Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens nya radhus på Herralyckan, Ulricehamn 2021-04-15, kl 07:00

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens nya radhus på Herralyckan, Ulricehamn

Den 19 april är det dags för det första spadtaget för de nya par- och radhusen på Herralyckan i Ulricehamn. På plats och tar det första spadtaget är bland andra Roland Karlsson, kommunalråd Ulricehamns kommun.

– Vi är väldigt glada över att kunna starta projektet som kommer att innebära 34 nya par- och radhus i bostadsrättsform, säger Sebastian Ruge, projektledare på Riksbyggen.

Av de 34 par- och radhusen är 19 redan sålda.

– Det är ett stort intresse för de kommande husen som får ett mycket attraktivt läge i Ulricehamn, säger Thomas Pettersson, säljare på Riksbyggen.

Den nya bostadsrättsföreningen har fått namnet Honungslunden.

– Projektet Brf Honungslunden har fokus på ekologisk gemenskap, hållbarhet och gott om biytor. När vi bygger kommer vi att återanvända en del material från det hus och ladugård som låg på platsen tidigare, berättar Thomas Pettersson.

När hela projektet är genomfört kommer området att bestå 34 par- och radhus med villakänsla och kvaliteter som delvis inglasad altan och en egen innergård. Det kommer även att finnas en gemensamhetslokal på området i form av ett orangeri med odlingsmöjligheter utanför. De boende kommer även kunna framställa sin egen honung eftersom föreningen kommer att ha en egen bikupa.

Fakta om projektet:

  • 34 par- och radhus om 2-4 rok
  • Tidplan: byggstart våren 2021, färdigställande och inflyttning hösten 2022.

Media är välkomna att delta under det första spadtaget. Med hänsyn till den pågående pandemin är inga övriga gäster inbjudna att delta under ceremonin.

Dag och tid: Måndagen den 19 april kl 14.00

Plats: Herralyckan, Herralyckedreven 15, Ulricehamn

För mer information kontakta:
Sebastian Ruge, projektledare Riksbyggen
john-sebastian.ruge@riksbyggen.se

Thomas Pettersson, säljare Riksbyggen
thomas.pettersson@riksbyggen.se

Bilder