Kommande
Kommande

Brf Hässle Park

I de östra delarna av Borås planerar vi att bygga Hässleholmens första bostadsrätter. Här, där det för länge sedan odlades grödor och hölls boskap, ska det nu bli välplanerade enplans radhus. Platsen är väl vald, precis vid Hässleparken med sitt grönområde, beachvolleyplan, lekplats och multisportanläggning. Låt något eget bli verklighet.

Bostadsfakta

Lägenheter 20
Status Kommande

Välkommen på visning!

Välkommen att kontakta Johanna Wackenstam för att boka en privat markanvisning på Våglängdsgatan 151, Borås.

Det är klokt att gå med i Riksbyggen Förtur. Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur möjlighet att välja lägenhet först utifrån turordning efter antal poäng. Du samlar en poäng per vecka du är medlem. Ju tidigare du registrerat dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du alltså samla inför säljstarten. 

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte
Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till

Radhus med villakänsla i Borås

Vi vill ha din åsikt

Vi skulle vilja ha din hjälp med att utforma Brf Hässle Park och skulle därför vilja ha dina synpunkter.

Lämna din åsikt här!

Bostadsprojektet som fått namnet Brf Hässle Park omfattar cirka 20 radhus i varierande storlekar. De välplanerade bostäderna kommer att fördela sig på två till fyra rum och kök med delvis anpassningsbara planlösningar för dem som önskar ett extra rum. Exempelvis kan en fyra rum och kök bli till fem rum och kök.

Marken som ska bebyggas är en del av ett stort grönområde. Naturligtvis kommer stora delar av området att bevaras för rekreation, sport, aktiviteter och lek. De nya bostadsrättsinnehavarna kommer med andra ord att ha grönområdet bokstavligen runt hörnet. Parkeringsplatser kommer att finnas i anslutning till fastigheterna.

Bostäderna kombinerar villakänsla med ett bekymmersfritt boende. Arkitekten har lagt stor vikt vid att få en tydlig närvarokänsla i varje rum och skapat en bostad som är anpassningsbar efter familjens behov. Med uteplatser i två väderstreck blir de gröna omgivningarna en del av bostaden.

Trygghet och gemenskap

Det är idén om trygghet, samarbeten och social gemenskap som ligger till grund för vårt nya bostadsområde. Här kan du bo och leva hållbart. För oss på Riksbyggen är just hållbarhet både stort och litet – vi har arbetat för att husen ska ha höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial vilket ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen.

En levande stadsdel

De senaste åren har stora satsningar gjorts för att förbättra och göra boendemiljön extra trivsam. Idag har Hässleholmen förvandlats till en levande och dynamisk stadsdel som andas mångfald med människor från cirka 50 länder som talar cirka 80 olika språk. Det har nästan blivit som en liten stad i staden. Här finns ett torg med livsmedelsbutik, dessutom har du nära till skolor, sjuk- och tandvård. Och i det närliggande naturområdet Kypesjön kan du motionera, bada och basta eller varför inte duka upp en picknick. Med buss tar det endast tio minuter till centrum.

Dina fördelar med Brf Hässle Park

 • Egen uteplats
 • Bo precis bredvid Hässleparken
 • Nära naturen, nära staden
 • Skolor, fritidsaktiviteter och livsmedelsaffär i närheten
 • Bra kommunikationer
 • Lev hållbart i vardagen

Dina fördelar med Brf Hässle Park

 • Egen uteplats
 • Bo precis bredvid Hässleparken
 • Nära naturen, nära staden
 • Skolor, fritidsaktiviteter och livsmedelsaffär i närheten
 • Bra kommunikationer
 • Lev hållbart i vardagen

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

   

Borås - en liten storstad

Borås, Sveriges 13:e största stad med drygt 113 000 invånare, brukar kallas textilstaden. Det är också en högskolestad med cirka 13 000 studenter. Påståendet att det är en stad som är stor nog att ha det mesta, men liten nog att ha nära till allt, sammanfattar fördelarna på ett bra sätt. Här finns ett pulserande stadsliv och utbudet av restauranger, konserter, shower, sport och andra event är stort. För den kulturintresserade finns flera museer, gallerier och installationer.

Naturupplevelser och bad

Djurparken är ett av stadens mest välbesökta utflyktsmål. Detsamma gäller Rya åsar. Ett naturreservat med ett omfattande nät av gångvägar och stigar gör det enkelt att komma nära naturen. Vill du kombinera motion med bad rekommenderas Kypesjön. Ymergården är ett annat friluftsområde inte långt ifrån Hässleholmen.

Bra kommunikationer

Borås Stad har en väl utbyggd kollektivtrafik som gör det enkelt att ta sig mellan stadsdelarna med bussar. Om du ska resa lite längre finns Borås Resecentrum som ett nav för bussar och tåg. Och Göteborg Landvetter Airport är bara 30 minuter bort. För dig som pendlar ligger Hässleholmen nära påfarterna till R40 och vidare mot Göteborg eller Jönköping.

 

Anmäl intresse till Brf Hässle Park

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till