Säljstart för Riksbyggens tredje etapp på Södergården i Uddevalla 2021-02-23, kl 07:00

Säljstart för Riksbyggens tredje etapp på Södergården i Uddevalla

Brf Guldäpplet är Riksbyggens tredje och sista etapp på Söderskolans historiska mark i Uddevalla och nu pågår säljstarten. Den tredje etappen består av 33 bostadsrätter och inflyttningen planeras till våren/sommaren 2023. I projektet blir det många hållbarhetssatsningar, bland annat solceller på taket, laddstolpar för elbilar och sedumtak.

– Med Brf Guldäpplet fullbordar Riksbyggen området Södergården. Intresset inför den sista etappen är stort precis som i de tidigare projekten. Läget är mycket attraktivt och vi kommer att bygga lägenheter i många olika storlekar, från ett rum och kök till stora femmor säger Charlotte Berndtsdotter, säljare på Riksbyggen Bostad.

I den andra etappen, Brf Guldpennan, är det inflyttning i juni och alla lägenheter i den etappen är slutsålda sedan länge. Den första etappen på Södergården är inflyttad sedan drygt 3 år sen.

– Södergården är ett perfekt läge för den som vill bo centralt och ha nära till allt men ändå ha en lugn och trivsam miljö. Alla lägenheter, utom ettorna, har inglasad balkong. De större lägenheterna har till och med två balkonger, berättar Charlotte Berndtsdotter.

Husen byggs med högt ställda miljökrav och kommer att certifieras i enlighet Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad visar på viktiga kvaliteter hos en byggnad när det gäller energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Sammanlagt handlar det om 15 olika områden som bedöms för certifieringen. Brf Guldäpplet får dessutom solceller på taket, laddstolpar för elbilar och sedumtak.

Inflyttning i Brf Guldäpplet planeras till våren/sommaren 2023.

– Med Riksbyggens Trygghetsfilosofi erbjuder vi ekonomisk trygghet utöver det vanliga i bostadsköpet. Genom Trygghetsfilosofin hjälper Riksbyggen exempelvis till ekonomiskt om köparen inte lyckas sälja din bostad, blir sjukskriven eller arbetslös, säger Charlotte Berndtsdotter.

För mer information:
Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen, 0522-65 44 55
karin.ekstrom@riksbyggen.se
Charlotte Berndtsdotter, säljare Riksbyggen, 0522-65 44 11,
charlotte.berndtsdotter@riksbyggen.se

Bilder