Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Dunungen

1 225 000–3 995 000 kr

Just nu pågår försäljningen av lägenheterna i Brf Dunungen, beläget i nya Selma Stad i Göteborg. Det blir ytsmarta bostadsrätter på ett till fyra rum och kök. Här får du allt och lite till, med massor av plats för socialt liv. Beräknad inflyttning kvartal ett och två 2023. Välkommen till din nya verklighet!

Fakta

Pris 1 225 000– 3 995 000 kr
Rum 1–4 rum och kök
Boarea 26–92 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • grundutbud av TV/data/telefoni
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

2 198–4 908 kr/mån
Våningar 5–6
Lägenheter 86
Status Försäljning pågår

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta säljaren för mer information.

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter i Selma Stad i Göteborg

Nu pågår försäljningen av lägenheterna i Brf Dunungen. Välkommen att kontakta vår säljare Margareta Josefsson för att boka en privat visning. 

Selma Stad tar form

Göteborgs Stad har en tydlig målbild för Selma Stad. Efter många års planering börjar det nya området äntligen växa fram. Vi kommer i en första etapp uppföra 86 lägenheter i Brf Dunungen. Beräknad inflyttning kvartal ett och två 2023.

Selma Lagerlöfs Torg genomgår nu den största omvandlingen sedan torget byggdes 1971. Så säg hej då till det Selma Lagerlöfs Torg en gång var och hej till nya Selma stad. Här byggs omkring 1000 bostäder samtidigt som kaféer, parkstråk, gym och människor skapar samma pulserande livlighet som Göteborgs innerstad. I Selma stad får du både det gröna kvarterslivet och citypulsen på ett bräde. På femton minuter är du inne i Göteborgsmyllret med stombussarna. Men det går minst lika smidigt att hoppa på cykeln och ta dig fram på de fina cykelvägarna för egen maskin.  

Smart planerade lägenheter

Riksbyggen har använt ytorna effektivt för att undvika onödiga överytor. Det gör att vi kan erbjuda ett brett utbud av lägenhetsstorlekar, från små ettor på 26 kvadrat till fyror på 91. De större lägenheterna är genomgående med fönster i minst två väderstreck, har kök mot gatan och vardagsrum mot den tystare gården. De mindre lägenheterna ligger mot den tystare gården. Samtliga lägenheter har minst en balkong eller uteplats och de flesta med inglasning, så att säsongen vara längre.

Hyr först - köp sen 

Efter säljstarten kommer åtta av de 86 lägenheterna väljas ut och erbjudas som Hyrköp. Vi vill göra det enkelt för unga att hitta en egen bostad. Därför har vi lanserat en modell som vi kallar Hyrköp, som vänder sig till dig under 35 år. Hyrköp innebär att du som inte har något förstahandskontrakt eller äger en bostad har möjlighet att hyra en lägenhet med option att köpa den inom 5 år.

Så här funkar Hyrköp:

 • Du får hyra lägenheten med option att köpa den som bostadsrätt inom fem år
 • Hyran ska motsvara nyproduktionshyra på aktuell ort
 • Överlåtelsepriset från Riksbyggen till den boende motsvarar som högst ursprunglig insats, med en årlig uppräkning motsvarande konsumentprisindex
 • Hyrköp kommer i första hand att erbjudas medlemmar i Riksbyggen Förtur, därefter andra intressenter
 • Om hyrköparen inte köper sin bostadsrätt får personen bo kvar som hyresgäst

Vill du veta mer om Riksbyggens modell Hyrköp är du välkommen att ta del av det här.

Vad du vill, när du vill

Här har du det mesta på gång- och cykelavstånd och kollektivtrafiken gör det enkelt för dig att nå resten av Göteborg. I garaget under huset finns också möjlighet till egen parkering och självklart är det förberett för laddstolpar för dig som kör elbil.

Enklare boende utan måsten

Som bostadsrättsinnehavare i Brf Dunungen slipper du alla jobbiga måsten och underhållsarbeten. Har du kanske ledsnat på husfix? Här bor du i en nybyggd och toppmodern lägenhet! Du slipper lägga tid på att måla om fasaden, kitta fönster, lägga om taket och så vidare. I Brf Dunungen får du inte bara ett modernt boende, du kan också frigöra tid för det som verkligen är viktigt i livet.

Här kommer det att finnas gröna gårdar med möjlighet till egen odling. Det kommer också att finnas en gemensamhetslokal med övernattningsrum och ett utekök.

Miljöcertifierade och hållbara hem

För att säkerställa högsta möjliga hållbarhetsnivå använder vi Sweden Green Building Councils certifieringssystem Miljöbyggnad. Systemet baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk byggpraxis och ger ett kvitto på nybyggnationers kvalitet när det gäller energi, inomhusmiljö och material. Det betyder att vi minskar användandet av ändliga resurser, att du får ett sunt inneklimat och att den låga energianvändningen ger dig pengar över till annat. 

Vi ser alltid till hela samhällets krav på energieffektivitet, funktionalitet och hållbarhet. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ligger ofta långt före vad normerna föreskriver. Men vi sätter oss inte nöjda för det. Riksbyggens och Bonums ambition är att driva utvecklingen framåt och hela tiden höja ribban för vårt ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsarbete.

Riksbyggens inredningsportal

Här kan du testa att göra tillval och sätta en personlig prägel lägenheten så den passar just dig. Välj bland färg på köksluckor och andra tillval. Klicka in i vår 3D-väljare och prova vad som passar i ditt nya hem.

Till inredningsportalen

Hållbarhetsåtgärder för Brf Dunungen

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller
 • Laddstolpar

Läs om vårt hållbarhetsarbete.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  Januari 2021
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Visningsbostad

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Kv 1 och 2, 2023

Se huset och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
 • Se huset från olika vinklar
 • Solljuset under dagen
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Nära till både grönområden och centrum

Stora grönområden finns på promenadavstånd. Att åka buss till Göteborgs centrum tar en kvart. Cykelvägen är det bara drygt fem kilometer till centralen. Närmsta golfbana ligger två kilometer bort. Och till E6:an är det mindre än en kilometer.

Redan idag är Selma Lagerlöfs Torg en uppskattad mötesplats, med bra kommunikationer, god service och ett brett utbud av butiker. Men nu sker en omdaning som förvandlar stadsdelen till en plats att verkligen älska, en plats som skapas för det goda vardagslivet. Framtidens Selma. Här byggs inte bara hus. Här omformas vägnätet, så att det som nu är genomfartsleder blir levande stadsgator. Här skapas butiker och arbetsplatser. Här utökas både den kommersiella och den kommunala servicen. Här formas en attraktiv ny stadsdel med trygghet och hållbarhet i fokus.

Utbyggnaden av Selma Lagerlöfs Torg och området runt omkring kommer att ske under etapper under flera år. Sammanlagt planeras här omkring 1 000 nya bostäder för studenter, ensamstående och familjer. Mer information hittar du här!

Anmäl intresse till Brf Dunungen

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till