Guld till Riksbyggens kampanj ”Världens Hem” i Svenska designpriset 2021-01-22, kl 10:50

Guld till Riksbyggens kampanj ”Världens Hem” i Svenska designpriset

Riksbyggens kampanj ”Världens Hem” har tilldelats Guld i Svenska Designpriset inom kategorin Event och monter. I ett unikt samarbete har Riksbyggen tagit hjälp av internationella inredare från mellanöstern och Sydamerika för att inreda och inspirera hem i Uppsala och Stockholm med syftet att utmana likriktningen med ”ljust och fräscht” bland bostadsannonserna.

– Det är fantastiskt kul med ett Guld i Svenska Designpriset, vi är så glada och stolta att få utmärkelsen tillsammans med vår byrå Futurniture. Många bostadsannonser är väldigt lika och inte särskilt inkluderande idag, ”ljust och fräscht” dominerar. Riksbyggen ville därför öppna upp för olika typer av stil och smak genom att komplettera med inspiration från världen och på så sätt spegla att vi bygger för alla, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Motivering
"
För ett koncept som äntligen vågar bryta mot det vita, avskalade och förutsägbara. Lekfullt, livsbejakande och personligt. Här vill man bo!"

Kampanjen Världens Hem var nominerad i kategorierna event/monter och fotografi och har skapats av Futurniture. Svenska Designpriset är en tävling i design och kommunikation som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning, kommunikation och inom liknande kreativa områden.

I kampanjen fick chilenska Kana Cussen och Hugo Grisanti från Santiago de Chile inreda en lägenhet i Riksbyggens Brf Aftonfalken i Uppsala. Samtidigt visades en lägenhet i Brf Framsidan i Haninge utanför Stockholm som inretts av arkitekten Nathalie Harb från Beirut i Libanon.

Nathalie Harb/Brf Framsidan
Inredaren, konstnären och scenografen Nathalie Harb föddes i Libanon, men har idag världen som scen och hon växlar mellan sina hem i London och Beirut. Hon representerade 2018 Libanon på London Design Biennal med sin installation The Silent Room.

Hugo Grisanti och Kana Cussen/Brf Aftonfalken
Färgstarka arkitekterna Hugo Grisanti och Kana Cussen i Santiago Chile berättar historier med sin tidlösa inredning. Med humor och värme duckar de inte för att sticka ut, vare sig i färg, form eller som personer. 2015 blev de utnämnda till Chiles ”bästa inredningsarkitekter” av ED Magazine.

För mer information, kontakta:
Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef, Riksbyggen
mathias.sandberg@riksbyggen.se +46 8 553 63 511

Bilder