Stora visnings-dagen 2/2
Stora visnings-dagen 2/2

Brf Honungslunden

Rymliga rad- och parhus som kombinerar villakänsla med ett bekymmersfritt boende. Nyproducerade bostadsrätter nära centrala Ulricehamn. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Lägenheter 34
Status Planerat

Visningar

Söndag 2 februari 11:00-14:00

Välkommen på stora visningsdagen. Då öppnar vi dörrarna på Herralyckedreven 15 .

Kontakt

 • Planerad

  2017
 • Säljstart

  Vår 2020
 • Byggstart

  Vår 2020
 • Inflyttning

  Höst 2021

Om bostadsprojektet

Bostadsrätter på Herralyckan, Ulricehamn

Funderar du på att köpa radhus? Vi planerar att bygga Brf Honungslunden med närhet till Ulricehamn centrum. Sammanlagt 34 rymliga rad- och parhus som kombinerar villakänsla med ett bekymmersfritt boende i ett nytt naturnära boende i Herralyckan. De nyproducerade bostäderna beräknas vara klara för inflyttning hösten 2021.

Ekologisk gemenskap med gott om biytor

Med fokus på gemenskap och hållbarhet kommer Honungslunden att erbjuda möjligheter till samarbeten grannar emellan. Här kan du bland annat se fram emot gemensamma odlingsytor, ett orangeri och föreningens egna bikupor. Det kommer också att finnas en lekplats för barnen, en gemensam grillplats och en gemensamhetslokal. När vi bygger kommer vi att återanvända en del material från ett hus och en ladugård som ligger på platsen där Brf Honungslunden ska byggas.

Det är idén om hållbarhet, trygghet, samarbeten och social gemenskap som ligger till grund för vårt nya bostadsområde. 

I anslutning till föreningslokalen planeras det för ett orangeri samt odlingslotter som underlättar för de boende att odla tillsammans. Det skapar möjligheter både till närodlade bär och grönsaker samt social samvaro för dig som flyttar hit.

Vi planerar även för att bikupor ska finnas i anslutning till par- och radhusen där de boende får möjlighet att utvinna och njuta av sin egen honung. Föreningen har därför fått sitt namn från det sociala biet som fyller en viktig funktion i naturens ekosystem och skapar förutsättningar för en levande och grön boendemiljö.

Par- och radhus med villakänsla

Bostadsrätterna är ljusa, där den öppna planlösningen sätter sitt avtryck. Med uteplatser i två väderstreck blir de gröna omgivningarna som en del av bostaden. Uteplatsen via köket utgörs dessutom av en trevlig innergård med förråd samt en inglasad vinterträdgård.

 

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Honungslunden

Här kan du bo och leva hållbart. Vi arbetar för att huset ska ha höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial.

Orangeri
Laddstolpar
Dagvattenmagasin
   
Riksbyggens hållbarhetsarbete

Området

Shopping, sjöliv och skidåkning

Från Herralyckan har du bara tio minuters promenadavstånd ner till centrala Ulricehamn. Centrumkärnan bjuder på mängder av möjligheter för alla dagar i veckan – oavsett vad du är intresserad av.

Ulricehamn har sitt hjärta vackert beläget vid sjön Åsunden. Stadens charmiga arkitektur och klassiska butiksgata erbjuder gott om möjligheter till mat, shopping och mysiga stunder.

Endast två kilometer bort ligger stadens golfbana, utförsåkning samt skidstadion där världscupen i längdskidor har arrangerats ett flertal gånger. 

Anmäl intresse till Brf Honungslunden

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta

Trygghet när du köper bostad

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Vår trygghetsfilosofi
Upp