Trygga Hem i Höör

Bangårdsterrassen i Höör är ett trygghetsboende. Det är den första etappen av Västra Stationsområdet och den byggs, enligt många, på Höörs bästa läge. Västra station kommer bidra med livskraft till centrum och bli en attraktiv plats att bo på. Huset ligger granne med stationen och nära det nya torget som byggs vid Kvarnen. Inflyttning är planerad till juni 2022.


Bangårdsterrassen är ett trygghetsboende med 33 lägenheter. Det är en kooperativ hyresrättsförening, så lägenheterna hyrs av de boende som samtidigt blir medlemmar och kan påverka sitt boende i föreningen.

För de som fyllt 65 år

Många äldre känner att trygghetsboende är ett bra alternativ till att bo helt själva. Här får de sin egen hyreslägenhet samtidigt som de får ett rikare socialt liv. Grundtanken är att det finns gemensamma rum i huset och en trygghetsvärd knuten till boendet. I trygghetsboendet Bangårdsterrassen får man flytta in när man fyllt 65.

Bangårdsterrassen har flera gemensamma rum för de som vill träffas då och då. På entréplan ligger ett stort allrum med gott om sittplatser för de som vill äta tillsammans. Högre upp i huset finns både hobbyrum och ett sparum med bastu och fin utsikt över stan. När vänner eller familj hälsar på finns ett gästrum som kan bokas om de vill stanna över natten.

Husets balkonger är vända mot den gröna innergården. Stora delar av året kan man njuta av boulebana, orangeri, pergola och utekök. Eller gårdens odlingslådor om man gillar färska örter och har gröna fingrar.

Praktiska tvåor och treor

Huset har 33 lägenheter, de flesta tvåor och några treor, från 52 till 80 kvadratmeter. Köken är fullt utrustade och har diskmaskin och mikro som standard. Det rymliga badrummet är kaklat runt dusch och handfat.

Lägenheterna är tillgängliga, med breda dörröppningar och det finns inga trösklar.

Alla lägenheter har uteplats eller loftgångsbalkong i västerläge mot den gröna  innergården. Det finns garage i källaren som är förberett för mobilitetslösningar som laddplatser för elbil, elrullstol och elcyklar.

Vill du veta mer? Gå in på Trygghetsboende i Höörs kommun

Se även Informationsbroschyr om Bangårdsterrassen i Höör

Vill din kommun också bilda en kooperativ hyresrättsförening (KHF) för trygghetsboende eller vård- och omsorgsboende? Kontakta oss så berättar vi mer om KHF.