Första spadtaget för Riksbyggens nya radhusområde i Dalby, Lund 2021-11-11, kl 07:55

Första spadtaget för Riksbyggens nya radhusområde i Dalby, Lund

Nu har det första spadtaget för Riksbyggens 39 radhus i Dalby, Lund, tagits och bygget är officiellt startat. Radhusen kommer att byggas i området Påskagänget i Dalbys utkant. Den första inflyttningen är planerad till hösten 2022.

– Det är jätteroligt att bygget av de mycket efterlängtade radhusen nu är igång. Brf Utsikten har verkligen blivit en succé och alla radhusen är sedan en tid sålda. Vi är glada över att kunna tillföra fler bostäder i ett område där efterfrågan är stor och radhusen blir ett viktigt tillskott till det växande Dalby, säger Camilla Lundström, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad Sydväst.

Bostadsrättsradhusen i Brf Utsikten i Dalby byggs i ett eller två plan. Radhusen i ett plan, om cirka 93 kvadratmeter, är fördelade på tre rum och kök. Tvåplansradhusen, om cirka 112 kvadratmeter, är fördelade på fem rum och kök. Både yngre och äldre hushåll finns bland köparna.

– Den lite äldre målgruppen har i första hand köpt radhus i ett plan medan tvåplanshusen i stor utsträckning har köpts av barnfamiljer, berättar Camilla Lundström.

Flera förskolor och grundskolor ligger inom gång- och cykelavstånd och utbudet av aktiviteter är stort.

– Den sydvästliga sluttningen säkrar ett soligt läge och Dalbys höga geografiska placering gör det möjligt att från bostadsområdet njuta av utsikten. All tänkbar service inom räckhåll, säger Camilla Lundström

Inflyttningen kommer att ske i två etapper med start hösten 2022.

För mer information:
Camilla Lundström, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad Sydväst, 040-10 94 57
Camilla.Lundstrom@riksbyggen.se

Bilder