Se Riksbyggens seminarium om unga vuxnas boende från Frihamnsdagarna 2021-10-06, kl 07:40

Se Riksbyggens seminarium om unga vuxnas boende från Frihamnsdagarna

Hur ska unga vuxna komma in på bostadsmarknaden? I Riksbyggens seminarium under Frihamnsdagarna deltog Elin Olsson (MP), statssekreterare hos Märta Stenevi, Hampus Magnusson, (M) kommunalråd stadsbyggnadsfrågor i Göteborg, Dina Oetterli, ordförande Jagvillhabostad.nu, Robert Boije, chefsekonom SBAB och Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen. Seminariet kan nu ses i efterhand på Youtube i textad version.

Klicka för att se Riksbyggens seminarium

Frihamnsdagarna arrangerades 3-4 september i Göteborg och Riksbyggen arrangerade ett seminarium med rubriken ”Unga vuxnas boende – Riksbyggens lösningar”

– Det var både roligt och nyttigt att delta under Frihamnsdagarna. Under Frihamnsdagarna ville Riksbyggen att särskilt lyfta unga vuxnas svåra situation på bostadsmarknaden. Detta både genom samtal och genom att visa på konkreta satsningar som gör skillnad. I Riksbyggens kommande kvarter Futura i Lindholmshamnen uppförs för första gången en kooperativ hyresrättsförening för unga vuxna och det blir även bl a lägenheter med Hyrköp och särskilda Ungdomsettor, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Göteborg.

Ali Tabrizi och David Björneloo är initiativtagare till Frihamnsdagarna som startats med anledning av att Göteborg fyller 400 år och den allmänna rösträtter 100 år. Inför genomförandet sa David Björneloo så här:

– Alla politiska partier står bakom och är positiva till Frihamnsdagarna där både lokala, regionala och nationella beslutsfattare kommer att delta på scenerna. Dessutom har en rad aktörer klivit fram och är beredda att stötta med kunskap, personal och finansiering. Riksbyggen, Göteborgs Stad och Svenskt Näringsliv är några exempel, säger David Björneloo.

Läs mer om Riksbyggens kv Futura

Rapport från Riksbyggen: Allvarlig ungdomsbostadsbrist i 67 av landets kommuner

Läs mer om Riksbyggens förslag om Ungbolån

Riksbyggens Hyrköp – hjälper unga till bostad

För mer information:
Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg, 031-704 68 63
mikael.ahlen@riksbyggen.se
Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg, 031-704 56 12 martin.lundblad@riksbyggen.se

Bilder