Planerat
Planerat

Brf Honungslunden

Rymliga rad- och parhus som kombinerar villakänsla med ett bekymmersfritt boende. Nyproducerade bostadsrätter nära centrala Ulricehamn. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Bostäder 34
Status Planerat

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Kontakt

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter på Herralyckan, Ulricehamn

Funderar du på att köpa radhus? Vi planerar att bygga Brf Honungslunden med närhet till Ulricehamn centrum. Sammanlagt 34 rymliga rad- och parhus som kombinerar villakänsla med ett bekymmersfritt boende i ett nytt naturnära boende i Herralyckan. De nyproducerade bostäderna beräknas vara klara för inflyttning våren 2022.

Med fokus på ekologisk gemenskap, hållbarhet och gott om biytor kommer Honungslunden att erbjuda möjligheter till samarbeten grannar emellan. Här kan du bland annat se fram emot gemensamma odlingsytor, ett orangeri och föreningens egna bikupor. Det kommer också att finnas en lekplats för barnen, en gemensam grillplats och en gemensamhetslokal. När vi bygger kommer vi att återanvända en del material från ett hus och en ladugård som ligger på platsen där Brf Honungslunden ska byggas.

Det är idén om hållbarhet, trygghet, samarbeten och social gemenskap som ligger till grund för vårt nya bostadsområde. 

I anslutning till föreningslokalen planeras det för ett orangeri samt odlingslotter som underlättar för de boende att odla tillsammans. Det skapar möjligheter både till närodlade bär och grönsaker samt social samvaro för dig som flyttar hit.

Vi planerar även för att bikupor ska finnas i anslutning till par- och radhusen där de boende får möjlighet att utvinna och njuta av sin egen honung. Föreningen har därför fått sitt namn från det sociala biet som fyller en viktig funktion i naturens ekosystem och skapar förutsättningar för en levande och grön boendemiljö.

Par- och radhus med villakänsla

Bostadsrätterna är ljusa, där den öppna planlösningen sätter sitt avtryck. Med uteplatser i två väderstreck blir de gröna omgivningarna som en del av bostaden. Uteplatsen via köket utgörs dessutom av en trevlig innergård med förråd samt en inglasad vinterträdgård.

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Honungslunden

Här kan du bo och leva hållbart. För oss på Riksbyggen är hållbarhet både stort och litet - vi har arbetat för att huset ska ha höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial vilket ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen.

Orangeri
Laddstolpar
Dagvattenmagasin
   
Riksbyggens hållbarhetsarbete

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Honungslunden

Här kan du bo och leva hållbart. För oss på Riksbyggen är hållbarhet både stort och litet - vi har arbetat för att huset ska ha höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial vilket ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen.

Orangeri
Laddstolpar
Dagvattenmagasin
   
Riksbyggens hållbarhetsarbete

 • Planerad

  2017
 • Säljstart

  Höst 2020
 • Byggstart

  Höst 2020
 • Inflyttning

  Vår 2022

Shopping, sjöliv och skidåkning

Från Herralyckan har du bara tio minuters promenadavstånd ner till centrala Ulricehamn. Centrumkärnan bjuder på mängder av möjligheter för alla dagar i veckan – oavsett vad du är intresserad av.

Ulricehamn har sitt hjärta vackert beläget vid sjön Åsunden. Stadens charmiga arkitektur och klassiska butiksgata erbjuder gott om möjligheter till mat, shopping och mysiga stunder.

Endast två kilometer bort ligger stadens golfbana, utförsåkning samt skidstadion där världscupen i längdskidor har arrangerats ett flertal gånger. 

Anmäl intresse till Brf Honungslunden

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.