Första spadtaget för 99 lägenheter i Riksbyggens Brf Kaprifolen i Kungälv 2021-12-16, kl 15:30

Första spadtaget för 99 lägenheter i Riksbyggens Brf Kaprifolen i Kungälv

Det första spadtaget för Brf Kaprifolen i Kongahälla, Kungälv, är nu taget. Med och tog det första spadtaget var bland andra Miguel Odhner, kommunstyrelsens ordförande i Kungälv. Inflyttningen är preliminärt planerad att ske i början av 2024. Projektet kommer att bli Kungälvs högsta hus med lägenheter i storlekarna 1 rok till 5 rok.

– Det är väldigt roligt att byggandet av Brf Kaprifolen nu är officiellt startat. Kungälv växer rejält och vi ser fortsatt fram emot att vara en långsiktig samarbetspartner i Kungälv, säger Roger Steffner, projektledare Riksbyggen.

Spadtaget togs torsdagen den 16 december. I samband med spadtaget var det tal och det bjöds på glögg, pepparkakor, gulaschsoppa och musik.

Sex av de 99 bostadsrätterna i Brf Kaprifolen kommer att kunna Hyrköpas av unga vuxna upp till 35 år, dessa släpps under våren men redan nu kan man se vilka lägenheterna är. Resterande 93 lägenheter är vanliga bostadsrätter.

– Intresset för bostäderna i Brf Kaprifolen är riktigt stor och flera köpare fanns på plats under dagens ceremoni. I skrivande stund är 67 lägenheter sålda och 6 reserverade. Spridningen av de lägenheter som har sålts är stor så här långt, från ettor till stora femmor, säger Charlotte Berndsdotter, säljare på Riksbyggen.

Hållbarhet finns med genom hela projektet och det blir solceller på taken. Delar av huset kommer även att ha sedumtak som bidrar till fördröjning av dagvattnet och ger en grönare stadsbild. Riksbyggen installerar också laddstolpar på varje parkeringsplats i garaget. Både bil- och cykelpool kommer att finnas.

Tidigare i år har det varit inflyttning i Riksbyggens Brf Murgrönan i Kongahälla, med 61 lägenheter. Sammanlagt bygger Riksbyggen fem bostadsrättsföreningar i Kongahälla med totalt 320 lägenheter.

För mer information:

Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen Bohus-Vänern, 0522-65 44 55
karin.ekstrom@riksbyggen.se
Charlotte Berndsdotter, säljare på Riksbyggen, 0522-65 44 11,
Charlotte.Berndtsdotter@riksbyggen.se

Bilder