Försäljningssuccé för Riksbyggens Brf Åstråket i Eskilstuna 2021-10-14, kl 09:30

Försäljningssuccé för Riksbyggens Brf Åstråket i Eskilstuna

I september startade försäljningen av Brf Åstråket i Västra Munktellstaden och 30 procent av lägenheterna är redan sålda till personer inom Riksbyggens intressekö. Nu släpps de kvarvarande lägenheterna till allmän försäljning enligt principen ”först till kvarn”. Inflyttningen är planerad att kunna ske under hösten 2023.

– Det oslagbara läget alldeles intill Eskilstunaån och föreningens inbjudande och privata innergården är några av de bidragande faktorn till att Riksbyggens har sålt på så bra, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Brf Åstråket är Riksbyggens andra etapp i Västra Munktellstaden och kommer att innehålla 36 bostäder. Tolv av dessa är nu sålda,

– Målsättningen är att vi ska kunna starta bygget under vintern 2021. Brf Åstråket är uppföljare till det mycket uppskattade projektet Brf Lokomotivet. Brf Lokomotivet kom in på 10-i-topplistan bland Sveriges bästa bostadsprojekt, enligt NöjdkundIndex, NKI, berättar Catarina Tenor.

I närområdet finns alla möjligheter till ett rikt fritidsliv med upplevelser av kultur och idrott utanför dörren och härifrån är det promenadavstånd till city, närhet till bra cykelvägar samt goda busskommunikationer och inom några minutera promenad finns förskola, butiker, restauranger och mataffär. Lägenhetsstorlekarna är mellan 52 och 92 kvadratmeter alla lägenheterna är genomgående med dubbla balkonger eller balkong och uteplats.

– Lägenheterna är moderna och välplanerade, här finns både den genomgående tvåan med öppen planlösning och våra fyra unika och fantastiska fyror med fönster mot Eskilstunaån. Däremellan finns också våra trivsamma treor, berättar Catarina Tenor.

Hållbarhet kommer att vara en viktig del i både stort och smått genom hela projektet, till exempel kommer byggnaderna att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Brf Åstråket är också ett projekt som har granskats ur ett livscykelperspektiv med omtanke om människa och miljö. Arkitekturen är anpassad för att husen ska smälta in i den omkringliggande miljön som är Eskilstunas historiska industriarv och med Eskilstunaån på första parkett, säger Catarina Tenor.

Läs mer om Brf Åstråket

För mer information:
Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen, Bostad Bergslagen, 019-19 24 08.

Bilder