Kommande
Kommande

Brf Kaprifolen

De nyproducerade bostadsrätterna i populära Kongahälla, Kungälv är som gjorda för dig som vill bo centralt nära kommunikationer och inbjudande naturupplevelser. Välkommen till din nya verklighet.

Bostadsfakta

Pris 0 kr
Rum 1–5 rum och kök
Area 35–117 kvm
Avgift 0 kr/mån
Våningar 6–14
Lägenheter 99
Status Kommande

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Kontakt

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter i Kongahälla i Kungälv

Här bygger Riksbyggen 99 moderna lägenheter med hållbarhet i fokus. Det blir en urban oas för dig som vill ha nära till precis allt. Med det nyöppnade köpcentret Kongahälla centrum som mittpunkt växer en ny stadsdel fram. Det är ett bostadsområde för den som drömmer om en bekväm vardag och en aktiv fritid.

I Kongahälla pågår arbetet med uppförandet av 320 lägenheter fördelat på fem Riksbyggen-föreningar. Nu planerar vi Brf Kaprifolen, vår fjärde bostadsrättsförening i kvarteret. Nya Kongahälla har allt som behövs för att fortsätta vara en självklar mötesplats oavsett ålder. Här står lägenheterna mitt i händelsernas centrum, med restauranger och shopping på krypavstånd. Här gör du det inte bara enkelt för dig – här frigör du en massa tid till det du verkligen vill göra.

Säljstarten närmar sig

Vi planerar för säljstart under februari 2021. Vid säljstarten får alla som intresseanmält sig all information såsom prislistor, planlösningar och hur du skickar in vilka lägenheter du är intresserad av.
Vi kommer även bjuda in till visningstillfällen som du kommer kunna boka in dig på i visningslägenheten i Kungälv där vi har en modell över huset.

Preliminärt prisspann
Redan nu kan vi presentera ett preliminärt prisspann och månadsavgifter för respektive lägenhetsstorlek. I månadsavgiften ingår värme, förråd och sophantering.

 • 1 rok 35 kvm
  Pris 1 625 000—1 725 000
  Avgift 2 500 kr/mån
 • 2 rok 40—61 kvm
  Pris 1 725 000—3 300 000
  Avgift 2 800—3 500 kr/mån
 • 3 rok 68—93 kvm
  Pris 2 925 000—4 625 000
  Avgift 3 900—5 250 kr/mån
 • 4 rok 95—113 kvm
  Pris 3 875 000—5 975 000
  Avgift 4 900—5 700 kr/mån
 • 5 rok 110—117 kvm
  Pris 4 475 000—5 925 000
  Avgift 5 700—5 950 kr/mån

Övriga driftkostnader
Kostnader som tillkommer är förbrukning av varm- och kallvatten (mäts individuellt), kostnad för förbrukning av hushållsel (mäts individuellt) och kostnad för bredband, grundutbud TV, avgift för fast telefoni av bostadsrättsföreningen vald fiberleverantör.
Total kostnad för dessa driftskostnader ligger på mellan 600—1 400 kr/mån beroende på storlek på lägenhet och levnadsvanor.

Takvåningarnas hus

Huset rymmer 99 lägenheter fördelat på smart planerade ettor till femmor och här finns gott om möjligheter att bo i en takvåning. Den lekfulla arkitekturen gör att man kan bo högst upp i huset på våning sex, sju och 14. Och från bland annat våning 14 kommer man ha en utsikt som är få förunnade.

Lugnt eller livfullt

När man kommer ut från lägenhetshuset kommer man ut på ett stort trädäck. Framför fastigheten uppför kommunen en härlig park. Med lekytor, inbjudande mötesplatser och porlande vatten – vilket uppskattas av de boende såväl som förbipasserande pollinerare. I den täta byggnationen i det nya området fungerar parken som en lugn oas. De flesta lägenheterna har balkonger eller terrasser som vetter mot den gröna parken.

Intresserad av att köpa en lägenhet i Kungälv?

Planerad säljstart är början av 2021 och för att inte missa någon information så kan du intresseanmäla dig redan nu, då får du information och inbjudningar till visningar mm innan själva säljstarten. Vid säljstart skickar vi sen ut all info med priser och hur allt går till dig.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Så här går köpet till

placeholder

 • Planerad

   
 • Säljstart Förtur

  Februari 2021
 • Säljstart

  Vår 2021
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Inflyttning

  2024

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

En mix av nu och då

Kungälv är en spännande kommun som har mycket att erbjuda. Här finner man promenadstråk kantade av vass, färgglada trähus, mysiga fik och smakfulla restauranger. Kakstadens historiska arv och nutidens moderna Kungälv mixas med en bit av natur, kultur och kullersten.

Handel, shopping och service

Kongahällas trevliga små torg och affärslokaler längs med gångstråken skapar en aktiv och varmt pulserande stadsmiljö. I bottenplan på Brf Kaprifolen gör vi plats för kommersiella lokaler och mitt emot fastigheten ligger välbesökta Ica Maxi. Går man 200 meter åt andra hållet når man det nyinvigda Köpcentret Kongahälla Center. Med upp emot 100 butiker hittar man allt från dagligvaruhandel, restauranger, flera klädkedjor till frisör, gym, vårdcentral och mödravård.

Kommunikation

Här har du nära till av- och påfarter till E6 och dessutom ligger nya resecentrum i anslutning till bostadsområdet med ett tiotal hållplatslägen för buss. Här bor du bara 20 minuter från centrala Göteborg med bil eller buss. Just nu pågår arbetet att ta fram smarta mobilitetslösningar. Exempelvis får alla som köper lägenhet i Brf Kaprifolen ett periodkort Regionen runt som gäller i ett år.

Sevärdheter och aktiviteter

Kungälvs största och mest kända attraktion är Bohus Fästning. Vägen dit är kantad av kulturella aktiviteter och smakfulla minnen som inte går någon förbi. Närmast ligger stadens mötesplats nummer ett – Mimers Hus som rymmer Kungälvs bibliotek, konsthall, teater och kulturskola. Efter det Strandgatan där Göteborgs Kex spridit doft av nybakade kakor från 1888. Parallellt slingrar sig den kullerstenlagda Västra Gatan genom historien flera hundra år tillbaka i tiden med sina vackra låga trähus – mot Kungälv Kyrka och anrika Fars Hatt som ligger alldeles i anslutning till fästningen.

Anmäl intresse till Brf Kaprifolen

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.