Hässleholmens första bostadsrätter blir lägenheter och radhus med villakänsla 2021-06-17, kl 07:00

Hässleholmens första bostadsrätter blir lägenheter och radhus med villakänsla

Riksbyggen lanserar nu Brf Hässle Park i Borås med sammanlagt 50 bostäder och som blir de första bostadsrätterna på Hässleholmen. Bostadsprojektet planeras att bestå av 11 radhus och 39 lägenheter i flerbostadshus. Som en del i lanseringen har Riksbyggen satt upp en annorlunda byggskylt med utlåning av fotbollar för alla som vill spela en match.

– Vår målsättning har varit att kunna erbjuda både radhus och lägenheter som ett led i arbetet med att utveckla området Hässleholmen. Riksbyggen satsar på Hässleholmen och vi tror att det finns många som inte vill flytta från området men som vill kunna äga sin bostad och starta en bostadskarriär, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Riksbyggen tecknade under 2020 en avsiktsförklaring med AB Bostäder gällande fastigheten Hässlehus 3, Hässleholmen. Hässleholmen är ett område som i dag helt domineras av hyreslägenheter.

– Läget är attraktivt med närhet till Kypegårdens frilufts- och rekreationsområde, skolor och idrottsplatser. Här planerar vi nu radhus med tre rum och kök som kombinerar villakänsla med ett bekymmersfritt boende. Radhusen får uteplatser i två väderstreck, berättar. Maria Kjellgren, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad/Sydväst.

Radhusen får en flexibel planlösning och kan enkelt göras om till fyra rum och kök Flerbostadshuset byggs i fyra våningar med entrébalkonger samt egna privata balkonger och kommer bestå av lägenheter om 1-4 rum och kök.

– Vi har velat hålla ner höjden på husen för att få till mer av en villakänsla i området. Till bostadsrättsföreningen bygger vi också en gemensamhetslokal med tillhörande gästlägenhet. I lokalen kan styrelsemöten hållas, men blir även en bokningsbar yta för barnkalas och andra tillställningar, säger Sebastian Ruge, projektledare på Riksbyggen.

Läs mer om Brf Hässle Park

Säljstarten är planerad till 2022.

För mer information:
Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen, 070-314 25 61.
tommy.prissberg@riksbyggen.se
Maria Kjellgren, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad/Sydväst, 036-10 84 59
maria.kjellgren@riksbyggen.se.

Bilder