Kommande
Kommande

Brf Åstråket

På första parkett vid Eskilstunaån planerar vi för Brf Åstråket. Rofyllda och moderna lägenheter i bostadsrättsform i Västra Munktellstaden, en stadsdel för dig som vill ha närhet till stadens puls och som samtidigt vill bo intill lugnet vid ån. Planerad säljstart i september 2021 – så anmäl ditt intresse redan idag! Välkommen till en ny verklighet med Å-sikt.

Bostadsfakta

Pris 0 kr
Rum 2–4 rum och kök
Area 52–92 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • kall- och varmvatten
 • TV och IP-telefon via Tele2 f.d. Comhem
 • bostadsrättstilläggsförsäkring
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

 • hushållsel, föreningen har individuell mätning (s.k. IMD) med enskild debitering för varje lägenhet av hushållsel

Vad används avgiften till

0 kr/mån
Våningar 4
Lägenheter 36
Status Kommande

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Huset och omgivningen

Vår arkitekt Markus Grieser från AART AB berättar om huset och visionen kring området vid Eskilstunaån och Munktellstaden.

Se filmen

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Snart dags för säljstart för Brf Åstråket!

Nu har ytterligare pusselbitar fallit på plats och vi har justerat vår tidsplan en liten aning. Ny tid för säljstart är därmed alltså september, troligen just i början av månaden. I samband med vår säljstart kommer vi att hålla ett informationsmöte där vi presenterar projektet, berättar hur försäljningen går till och svarar på era frågor. Vi återkommer i augusti med närmare information om mötet. Här på hemsidan kommer det att dyka upp en del nyheter under kommande veckor, så kika gärna förbi då och då. Vi kommer bl.a. inom kort att lägga upp vår Bostadsväljare, ett digitalt verktyg där du kan se huset från olika vinklar och få värdefull hjälp när du ska hitta dina favoritlägenheter. Genom att klicka på önskad lägenhet får du även fram planlösningen. OBS! Priserna kommer att publiceras först i augusti. I Bostadsväljaren finns också en solstudie.

Inför vår säljstart kommer alla som anmält intresse för Brf Åstråket att få vårt säljmaterial skickat till sig via anmäld mejladress. Utskicket planeras ske vid månadsskiftet augusti/september. Vid intresse för köp fyller du sedan i vår valblankett där du rangordnar alla lägenheter som är intressanta. Den lägenhet du helst vill ha får nr 1, näst helst nr 2 osv. Valblanketten ska vara inskickad till Riksbyggen senast sista svarsdag som är ca 10 dagar efter säljstarten. När sista svarsdag har passerat tar vi inte emot några fler val, utan rangordnar de blanketter som inkommit enligt den intressekö vi har för Brf Åstråket. Vi erbjuder sedan lägenheter strikt enligt den kön och vid erbjudande om lägenhet har du max ett dygn på dig att tacka ja eller nej till köp.

Brf Åstråket kommer ha tillgång till ett antal garageplatser som ligger ett intilliggande garage i kvarteret bredvid, och vid erbjudande om lägenhet får du även veta om du får möjlighet att hyra en av dessa platser.

Vad händer vid köp av lägenhet?

När du tackar ja till en erbjuden lägenhet är det första steget att vi skriver under ett förhandsavtal. Betalningsprocessen ser ut enligt följande;

 • Efter undertecknande av förhandsavtalet får du en faktura på förskottet som är två procent av den aktuella lägenhetens insats (dock max 75 000 kr), förfallodag efter cirka 14 dagar.
 • Cirka sex månader innan inflyttning tecknar vi upplåtelseavtal, det andra och sista avtalet, och då betalas handpenningen som är tio procent av din insats minus det belopp som redan har betalats i förskott.
 • Vid inflyttning betalas sedan slutlikviden, resterande belopp av din insats.

Bostadsrätter på första parkett vid ån

I vår andra etapp i Eskilstunas nyaste bostadsområde, Västra Munktellstaden, bygger vi i historiska kvarter alldeles intill Eskilstunaån. Endast ett charmigt promenadstråk som ringlar sig längs ån kommer att skilja husen från vattnet. Brf Åstråkets kvarter kommer bestå av två fristående huskroppar på fyra våningar, vilket ger en mycket trevlig boendemiljö med inbjudande gemensam gård och fint ljusinsläpp.

Planerad säljstart under tredje kvartalet 2021, så anmäl intresse redan idag för att få din plats i kön! Efter intresseanmälan, som är helt utan kostnad eller bindning, kommer du löpande få information om Brf Åstråket i form av nyhetsbrev. Inflyttning sker preliminärt under hösten 2023.

