Pressinbjudan: Riksbyggen tar första spadtaget för 145 lägenheter i Selma stad, Göteborg 2021-09-17, kl 07:00

Pressinbjudan: Riksbyggen tar första spadtaget för 145 lägenheter i Selma stad, Göteborg

Den 21 september är det officiell byggstart för Riksbyggens kvarter vid Selma Lagerlöfs Torg i Backa, Göteborg. I nya Selma stad bygger Riksbyggen för 145 nya bostäder i två bostadsrättsföreningar. Ett antal lägenheter kommer att kunna Hyrköpas av unga vuxna. Spadtaget tas av Hampus Magnusson, kommunalråd i Göteborg, Anders Johansson, bitr marknadsområdeschef Riksbyggen och Magnus Attemalm, vd Betonmast Göteborg.

– Det är jättekul att vi nu kan starta byggandet av Riksbyggens kvarter i nya Selma stad. Fler bostäder behövs och nu utökar Riksbyggen bland annat satsningen på att fler unga vuxna i Göteborg ska kunna skaffa en trygg bostad genom Hyrköp, säger Anders Johansson, bitr marknadsområdeschef Riksbyggen i Göteborg

Media är varmt välkomna att delta vid spadtaget!

Dag och tid: 21 september kl 11:30
Plats:
Byggarbetsplatsen vid korsningen Litteraturgatan och Backadalen.

Vid Selma Lagerlöfs Torg kommer Riksbyggen att bygga två bostadsrättsföreningar, Brf Dunungen och Brf Mårbacka. I Brf Dunungen kommer ett antal av lägenheterna att upplåtas med Riksbyggen Hyrköp. Hyrköp innebär att den som inte har ett förstahandskontrakt eller äger en bostad har möjlighet att hyra en lägenhet med option att köpa den inom fem år. Lägenheterna ägs av Riksbyggen fram till en eventuell försäljning. Läs mer om Hyrköp (länk)

Först ut av de två projekten är Brf Dunungen med en beräknad inflyttning är under 2023.

– I Brf Dunungen kommer Riksbyggen kommer att bygga ljusa och välplanerade lägenheter om 1-4 rok. Det flesta lägenheterna har fönster åt två håll och alla kommer att ha antingen balkong eller uteplats i bästa möjliga solläge. Riksbyggen erbjuder därmed ett funktionellt, prisvärt och långsiktigt boende i ett bra läge i Göteborg, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg.

Vid Selma Lagerlöfs Torg i Backa utvecklas en ny stadsdel med bostäder samt handel, kultur och idrott. I den här första etappen uppförs omkring 1 000 nya bostäder och på sikt kommer det totalt att tillföras totalt ca 3 000 bostäder.

Läs mer om Selma stad

För mer information:
Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef på Riksbyggen i Göteborg, 031-704 68 56
anders.c.johansson@riksbyggen.se
Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg, 031-704 56 12
martin.lundblad@riksbyggen.se

Bilder