dörren: skoterled, elljusspår för skidor och löpning, slalombacke med fem nedfarter och en park med hopp och rails. På gångavstånd finns även affärer, restauranger, förskola och skola.

 

Mer fakta

Rumshöjd: ca 2,5 m, vid undertak ca 2,3 m. Inklädnad ventilation i vissa takvinklar.
Lägenhetsdörr: Av typen säkerhetsdörr.
Innerdörr: Vit slät.
Sockel: Eklaserad träsockel.
Garderober: Vita, placerade enligt bofaktaritning.
Fönsterbänkar: Infällda i sten – Azul Cascais.
Innertak: Målad gips, vit.
Väggar: Målad gips, vit.
Golv: 3-stavs mattlackad ekparkett. Trösklar och golvförbindelser i samma material som golvet.

Stomme/luckor: Kökssnickerier från Ballingslöv, vita släta luckor och lådor med soft-close. 
Stänkskydd ovan köksbänk: Kakel vit, halvstensförband, 150x150 mm, fog ljusgrå.
Bänkskiva: Laminat, rak kant.
Belysning: LED-spotlights under väggskåp.
Diskbänksplåt: Rostfri. Gardinbeslag. 
Väggskåp förberett för mikro.
Köksfläkt Franke, utdragbar, vit.

Vitvaror från Electrolux enligt följande:
Induktionshäll.
Inbyggnadsugn placerad i bänkskåp under spishäll, vit.
Diskmaskin, vit. (Ej i 1 rok).
Kyl/frys, vit. (1–2 rok).
Kyl, vit. (3–4 rok).
Frys, vit (3–4 rok).

Rumshöjd: ca 2,3 m.
Golv: Klinker grå, rak sättning, 150x150 mm, fog mörkgrå.
Vägg: Kakel vit, halvstensförband, 150x150 mm, fog ljusgrå.
WC-stol: Golvstående.
Tvättställ: Vit, 60 cm.
Spegelskåp: Vit, 60 cm, LED-belysning.
Dusch: Vikbara duschväggar, klarglas.
Väggskåp med vit stomme samt arbetsbänk ovanför tvättmaskin/torktumlare.
Eluttag under väggskåp.
Bänkskiva: Laminat, rak kant.
Tvättutrustning från Electrolux enligt följande: Kombimaskin (1–2 rok), tvättmaskin (3–4 rok), torktumlare (3–4 rok).
Övrigt: Badrummet är utrustat med toalettpappershållare, handdukshängare och klädkrok. Det är även förberett för handdukstork.

Riksbyggens Brf Fjällblicken består av två byggnader om vardera 8 våningar innehållande totalt 47 lägenheter. Husen byggs med välisolerad stomme i syfte att få en låg energianvändning. De två första våningarna i respektive hus byggs med betongstomme. Övrig stomme i trä. 

Tak: Yttertak i bärande konstruktion av trä med underlags- och yttäckning av papp.
Balkong: Inglasad balkong. Öppningsbara glaspartier av härdat glas. Balkongplan av komposit.
Avfallshantering: Miljöhus för hushållssopor och med möjlighet till källsortering finns placerad i anslutning till carportarna.
Övriga byggnader: Gemensamhetslokal och bastu placeras i en fristående byggnad på gården. Lokalen är gemensam för Brf Fjällblicken och Brf Fjällvyn.

I månadsavgiften ingår: Värme, varmvatten, bredband, grundutbud av tv-kanaler samt fast avgift för IP-telefoni.

 Kostnader som ej ingår i månadsavgiften är:

 • Förbrukning av hushållsel (mäts individuellt).
 • Uppskattningsvis landar ovanstående tillkommande kostnad på totalt cirka 100-300 kr/mån beroende på lägenhetsstorlek och levnadsvanor.
 • Ev. parkering.

De flesta 4:or har sitt förråd placerat intill lägenhetsdörren. Övriga lägenheter har sitt förråd placerat på vind.

Det finns 39 carportplatser med däck-/cykelförråd samt elektriskt motorvärmaruttag. Utöver carportplatserna finns 16 markparkeringar med motorvärmare och 2 handikapparkeringar. Kostnad att hyra en carport är 500 kr/mån exkl. el för nyttjande av motorvärmare. Kostnad för vanlig parkering är 250 kr/mån exkl. el.

Cykelställ kommer finnas utplacerade runt bostadshusen.

Anmäl intresse till Brf Fjällblicken

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta
Upp