Pressinbjudan: Resegille för det nya trygghetsboendet i Höör
Den 10 november är det traditionsenligt resegille för det nya trygghetsboendet i form av kooperativ hyresrättsförening (KHF) i Höör. Trygghetsboendet kommer att få 33 lägenheter med planerad inflyttning i juni 2022. På plats är bland andra Johan Svahnberg (M), kommunalråd i Höörs kommun och ordförande i KHF Bangårdsterassen Trygga Hem, Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad och Marcus Minnarén, arbetschef, MVB Syd AB.
– Resegillet är en milstolpe i varje bostadsprojekt och vi har nu kommit en bra bit på väg i arbetet med att skapa ett nytt och modernt trygghetsboende i Höör. Modellen med kooperativa hyresrättsförening som upplåtelseform ger medlemmarna i föreningen ett inflytande över sitt eget boende, en viktig del för ett kooperativt företag som Riksbyggen, säger Anders Ihse på Riksbyggen och som varit med och utformat boendet i Höör.
Det är Kooperativa hyresrättsföreningen Bangårdsterassen Trygga hem Höör som har gett Riksbyggen uppdraget att bygga det nya trygghetsboendet.
Totalt kommer trygghetsboendet att bestå av 33 lägenheter, de flesta tvåor och några treor, från 52 till 80 kvadratmeter. Köken är fullt utrustade och har diskmaskin och mikro som standard.
– Det är väldigt roligt att se projektet växa fram. kommer även att finnas en gemensamhetslokal, gästlägenhet och ett sparum med bastu. Från loftgångarna kommer det att vara utsikt mot gården och ravinens naturområde. Läget är mycket centralt med närhet till handel och tågstation, berättar Pelle Persson, projektchef på Riksbyggen.
Alla lägenheter har uteplats eller loftgångsbalkong i västerläge mot innergården. Det finns garage i källaren som är förberett för mobilitetslösningar som laddplatser för elbil, elrullstol och elcyklar.
Läs mer om KHF Trygga Hem i Höör
Media är varmt välkomna att delta vid resegillet!
När: Onsdagen den 10 november, klockan 11.00 - 14.00
Var: Bangårdsgatan, Höör
Om kooperativa hyresrättsförening för äldre
Riksbyggen har under de senaste 30 åren etablerat kooperativa hyresrättsföreningar i över tio procent av landets kommuner. För många kommuner är det en utmaning att kunna erbjuda moderna och anpassade boenden för de äldsta i kommunen. I en kooperativ hyresrättsförening finansieras alla kostnader genom hyresintäkter och det avsätts regelbundet medel för fastighetsunderhåll. Föreningen är självfinansierad, vilket ger utrymme för kommunen att säkra sina övriga investeringsbehov.
Kommunen har representanter i föreningens styrelse, vilket ger full insyn och inflytande över fastigheter inom trygghetsboenden och vård- och omsorgsboenden, utan att själv äga dem.
Genom engagemang och fokus i styrelsen är det lätt att åstadkomma fina miljöer både för de boende och vård- och omsorgsverksamheten. Upplåtelseformen medger boendeinflytande utan att de boende behöver betala en hög insats.
För mer information:
Pelle Persson, Riksbyggen, 0706–590705
Anders Ihse, Riksbyggen, 0702–657844
Jesper Sundbärg, Höörs kommun, 0413-284 86