Kommande
Kommande

Brf Åstråket

Precis intill Eskilstunaån, med endast ett promenadstråk mellan huset och vattnet, planerar vi för Brf Åstråket. Moderna och smakfulla lägenheter i bostadsrättsform i Västra Munktellstaden, en historisk del av Eskilstuna i en stadsdel för dig som vill ha närhet till stadens tempo och som samtidigt vill bo intill lugnet vid ån.

Bostadsfakta

Lägenheter 35
Status Kommande

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Kontakt

Catarina Tenor
Sälj- och marknadsansvarig

Nya bostadsrätter längs med Eskilstunaån

Med bara några minuters promenad från Eskilstunas kärna, i början av Sågverksgatan vid Brädgårdsgatan, planerar vi för nya bostadsrätter i Västra Munktellstaden. I den andra etappen bygger vi två fristående byggnader om fyra våningar i ett eget kvarter, vilket ger en mycket trevlig boendemiljö med ljusa gårdar och fint ljusinsläpp.

I Brf Åstråket kommer vi erbjuda nyproducerade bostadsrätter med oslagbart läge intill Eskilstunaån. Alla lägenheter har väl tilltagen balkong, terrass eller uteplats. Här går du från paus till puls på några minuter och du kommer bo tillräckligt nära city för att kunna njuta av det myllrande stadslivet, och tillräckligt långt ifrån för att slippa nattsuddet. I närområdet finns alla möjligheter till ett rikt fritidsliv med upplevelser av kultur och idrott runt hörnet samt förskola, butiker, restauranger och mataffär inom några minuters promenad. Utanför dörren finns fina cykelvägar och god busskommunikation. Här kommer vi erbjuda ett underhållsfritt hem i rofyllda kvarter med blomstrande åläge där du delar rum med Eskilstunas historia.

Anmäl ditt intresse redan idag för att få löpande information om bostadsprojektet och uppdateringar fram till säljstart. Datumet för anmälan styr till viss del även turordningen att få välja lägenhet.

Rum för hela livet

Sedan 1940 har vi lyft blicken i varje bostadsprojekt och tänkt nytt, tänkt längre. Vi är till för att lösa behov och för att lösa behov krävs alltid nya idéer. Den tanken har gått som en röd tråd genom Riksbyggens historia och den löper vidare även här i Brf Åstråket – från golv till tak och rum till rum.

Munktellstaden

Munktellstaden ligger centralt i Eskilstuna vid forsande vattendrag, broar och holmar. Platsen är en historisk stadsdel som länge fungerade som Eskilstunas största industriområde, men är idag ett modernt kvarter. Här finns allt mellan stadshistoriska utställningar på Stadsmuseet, konstutställningar på Konstmuseet till fartfyllda idrottsupplevelser på Munktellarenan, svensk verkstadsmekanisk historia på Munktellmuseet och Munktellbadet, ett kittlande badäventyr för alla åldrar med generös relaxavdelning och träningsmöjligheter samt sporthallen Stiga Sports arena. Här kan man uppleva kulturevenemang och äta god mat och i området finns även ett hotell.

Sydväst om Stiga Arena och Munktellbadet ligger gångbron Västerbron som smidigt binder samman Munktellstaden med verksamheter och kommunala parkeringar på Väster där det bland annat finns mataffär, apotek, konditori och restaurang.  I närområdet finns flera fina grönområden, bland annat vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån och intill Västra Munktellstaden ligger Rothoffsparken, stadens äldsta anlagda park som är en kulturminnespark med en botanisk inriktning. Parken har sin norra sida utmed Eskilstunaån och den nås från Tullgatan, Stallgången och Rothoffsvägen. Parken är en grön skyddad oas omgärdad av stora ekar och de stora öppna gräsytorna används flitigt för picknick och kubbspel. I parken finns även en tillgänglighetssanpassad lekplats med djungeltema, ett woodlandinspirerat entréområde, ätbara partiet "Smultronstället", apiarium, karpdammar och ett café.

Munktellstaden var från början Bolinder-Munktells industriområde, där Volvo BM under många år hade sin tillverkning. I början av 1970-talet flyttades huvuddelen av tillverkningen utanför centrum och i början av 1990-talet byggdes ett av industrihusen om till Munktell-Arenan och under samma period öppnades även Munktellmuseet. Munktellarenan har under de senaste åren varit i stark utveckling och närmiljön har förändrats, men den industrihistoriska charmen är bevarad i området.

Välkommen till en ny verklighet.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

placeholder

 • Planerad

   
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Inflyttning

   

Om området

Västra Munktellstadens centrala och lugna läge gör det till en unik plats i Eskilstuna och förbindelse till E20 nås på ett par minuter med bil. Busslinje 6 har en hållplats mitt i Munktellstaden och busslinje 1 och 2 stannar vid hållplats Västergatan cirka 500 m öster om Munktellstaden. I city stannar alla stadsbussar och regionbussar. Ca 2 kilometer från Brf Åstråket ligger Eskilstuna Centralstation, där du enkelt kan ta dig vidare ut i Sverige. Eskilstuna ligger i en järnvägsknut där Svealandsbanan korsar TGOJ-banan, vilket ger goda förutsättningar för tågtrafik i såväl nord-sydlig som öst-västlig riktning.  Svealandsbanan som går mellan Arboga i väster och Stockholm i öster innebär att Stockholm endast är en timme bort. TGOJ-banan, från Uppsala i norr till Oxelösund i söder med persontågen UVEN som kör sträckan Uppsala-Västerås-Eskilstuna-Norrköping bidrar till att du enkelt även kan ta dig till dessa städer.  

Under 2020 färdigställdes den första etappen av nya bostäder i Västra Munktellstaden och nu är det äntligen dags för nästa etapp att ta form. Översiktsplanen i området eftersträvar en variation av upplåtelseformer samt funktionsblandning inom samma kvarter eller byggnad. Detta bidrar till liv och rörelse under större delen av dygnet som i sin tur ger ökad trygghet, säkerhet och trivsel. Områdets koppling till vattnet, och årummet är viktigt och blir en del av stadens nya ansikte ut mot vattnet och bidrar som en ny mötesplats vid ån för alla eskilstunabor.

Anmäl intresse till Brf Åstråket

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till