Boka privat visning
Boka privat visning

Brf Kaprifolen

1 625 000–5 975 000 kr

Vi har passerat stoppdatum för säljstarten, nu pågår köbearbetning för Brf Kaprifolen. Intresset av att köpa nyproduktion i Kongahälla är stort och anledningarna är många, men att få en bekväm vardag med närhet till allt gör kvarteret väldigt attraktivt. Lägenheterna i Brf Kaprifolen är moderna, ljusa och byggs med genomgående bra standard. Husets arkitektur är spännande och erbjuder många olika typer av planlösning. Allt från yteffektiva 1:or till rymliga 5:or. Välkommen till din nya verklighet.

Bostadsfakta

Pris 1 625 000– 5 975 000 kr
Rum 1–5 rum och kök
Area 35–117 kvm
Avgift 2 459–5 944 kr/mån
Våningar 6–14
Lägenheter 99
Status Försäljning pågår
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Boka privat visning

Välkommen att ringa eller mejla mig, Louise Stenbom, för att boka en privat visning. 

Kontakt

Köp lägenhet i Brf Kaprifolen

Hör om när Louise Stenbom berättar om Brf Kaprifolen.

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter i Kungälv

Sista dagen att utnyttja sin förtur som medlem i Riksbyggen Förtur var 2 mars och nu pågår köbearbetning. Du som ser detta nu och är intresserad, skicka in intresseanmälan så tar vi kontakt så snart vi är klara med köbearbetningen. Du kan följa försäljningen via prislistan längre ned på sidan eller via funktionen ”Bostadsväljare” där du ser vilka lägenheter som blir reserverade och sålda.

I vår säljbroschyr hittar du all fakta och planlösningar. Låt dig inspireras och hitta din favoritlägenhet.

Inredningsmagasin

Gällande inredningen i Brf Kaprifolen så har vi tagit fram olika designlinjer för kök och badrum, dels ett grundutförande men du kan även se vilka möjliga tillval som finns i vårt inredningsmagasin. Vi har även byggt upp en 3D visningslägenhet för kök och badrum där du kan leka med de olika inredningslinjerna för att se hur det blir redan nu och hitta din stil. Priser på tillval kommer presenteras i samband med inredningsstarten som påbörjas några månader efter byggstart.

Hyr först - köp sen 

Efter säljstarten kommer sex stycken av de 99 lägenheterna att erbjudas som Hyrköp. Vi vill göra det enkelt för unga att hitta en egen bostad. Därför har vi lanserat en modell som vi kallar Hyrköp, som vänder sig till dig i åldern 18-35 år. Hyrköp innebär att du som inte har något förstahandskontrakt eller äger en bostad har möjlighet att hyra en lägenhet med option att köpa den inom 5 år.

Så här funkar Hyrköp:

 • Du får hyra lägenheten med option att köpa den som bostadsrätt inom fem år
 • Hyran ska motsvara nyproduktionshyra på aktuell ort
 • Överlåtelsepriset från Riksbyggen till den boende motsvarar som högst ursprunglig insats, med en årlig uppräkning motsvarande konsumentprisindex
 • Hyrköp kommer i första hand att erbjudas medlemmar i Riksbyggen Förtur, därefter andra intressenter
 • Om hyrköparen inte köper sin bostadsrätt får personen bo kvar som hyresgäst

Vill du veta mer om Riksbyggens modell Hyrköp är du välkommen att ta del av det här

Bostadsrätter i kongahälla i Kungälv

I Kongahälla pågår arbetet med uppförandet av 320 lägenheter fördelat på fem Riksbyggen-föreningar. Nu planerar vi Brf Kaprifolen, vår fjärde bostadsrättsförening i kvarteret. Här bygger vi moderna lägenheter med hållbarhet i fokus. Det blir en urban oas för dig som vill ha nära till precis allt. Med det nyöppnade köpcentret Kongahälla centrum som mittpunkt växer en ny stadsdel fram. Det är ett bostadsområde för den som drömmer om en bekväm vardag och en aktiv fritid.

Takvåningarnas hus

Huset rymmer 99 lägenheter fördelat på smart planerade ettor till femmor och här finns gott om möjligheter att bo i en takvåning. Den lekfulla arkitekturen gör att man kan bo högst upp i huset på våning sex, sju och 14. Och från bland annat våning 14 kommer man ha en utsikt som är få förunnade.

Lugnt eller livfullt

När man kommer ut från lägenhetshuset kommer man ut på ett stort trädäck. Framför fastigheten uppför kommunen en härlig park. Med lekytor, inbjudande mötesplatser och porlande vatten – vilket uppskattas av de boende såväl som förbipasserande pollinerare. I den täta byggnationen i det nya området fungerar parken som en lugn oas. De flesta lägenheterna har balkonger eller terrasser som vetter mot den gröna parken.

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Cykelverkstaden

Här kan du bo och leva hållbart. För oss på Riksbyggen är hållbarhet både stort och litet - huset är byggt enligt Miljöbyggnad Silver som visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial vilket ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen.

 • Cykelpool med 2 lådcyklar ingår
 • Sedumtak 
 • Bilpool samt laddningsmöjlighet vid varje p-plats

Riksbyggen är Sveriges Grönaste Varumärke inom kategorin Nyproduktion av bostäder.

Riksbyggens hållbarhetsarbete

placeholder

 • Planerad

   
 • Säljstart

  Vår Pågår februari 2021
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Inflyttning

  2024

Se huset och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
 • Se huset från olika vinklar
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

En mix av nu och då

Kungälv är en spännande kommun som har mycket att erbjuda. Här finner man promenadstråk kantade av vass, färgglada trähus, mysiga fik och smakfulla restauranger. Kakstadens historiska arv och nutidens moderna Kungälv mixas med en bit av natur, kultur och kullersten.

Handel, shopping och service

Kongahällas trevliga små torg och affärslokaler längs med gångstråken skapar en aktiv och varmt pulserande stadsmiljö. I bottenplan på Brf Kaprifolen gör vi plats för kommersiella lokaler och mitt emot fastigheten ligger välbesökta Ica Maxi. Går man 200 meter åt andra hållet når man det nyinvigda Köpcentret Kongahälla Center. Med upp emot 100 butiker hittar man allt från dagligvaruhandel, restauranger, flera klädkedjor till frisör, gym, vårdcentral och mödravård.

Kommunikation

Här har du nära till av- och påfarter till E6 och dessutom ligger nya resecentrum i anslutning till bostadsområdet med ett tiotal hållplatslägen för buss. Här bor du bara 20 minuter från centrala Göteborg med bil eller buss. Just nu pågår arbetet att ta fram smarta mobilitetslösningar. Exempelvis får alla som köper lägenhet i Brf Kaprifolen ett periodkort Regionen runt som gäller i ett år.

Sevärdheter och aktiviteter

Kungälvs största och mest kända attraktion är Bohus Fästning. Vägen dit är kantad av kulturella aktiviteter och smakfulla minnen som inte går någon förbi. Närmast ligger stadens mötesplats nummer ett – Mimers Hus som rymmer Kungälvs bibliotek, konsthall, teater och kulturskola. Efter det Strandgatan där Göteborgs Kex spridit doft av nybakade kakor från 1888. Parallellt slingrar sig den kullerstenlagda Västra Gatan genom historien flera hundra år tillbaka i tiden med sina vackra låga trähus – mot Kungälv Kyrka och anrika Fars Hatt som ligger alldeles i anslutning till fästningen.

Anmäl intresse till Brf Kaprifolen

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.