Från paus till puls

Här har du möjlighet att gå från paus till puls på några minuter, då du kommer bo tillräckligt nära city för att kunna njuta av det myllrande stadslivet, men tillräckligt långt ifrån för att slippa nattsuddet. Här bor du i ett underhållsfritt hem i rofyllda kvarter med privat innergård och blomstrande å-läge där du delar rum med Eskilstunas historia. I närområdet finns alla möjligheter till ett rikt fritidsliv med upplevelser av kultur och idrott runt hörnet samt förskola, butiker, restauranger och mataffär inom några minuters promenad. Utanför dörren finns fina cykelvägar och god busskommunikation. Föreningen kommer också ha tillgång till ett antal garageplatser i intilliggande kvarter. 

Ett hem att längta till

I Brf Åstråket kommer vi att erbjuda moderna bostadsrätter på två till fyra rum och kök. Alla lägenheter är genomgående med ljusinsläpp från minst två håll och har dubbla balkonger alternativt en balkong och en uteplats – vilken vardagslyx! Köket är hjärtat i lägenheterna med generös ytor och stora fönster som kanske blir platsen för din alldeles egna kryddodling?

Med Riksbyggens inredningsprogram kommer du som är med från start ha möjlighet att sätta din personliga prägel på kök, badrum och andra detaljer i ditt nya hem. Bland bilderna här ovan kan du redan nu se inspirationsbilder för vår grundstandard i kök och badrum, inredningsstilen Harmoni, samt de tillvalsstilar som kommer att finnas. Väljer du en klassisk vit lucka som tillsammans med läckra svarta handtag och en lite mörkare bänkskiva ger ett kontrastrikt intryck eller är tillvalsstilen Natur kanske närmare din smak med sin mjuka framtoning och behagliga känsla?

Det fina med vårt inredningsprogram är att alla val inom respektive stil är noga utvalda och matchade, det kan helt enkelt inte bli fel hur du än väljer. Dessutom finns möjligheter till kostnadsfria val inom vår grundstandardstil Harmoni där allt ingår i priset för din lägenhet. Vårt mål är att du i Brf Åstråket kan hitta och skapa din nya drömbostad för en inspirerande och fungerande vardag - ett hem att längta till.

Rum för hela livet

Sedan 1940 har vi lyft blicken i varje bostadsprojekt och tänkt nytt, tänkt längre. Vi är till för att lösa behov och för att lösa behov krävs alltid nya idéer. Den tanken har gått som en röd tråd genom Riksbyggens historia och den löper vidare även här i Brf Åstråket – från golv till tak och rum till rum.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  Kvartal 3, 2021
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Preliminärt hösten 2023

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Om området Munktellstaden

Munktellstaden

Munktellstaden ligger centralt i Eskilstuna vid forsande vattendrag, broar och holmar. Platsen är en historisk stadsdel som länge fungerade som Eskilstunas största industriområde, men är idag ett modernt kvarter. Här finns allt mellan stadshistoriska utställningar på Stadsmuseet, konstutställningar på Konstmuseet till fartfyllda idrottsupplevelser på Munktellarenan, svensk verkstadsmekanisk historia på Munktellmuseet och Munktellbadet, ett kittlande badäventyr för alla åldrar med generös relaxavdelning och träningsmöjligheter samt sporthallen Stiga Sports arena. Här kan man uppleva kulturevenemang och äta god mat och i området finns även ett hotell.

Sydväst om Stiga Arena och Munktellbadet ligger gångbron Västerbron som smidigt binder samman Munktellstaden med verksamheter och kommunala parkeringar på Väster där det bland annat finns mataffär, apotek, konditori och restaurang.  I närområdet finns flera fina grönområden, bland annat vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån och intill Västra Munktellstaden ligger Rothoffsparken, stadens äldsta anlagda park som är en kulturminnespark med en botanisk inriktning. Parken har sin norra sida utmed Eskilstunaån och den nås från Tullgatan, Stallgången och Rothoffsvägen. Parken är en grön skyddad oas omgärdad av stora ekar och de stora öppna gräsytorna används flitigt för picknick och kubbspel. I parken finns även en tillgänglighetssanpassad lekplats med djungeltema, ett woodlandinspirerat entréområde, ätbara partiet "Smultronstället", apiarium, karpdammar och ett café.

Munktellstaden var från början Bolinder-Munktells industriområde, där Volvo BM under många år hade sin tillverkning. I början av 1970-talet flyttades huvuddelen av tillverkningen utanför centrum och i början av 1990-talet byggdes ett av industrihusen om till Munktell-Arenan och under samma period öppnades även Munktellmuseet. Munktellarenan har under de senaste åren varit i stark utveckling och närmiljön har förändrats, men den industrihistoriska charmen är bevarad i området.

Anmäl intresse till Brf Åstråket

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till