Riksbyggen bygger 99 lägenheter i en fjärde etapp Kungälv 2020-12-22, kl 07:30

Riksbyggen bygger 99 lägenheter i en fjärde etapp Kungälv

Riksbyggen planerar nu för fjärde etappen i Kongahälla, Kungälv. Brf Kaprifolen kommer att bli Kungälvs högsta hus med 14 våningar och sammanlagt 99 lägenheter. Entreprenadavtal har nu tecknats med Serneke för genomförande av projektet.

– Riksbyggen fortsätter sitt framgångsrika bostadsbyggande i Kungälv med den fjärde bostadsrättsföreningen, Brf Kaprifolen. Brf Kaprifolen har ett fantastiskt läge vid parken och med nya Kongahälla Center och resecentrum bara något kvarter bort, säger Rasmus Edlund, projektchef på Riksbyggen.

Lägenheterna får varierande storlekar, från 1:or på 35 kvadratmeter till 5:or på 117 kvadratmeter. Huset byggs med en lägre del på sex våningar samt en högre på 14 våningar, som blir Kungälvs högsta hus. Projektet miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Brf Kaprifolen kommer ha 23 garageplatser som alla har möjlighet till elbilsladdning. Det kommer också att finns bilpool med fri avgift under det första året samt en cykelpool.

– I hela projektet finns hållarhet med i både stort och litet, bland annat kommer föreningen att få solpaneler och sedumtak, berättar Rasmus Edlund.

Planerad byggstart för Brf Kaprifolen är i början av 2022 och bostäderna med en planerad inflyttning under 2024.

Slutsålt i Brf Murgrönan
Den sista lägenheten av sammanlagt 61 bostadsrätter i Riksbyggens Brf Murgrönan i Kongahälla, Kungälv, såldes i november. Brf Murgrönan är Riksbyggens tredje etapp i Kongahälla med start för inflyttningen i mars 2021.

– Det är jättekul att alla bostadsrätter i Brf Murgrönan nu är sålda. Detta visar att marknaden i Kungälv är fortsatt stark och efterfrågan att bo i Kongahälla är stor, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen, säljare på Riksbyggen Bostad.

För mer information:
Rasmus Edlund, projektchef Riksbyggen, 070-356 44 18
rasmus.edlund@riksbyggen.se
Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen Bohus-Vänern, 0522-65 44 55
karin.ekstrom@riksbyggen.se

Bilder